Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 6°C Még több cikk.

Gyógycentrumot terveznek

Petőházán sikeresnek minősítette az önkormányzat a sport- és szabadidő-létesítmények hasznosítására kiírt pályázatot.
A falu vezetése szerint a petőházi termálvíz gyógyvízzé minősítésével új távlatok nyílnak a falu fejlődése előtt. Petőháza önkormányzata azt szeretné, ha külső tőke bevonásával gyógycentrummá fejleszthetnék a korábbi termálfürdőt. Ezért a strand területén lévő, önkormányzati tulajdonú sport- és szabadidő-létesítmények hasznosítására pályázatot írtak ki.

– A benyújtási határidőre egy pályázati anyag érkezett, amelyet a képviselő-testület tagjai a napokban tartott ülésükön minősítettek – tájékoztatott Piskolti Béla, Petőháza alpolgármestere.
„ A testület egyhangúan sikeresnek mondta a budapesti befektetőcég pályázati anyagát. Az általuk megfogalmazott elképzelések összhangban állnak az önkormányzat területfejlesztési szándékával."

– Az egyeztetések és a részletek kidolgozása céljából hamarosan elkezdődnek a tárgyalások. Az eredményekről valószínűleg egy hónapon belül már lakosági fórumot is tarthatunk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felújítás előtt tájékozódni kell

Nemcsak a műemlék, hanem a műemléki jelentőségű területen és a műemléki környezetben lévő épületek felújításához is szükséges a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal hozzájárulása. Mielőtt a lakók belevágnának a felújításba, érdemes előzetesen tájékozódniuk.
Tovább olvasom