Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Győr és Sopron jobban teljesített - Élen járt a sütőolaj leadásában

Rekord mennyiségű használt sütőolajat adtak le a MOL kutjain. Győr és Sopron élen járt az akcióban.

A MOL ma már országszerte népszerű ismert és kedvelt használt sütőolaj kampánya 2011-ben kezdődött, és azóta egyre szélesebb tömegeknek segít abban, hogy környezettudatosan szabaduljanak meg a használt sütőolajtól. A MOL 178 kijelölt kútján lehet leadni az otthon összegyűlt használt olajat, amit a MOL tisztítás és feldolgozás után, bioüzemanyag összetevőként használ fel.

A rekord eredményeknek köszönhetően május végéig összesen 270 tonnát gyűjtött össze a MOL Magyarország abból a háztartási hulladékból, ami a folyóvizekbe jutva élőlények pusztulását is okozhatja, hiszen egy csepp sütőolaj akár ezer liter folyóvíz károsodásához is vezethet.

A MOL májusi kampánya során hűtőmágnest kaptak cserébe a gyűjtők a kutakon, illetve értékes díjakkal járó nyereményjátékon vehettek részt, melynek sorsolása júniusban lesz.

Bár a kampánynak vége, a MOL továbbra is minden háztartás segítségére van, amik környezettudatos módon próbálnak megszabadulni a sütőolajtól. A www.mol.hu-n és a www.boldogolaj.hu-n elolvasható azon 178 kijelölt MOL kút listája, ahova vissza lehet vinni a használt sütőolajat.

A gyűjtés tovább folytatódik, csak június első hetében mintegy 7 tonnát vittek vissza a környezettudatos ügyfelek, így jelenleg 280 tonna körül van a 3 év alatt összegyűjtött teljes mennyiség.

Győrben, Sopronban, Kecskeméten és Veszprémben és Budapesten gyűjtöttek a legtöbbet

Győrben két kúton ezer kilogramm sütőolajat gyűjtöttek májusban, ami több mint háromszorosa a városban leadott havi átlagnak. Szép eredményt ért el Kecskemét is, ahol mindössze egy kúton mintegy 650 kilogramm háztartási hulladék gyűlt össze, több mint négyszerese a megszokott havi átlagnak, és Veszprém is kiemelkedő környezettudatos viselkedésben, ahol szintén egy kúton a havi átlag több mint hatszorosa, azaz 640 kilogramm gyűlt össze.

Sopronban, Gödöllőn és Pomázon is nagymértékben megnövekedett a gyűjtési kedv, volt ahol megháromszorozódott a korábbi havi átlag. Budapesten pedig 20 kúton több mint 3300 kilogramm sütőolaj került a megfelelő helyre, ami a havi átlag duplája.

A fővárosban az óbudai Árpád fejedelem úti kút ügyfelei voltak a leglelkesebbek, ők közel 500 kilót gyűjtöttek össze. Ez volt az a kút, ahol a MOL néhány ügyfelet meglepetés táncosokkal és zenészekkel üdvözölt miután leadták az olajat. Így is jelezve, hogy a MOL örül a használt sütőolajnak - közölte az olajtársaság vasárnap.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopronba jön Reviczky, Mécs, Sasvári

Három vendégelőadás sztárszereplőkkel érkezik a soproni Petőfi Színházba június közepén. Tovább olvasom