Kisalföld logö

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 22°C Még több cikk.

Győr nem kér a cigány gárdából, Pádár lemondott

Győr - Visszavonta a cigány önvédelmi gárda létrehozására tett javaslatát Pádár László megyei cigány politikus, aki még szerda este közölte: lemondott győri önkormányzati képviselői mandátumáról. Előtte visszahívására szólította fel a Fidesz a szocialistákat.


A Cigány Önvédelmi Gárdáról megjelent sajtóhírek hatására rendkívüli sajtótájékoztatót hívott össze szerda délutánra Borkai Zsolt győri polgármester, amelyen "a város polgárainak biztonságáért" érzett felelősségtől vezérelve kijelentette: Győr nem kér ebből a szervezetből. A politikus bírálta az új gárda szervezését bejelentő Pádár Lászlót, a győri közgyűlés szocialista képviselőjét, és arra szólította fel: tegyen le erről a tervéről. Nehezményezte, hogy a szervezet élére büntetett előéletű személy – Lakatos László – kerülne.

Somogyi Tivadar, a közgyűlés Fidesz-frakciójának vezetője ennél élesebben fogalmazott. Felkérte az MSZP-frakciót és a párt városi szervezetét, határolódjon el Pádár Lászlótól, és mondassa le képviselői mandátumáról. Úgy vélte, a képviselők elsődleges feladata, hogy a városért és annak biztonságáért dolgozzanak.

Borkai Zsolt polgármester válaszolt arra az újságírói felvetésre, hogy a jobboldali többségű közgyűlés egy éve nem volt hajlandó név szerint elhatárolódni a Magyar Gárdától, amelynek tagjai a tavaly március 15-i ünnepségen koszorúztak is, és több jobboldali képviselő szimpatizál velük. A polgármester jelezte: furcsállja a kérdést, és felolvasta az annak idején elfogadott közgyűlési határozatot. Eszerint a testület elhatárolódik minden szélsőséges szervezet által képviselt eszmeiségtől és tevékenységtől; határozottan fellép a gyűlöletkeltő, rasszista magatartás ellen, amely etnikai vagy bármilyen alapon embereket vagy embercsoportokat bélyegez meg.

Pádár László az elhangzottakra először rövid közleményben reagált. Ebben az állt: „Az általam kezdeményezett cigány önvédelmi gárda megalakítására tett javaslatomat visszavonom, az Ivánban történtek okán. Ugyanakkor fenntartom egy erős érdekvédelmi szervezet megalakításának szükségességét, amely akár demonstrációkkal is meg tudja az erejét mutatni." A politikus néhány órával később, szerda este újabb közleményt adott ki: egyetlen mondatban tudatta, hogy lemondott önkormányzati képviselői mandátumáról.


„Sajnálatosnak tartjuk, hogy a cigányságért hosszú ideje elismert erőfeszítésekkel fáradozó Pádár László képviselő a cigányság súlyosbodó problémái, s az ezzel együtt erősödő rasszizmus következtében át nem gondolt kijelentését követő lemondása ilyen szerencsétlen körülmények között történik meg. Tudjuk és hisszük, hogy Pádár Lászlót becsületes szándék vezérelte a kisebbsége védelmében, még akkor is, ha tévedése vagy a körülmények alakulása folytán tevékenysége a közvéleményben más irányú következtetések levonására is okokat adhatott.  Ugyanakkor visszautasítunk minden olyan törek-vést, amik arra irányulnak, hogy egy cigány érdekvédelmi szervezetet összemossanak a Magyar Gárdával.

Őszintén reméljük viszont, hogy a magát minden győri polgármesterének tartó Borkai Zsoltnak a „város polgárainak biztonságáért" érzett felelőssége kiterjed az esetek többségében hátrányos helyzetben lévő, a terjedő rasszizmus által súj-tott emberek megvédésére is."

Győr, 2009. február 4.

MSZP Győr és Környéke Szervezet Elnöksége

Korábban:

Győr - A Cigány Önvédelmi Gárdáról megjelent sajtóhírek hatására rendkívüli sajtótájékoztatót hívott össze szerda délutánra Borkai Zsolt győri polgármester, amelyen „a város polgárainak biztonságáért" érzett felelősségtől vezérelve kijelentette: Győr nem kér ebből a szervezetből.

A politikus bírálta az új gárda szervezését bejelentő Pádár Lászlót, a győri közgyűlés szocialista képviselőjét, és arra szólította fel: tegyen le erről a tervéről. Nehezményezte, hogy a szervezet élére egy büntetett előéletű személy – Lakatos László – kerülne.

Somogyi Tivadar, a közgyűlés Fidesz-frakciójának vezetője ennél élesebben fogalmazott. Felkérte az MSZP-frakciót és a párt városi szervezetét, határolódjon el Pádár Lászlótól, és mondassa le képviselői mandátumáról. Szerinte egy képviselő elsődleges feladata, hogy a városért és annak biztonságáért dolgozzon.

Korábban:

Több cigány vezető mély megdöbbenésének adott hangot a hírre, miszerint Pádár László, a Cigányok Érdekvédelmi Szervezetének (CÉSZ) megyei elnöke cigány gárdát alakítana. Pádár viszont eltökélten kitart elképzelése mellett és – mint mondta – több magánszemély csatlakozási szándékát jelezte.

Horváth Attila bomlasztónak, szerencsétlennek, s egyben feszültségkeltőnek is tartja a szándékot, az időt és a módszert is. A megyei cigány kisebbségi elnököt kedden többen is hívták telefonon gárda-ügyben, de volt, aki személyesen fejezte ki ellenszenvét.

– Nem szeretnénk a jelenleginél nagyobb feszültséget a cigányok és a többségi társadalom között – magyarázta a megyei kisebbségi elnök. – Ha megalakul a cigánygárda, izgatás gyanúja miatt feljelentéssel élünk, ezt eldöntöttük.

– A felröppent hírek szerint a jelenlegi vajda lenne a gárda vezetője, de bízunk Lakatos László (Csintó) józan ítélőképességében, abban, hogy visszavonulót fúj – mondta a Kisalföldnek a megyei cigány kisebbségi elnök, Horváth Attila.

 Vass Tibor, az iváni cigány kisebbségi önkormányzat elnöke Pádár László mellett áll, és támogatja a gárda létrehozását.

– Azért vagyunk a gárda mellett, mert többet nem szeretnénk
rettegni és elbujdosni, mint az elmúlt héten szombaton, a Magyar Gárda felvonuláskor is tettük. Magyarországon születtünk, és a jövőben is Ivánban szeretnénk élni
– fogalmazott a romavezető.

Teleki László, a romaügyekért felelős miniszteri biztos a kisalfold.hu érdeklődésére elmondta, semmiképpen nem támogatna egy ilyen formációt, ellenzi a törekvést, hiszen gárda-ügyben a bíróság már döntött, ugyanakkor a miniszteri biztos azt sem tartja szerencsésnek, hogy a politikát utcára vigyék a szervezők.

– Ostobaságnak tartom az egész felvetést – nyilatkozta kicsit nyersebben Farkas Flórián, a Lungo Drom elnöke. – Pádár László lehet, unalmában, vagy rossz lelkiállapotában nyilatkozott így, hiszen a cigány gárda megalakítása csak tovább erősítheti a meglévő feszültségeket.

– Háborút és erőszakot szül – fejezte ki nemtetszését Sárközi Antal (Bandi), a dunántúli vajdaszövetség elnöke is, aki teljes mértékben elhatárolódik a szervezőktől és a gárda-ügytől is. – Pádár László csináljon azt, amit akar, de az én cigányaimat nem engedem. Nekünk munkahely és megélhetés kellene mindenféle figyelemfelkeltés helyett.
Ifj. Bogdán János, az országos cigányönkormányzat szóvivője arra hívta fel a figyelmet, a szervezők gondolják át újra, hogy a cigánygárda szervezése milyen politikai, jogi és erkölcsi károkat okozhat.
– Ezúton is kérjük az alapítókat, vonják vissza a szándékukat – nyilatkozta megkeresésünkre az ÖCO szóvivője. 

 Az egymás ellen vonuló gárdák helyett

Vissza kell állítani a Belügyminisztériumot, és meg kell erősíteni a  rendőrséget, mert az egymás ellen vonuló gárdák helyett az államnak  kell megvédenie állampolgárait – jelentette ki a Magyar Demokrata  Fórum elnöke kedden. Dávid Ibolya ezt arra reagálva mondta, hogy lapunkban tegnap megjelent: a megyei cigány  érdekvédelmi szövetség Cigány Önvédelmi Gárda létrehozását tervezi.


Többen is jelentkeztek

Továbbra is kiáll a Cigány Önvédelmi Gárda létrehozása mellett Pádár László, a megyei cigány érdekvédelmi szövetség vezetője. Az érdekvédő tegnap a Kisalföld érdeklődésére kijelentette, az új szervezetben kizárólag erőszakmentesen tevékenykednek a romákért, és elutasítják a radikalizmus minden formáját.

– Vonulni sem fogunk, célunk a békés figyelemfelkeltés. Már kedden is számos megkeresés érkezett hozzánk, főként magánszemélyek jelentkeztek tagnak – tette hozzá Pádár László. – Terveink szerint ezen a héten, vagy a jövő hét elején sor kerülhet az alakuló ülésre.

Korábban:

Nyugat-Dunántúli Régió - Cigány Önvédelmi Gárda létrehozását tervezi a nyugat-dunántúli romák hatékonyabb érdekképviseletéért Pádár László – értesült a Kisalföld. A megyei cigány szövetség vezetője szerint felnőtt egy olyan generáció, amely nem ismeri a biztos munkahely fogalmát. A múlt szombaton Ivánban megtartott Magyar Gárda rendezvényének hatására szerveződnek a megyei romák a Vas és Zala megyei romák bevonásával.

A szerveződés kezdeményezője Pádár László, a megyei cigány érdekvédelmi szövetség elnöke.

– A romák is képesek arra, hogy hallassák hangjukat és össze tudnak fogni – fogalmazott a vezető.

– A gárda kizárólag békés eszközökkel fogja felhívni a romákra a figyelmet.  Szeretném felvenni a kapcsolatot a vajdákkal, és úgy tervezzük, hogy a közeli napokban megtarthatjuk az alakuló ülést. Továbbra is úgy gondoljuk, hogy a Magyar Gárda nem megoldás, ahogy önmagában nem jelent persze megoldást a cigány gárda sem. Az Ivánban kialakult helyzetért egyaránt felelős az önkormányzat, s azok, akiknek lehetőségük lett volna a romák érdekében tevékenykedni, de nem tették.


Pádár László hozzátette: az elmúlt években történt intézkedések a felszínt érintették csupán. Nem készült átfogó terv a romák foglalkoztatására, iskoláztatására. A kialakult feszültséget sokkal korábban orvosolni lehetett volna, de még mindig nem késő.

– Az 1980-as években az iváni roma férfiak kilencvenöt százalékának volt munkahelye, a rendszerváltáskor ez a szám negyvenre csökkent, míg a kilencvenes évek elején szinte teljes volt a munkanélküliség – folytatta az érdekvédelmi szövetség vezetője. – Be kell látni, felnőtt egy olyan generáció, amely nem ismeri a biztos munkahely fogalmát. Időszakosan, fél-egy évig volt álláslehetőség ugyan, de folyamatosan, hosszú ideig nem lehetett elhelyezkedni. A munkahely visszaadná a romák önbecsülését. A biztos fizetés a megélhetési lopásokat is visszaszorítaná. Mert igen, Ivánban is történtek ilyen esetek. Mindezek oka az, hogy nagy a szegénység, az éhezés. A bűnelkövetés már a legvégső stádium.

– A megyei munkaügyi központtal már felvettem a kapcsolatot.

Amennyiben az iváni önkormányzat elkészíti a foglalkoztatási tervét, akkor azok, akik a rendelkezésre álló támogatási feltételeknek megfelelnek és együttműködnek a munkaügyi központtal egy héten belül állást kaphatnak. Továbbá április elején indul a Lépj egyet! program. Ennek keretében újabb húsz-huszonöt roma dolgozhat – zárta Pádár László. – De ez kevés, ennél több kellene...

Olvasóink írták

308 hozzászólás
 • 308. joco 2009. február 08. 07:36
  „Mit keres még itt és más témáknál ez a " 311. szer.munchen56 2009.02.07. 11:59" ? Engem egy egyszerü vendéglátoi egység neve miatt kimoderáltak többször, ez az "akárki" meg állandoan ocsmánysággal kezdi "monmdani/irni"valoját és még mindig maradhat!!!
  Más : továbbra ia maradt a kérdésem:Fedayn 2009.02.06. 17:36 -hoz:
  A tényekkel nem tudsz mit kezdeni ugye? én ezt irtam:

  ""m" gárda= alvezérei közt- és milyen lehet a a beosztotti réteg- több köztörvényes bünözö szerpel.Korábbi fövezérüket- ki szoc,hazás és munkásőrföparancsnoki háttérrel- vezér lehetett, majd menesztése egy pitti nöügy miatt került csak sor: na ez JÓ?( ja és nem beszélve a honlapjaikon megjelenő nyilas jelszavakról(györi )

  "C" gárda= nagy a gyanu, hogy a "megválasztott" csintos vajda "kerettlegényeiből"- kik korábban illegális és most legális védelmi pénzek behajtásával foglalkoznak- egy ujabb gárda alakul: hát ez sem jó"

  É R T E D , nem hát !!!!!”
 • 307. vonLichthofen 2009. február 07. 16:06
  „Asher/threeohseven

  Igen, Israelnek van joga, hogy megvédje magát. Arra viszont egyáltalán nincs joga, hogy betonfallal körülzárjon/Lodz?/ másfélmillió embert, hogy aztán halálra bombázza őket.
  Israelnek megvan minden eszköze /ész, $, technologie, intelligence/, hogy más módszert találjon a Palesztin kérdés megoldására, de ezt nem teszi. Az Amerikai, francia, Dél-Amerikai stb zsidóság azért nem adna egy petáknyi támogatást sem, ha Israel nem mutatna határozott szándékot, brutális lépéseket a gyűlölt Palesztinokkal szemben.
  Nem szeretek a múltra hivatkozni, de itt egy analogia:
  - minden jóérzésű német ellenezte a nácikat, ha nem is aktivan, de elítélte a módszereiket.
  - ugyanígy minden jóérzésű zsidó el kell, hogy itélje az Israeli kormány gyilkos politikáját. Ettől még nem leszel rosszabb zsidó, de jobb ember. Mi nem beszélünk Israelről mint geologiai egységről, kultúrájáról, hanem egy klikkről, akik megtévesztik a népet nemcsak otthon, hanem az egész világon.
  Hallgasd meg Amy Goodmann műsorát a democracynow.com helyen. Kivált a Noam Chomsky-val készült legutóbbi interwiev tanulságos.”
 • 306. joco 2009. február 07. 09:46
  „Fedayn 2009.02.06. 17:36 A tényekkel nem tudsz mit kezdeni ugye? én ezt irtam:

  ""m" gárda= alvezérei közt- és milyen lehet a a beosztotti réteg- több köztörvényes bünözö szerpel.Korábbi fövezérüket- ki szoc,hazás és munkásőrföparancsnoki háttérrel- vezér lehetett, majd menesztése egy pitti nöügy miatt került csak sor: na ez JÓ?( ja és nem beszélve a honlapjaikon megjelenő nyilas jelszavakról(györi )

  "C" gárda= nagy a gyanu, hogy a "megválasztott" csintos vajda "kerettlegényeiből"- kik korábban illegális és most legális védelmi pénzek behajtásával foglalkoznak- egy ujabb gárda alakul: hát ez sem jó"

  É R T E D , nem hát !!!!!”
 • 305. Fedayn 2009. február 06. 17:36
  „Joco!Csak a te cigánygyurcsánygárdádat vezetik bűnözők!ugye magyarok ellen uszító kolompárorbán drogos,bűnöző bandája?Meg a weiszenbergerzuslagg féle modell?Ugyemeg a terézvárosi szdszes kommandó?Az egész baloldalt be kéne egy nagy börtönbe csukni, ilyen idióta jocófélékkel együtt!”
 • 304. Hombre 2009. február 06. 14:56
  „Jut ám itt minden napra egy hír!! Na nem jönnek Szentivánra oknyomozó cikket csinálni a tisztelt újságtól?

  http://index.hu/politika/bulvar/fatolvaj7789/”
 • 303. ASHER 2009. február 06. 13:53
  „303/von Lichthofen!!
  egyutt erzesed jol esik koszonom!!
  az amit ott Magyarorszagon a Gaza-partyrol irogatnak,az ugy egyszeru nemde,van ugy 2000km-re!!???
  Te-(Ti)-Nem voltal ott az utobbi 8-evben amig naponta 50-70 raketat kapott csak Sderot!!a vilag kussolt!!!senki
  semelyik allam sem szolitotta fol a hamas-t-( Ismail Hanyeh)-hogy hagyja ezt abba!!!se EU,se ENSZ,senki!!!
  most hogy 8-evi relativ turelem utan Tsahal ugydontott hogy eleg,azonnal Minden oldalrol,sorozatos vadak,gya
  lazkodas er minket!!en vesztettem el kedves ismerosoket Sderot,Netivot,Askalon,Beer-Sheva,varosokban a kas
  sam,es grad-2 raketak miatt!!en a sajat boromon,erzem ezt,sebesultem mar a golyoiktol is!!!1948-ota az ENSZ el
  ismeri Eretz-Israel letjogosultsagat!!!sem 48-ban,sem 67-ben nem israel inditott megsemmisitohaborut az arabok
  ellen!!a hamas eloszeretettel lodoz ki raketakat iskolak,korhazak teruleterol elo vedofalkent alkalmazva a civil,
  nemegyszer gyerek lakossagot!!!miert az hogy mindenki szerint,csak israelnek nincs joga megvedeni a lakosait?”
 • 302. joco 2009. február 06. 12:56
  „villám 2009.02.06. 09:30 -nak: mind két gárdát a bünözök "vezérlik"”
 • 301. villám 2009. február 06. 09:30
  „Ms.Wolf: Szerintem nem a jóindulat vezérli egyiket sem.”
 • 300. joco 2009. február 06. 06:09
  „a "mi" gárdáink= (korábbi)ifju-,"m"- és cigány- stb. csak politikai jellegüek. És mégegyszer én ellenzem minden olyan "gárda" létesitését- létezését ahol elsösorbban politikai cél érdekében köztörvényes bünözök is "szerephez" juthatnak.

  "m" gárda= alvezérei közt- és milyen lehet a a beosztotti réteg- több köztörvényes bünözö szerpel.Korábbi fövezérüket- ki szoc,hazás és munkásőrföparancsnoki háttérrel- vezér lehetett, majd menesztése egy pitti nöügy miatt került csak sor: na ez JÓ?( ja és nem beszélve a honlapjaikon megjelenő nyilas jelszavakról(györi )

  "C" gárda= nagy a gyanu, hogy a "megválasztott" csintos vajda "kerettlegényeiből"- kik korábban illegális és most legális védelmi pénzek behajtásával foglalkoznak- egy ujabb gárda alakul: hát ez sem jó”
 • 299. joco 2009. február 06. 05:56
  „ez egy ujság hir:
  "A dolog érdekessége, hogy Baranya megyében először éppen egy, a megyei Fidesz-frakcióban ülő Lungo Drom-os képviselő, Kovács István állt elő a romagárda-ötlettel, amit a jelek szerint elfogadtak baranyai elvtársai. A szervezet létrehozásának ötletét a romákat ért pécsi kézigránátos támadás másnapján vetette fel Kovács. ,,Nem kívánunk háborúzni, de ha kell, mi is létrehozunk olyan szervezetet, amellyel megvédjük roma testvéreinket" - fogalmazott akkor indulatosan a képviselő, aki egyébként a mohácsi cigány kisebbségi önkormányzat vezetője" HVG”
 • 298. vonLichthofen 2009. február 06. 02:56
  „ASHER BarKochiba/295,
  kösz az ajánlatodért, de kutykuruty már feltöltötte a képeket Gaza-ról. Azok a felvételek hűen visszadták azt a rémálmot ami valóban történt ott - tükrözve a több mint ötezer súlyos sebesült és 1400 halott szenvedését.
  Az e-mail címemet meg nem szívesen küldeném el neked, még rám küldöd az ADl verőlegényeit.

  Többször említetted a téged ért veszteséget, ezért őszintén egyetérzek veled.
  De a részvét dacára az amit mondasz/írsz nem lesz hihetőbb, és álláspontod sem elfogadhatóbb.
  Ha meg tudod állni hogy ne nevezz nácinak, vagy antiszemitának, az már egy jó kezdő lépés a pozitív irányba.
  Egyébként is vagyok akkora khazar mint te, csak az alapvető álláspontunk tér el gyökeresen.
  Shalom”
 • 297. Jani333 2009. február 05. 23:41
  „Hanuka!! Azért a "hitlernek igaza volt" kijelentésed egy kicsit durvára sikeredett. A Zsidókat meg Isten vezette arra a földre. De csak ha keresztény vagy és hiszel a Bibliában.”
 • 296. Hanuka 2009. február 05. 22:02
  „Éva!

  260 tőled:
  "Nem örülök a megoldásnak, de ez volt egy lehetséges döntés.
  A cigány gárda nem legitimálhatta a magyar gárda létét."

  Tehát a cigány gárdával csak az a baj, hogy legitimálta volna a magyart te meg azt ki nem állhatod. Következésképp neked cigó gárda egyébként lehet, Magyar Gárda nem. Széchenyi-d meg forog a sírjában. Ugye érted?”
 • 295. Hanuka 2009. február 05. 21:52
  „tomiboj!

  Akkor remélem már csomagolsz is, és elhagyod ezt a szörnyű országot tele rasszistával, és máshol hazudozol!”
 • 294. Hanuka 2009. február 05. 21:50
  „ASHER!

  Gondolom nem zavar, hogy elfoglaltátok az országukat! Mi lenne ha a saját országod háza tájékán söprögetnél, minket hagynál megoldani a mi problémáinkat. Hitlernek egyébként igaza volt!”
 • 293. tomiboj 2009. február 05. 21:30
  „Miért voltunk hitler utolsó bérencei és miért tudott a sztálinizmus mély gyökeret verni M-on?Ezrt.Mert az ország tele van szélsöségesen gondolkodó,rasszista,önzö,soviniszta ideológiákkal.M-on,kb 200 bünesetre jut 1 cigo bünelkövető.Ja,és több miliós esetekben(sikkasztás,csalás,bankrablás)csak 1-röl tudok.A mai eset,a tanárnő nem akart a farsangi müsorban "mosdatlan,hosszu haju,barnabörü cigot"szerepeltetni,kidobta a probáról.A lány karján láthatók a nyomai.nota bene,a kétségkivül tanulatlan anya és a nővér nem megfelelöen reagálta le.normál:látlelet,rendörség,feljelentés.Egy tanult ember ezt tette volna.”
 • 292. Ms.Wolf 2009. február 05. 18:49
  „Érdekes, hogy mindig a romák verik a pedagógust... Ne ,cigány gárda, kell nektek?
  Ha valaki hozzájuk nyúl, az meg már rasszizmus! Meg akkor zeng a híradó, hogy cigány verés- uhaaa”
 • 291. Hombre 2009. február 05. 18:03
  „A Kisalföld eljöhetne a szentiváni iskolába is,és megkérdezhetné hogyan félemlítette meg egy "hölgy" az első(!!!!) osztályos gyerekeket annyira hogy volt amelyik összepisilte magát ,és volt amelyik nem mert másnap iskolába menni. Mindezt azért,mert valamiért kicsúfolták a fiát. Ebből is lehet egy cikket csinálni nem? A tanárok és az igazgató nem tesz semmit? Aztán meg ha valamelyik szülő rájuk gyújtaná a putrit,mindjárt lenne ám országos visszhang tv-be,újságba?

  A borszínűkre kíváncsi lennék.
  http://www.fn.hu/baleset_bunugy/20090205/megvertek_egy_tanitonot_mandokon/”
 • 290. ASHER 2009. február 05. 17:32
  „278/FEDAYN!
  Marpedig ez pont igy van!!!!
  Eppen mint nalunk!!!Kilodoznek a varosainkra-(Sderot,Netivot,Askelon,etc.)-napi 25-50 Kassam es Grad-2 raketat
  es ha ezert mereszel a hadsereg vedelmi lepeseket is tenni,azonnal obegatnak az Ensz,EU,segitsegert!!!
  Egeszen kulonleges felveteleim vannak ebbol a legutobbi "Banzay"-bol ami volt Gaza-ban!!!
  kitunoen latni a hamasz terroristakat amint lodoznek,civilekkel-gyerekekkel(!!!)korulveve!!!!!
  ha van mail cim tudok kuldeni ilyneket!!!!”
 • 289. ASHER 2009. február 05. 17:11
  „264/JANI333.
  harcol a franc barkivel is!!!Nekem abban mar volt reszem eleget!!!
  De ha mar a Kinaiakrol esett szo,az valoban Gyalazatos hogy elarasztjak az Orszagot a Kacatjaikkal!!!
  Azt hangoztatjak idonkent hogy elhozzak nekunk a Keleti kulturat-(Ki a Sz..rnak kell??!!)-!!!Az csak hagyjan talan
  ha CSAK a kulturajukkal jonnek!!De sajnos hozzak egesz Kinat is es a Triadot is,ami eppen hogy Nem hianyzik!!!”
308 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A legek között a filmszemlén

Budapest - Ubrankovics Júlia, a soproni származású művésznő vehette át a Magyar Filmszemle legjobb… Tovább olvasom