Kisalföld logö

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 9°C | 16°C Még több cikk.

Győri út: Csökkentik a balesetveszélyt

Sopron - Reménykedhetnek a Győri úttal párhuzamosan futó szervizúton működő vállalkozások. Kiderült ugyanis, még nem épült meg az útcsatlakozás minden forgalmi eleme, ezért várható, hogy a végleges kialakítás után csökken a balesetveszély és könnyebben lesznek megközelíthetőek.
A szervizúton lévő vállalkozások jogos panasza, hogy az új jelzőlámpás csomópont nemhogy megkönnyítené, inkább nehezíti a cégeikhez való behajtást, illetve a kijárást.

A problémával megkerestük a Magyar Közút Kht.-t, ahol megtudtuk, a szervizút az önkormányzat kezelésében van, a beruházás (jelzőlámpás csomópont) költségeit az új vállalkozások biztosították. Ebben nem volt szerepe a Magyar Közútnak, csupán a kialakított forgalmi rend mint útcsatlakozás érinti a céget.

A korábbi terv nem teljes egészében valósult meg, például hiányoznak a burkolati jelek, elmaradt a szintemelés.

Munkatársaik a helyszínen megállapították, hogy a korábbi terv nem teljes egészében valósult meg, például hiányoznak a burkolati jelek, elmaradt a szintemelés. A forgalmi rend esetleges módosítása az önkormányzat, a beruházó, valamint a közlekedési hatóság hatáskörébe tartozik.

A polgármesteri hivatalban érdeklődésünkre elmondták, valóban nem épült meg az útcsatlakozás minden forgalmi eleme, ezért a főútvonalnak csak ideiglenes forgalomba helyezési engedélye van. A végleges forgalomba helyezésig pótolják az elmaradást, ezt követően jelentősen csökkennek a jelenlegi problémák.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megjósolta a lottóötöst

Sopron - Egyre többen fordulnak jósnőhöz. Leginkább a pénzre és a szerelemre kíváncsiak –… Tovább olvasom