Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Gyilkos pisztoly: ügyészségre kerül a fegyverjavító aktája

Sopron–Kapuvár - A rendőrség átküldi az ügyészségnek annak a fegyverjavító férfinak az aktáját, akitől szerezte a fegyvert a kettős gyilkosságért első fokon életfogytiglanra ítélt soproni S. Zoltán – tudta meg a Kisalföld Nagy Ernő alezredestől, a bűnügyi osztály vezetőjétől.
A soproni kettős gyilkossággal gyanúsított S. Zoltán bírósági ügyében megszületett az elsőfokú ítélet, ám a soproni kapitányság bűnügyi osztálya arra is kíváncsi volt, hogyan került a bűncselekményhez használt lőfegyver a tetteshez.

– S. Zoltán a büntetőeljárás elején nem volt hajlandó erre vonatkozó részleteket közölni – kezdte Nagy Ernő alezredes, a kapitányság bűnügyi osztályának vezetője. – Az adatgyűjtésnél egy orvvadászat kapcsán azonban kiderült: a 22-es kaliberű kispuskát illegálisan S. Zoltántól kapta az illető. A továbbiakban eljutottunk ahhoz a soproni lakos férfihoz, aki fegyverjavító műhelyt üzemeltet Kapuváron és Sopronban is, ez utóbbit azonban engedély nélkül.

A kapuvári telephelyen több szabálytalanul tartott és hivatalos papírok nélküli fegyvert is találtak a rendőrök. Fotó: rendőrségi felvétel
A kapuvári telephelyen több szabálytalanul tartott és hivatalos papírok nélküli fegyvert is találtak a rendőrök. Fotó: rendőrségi felvétel


A kapuvári telephelyen végzett házkutatásnál szabálytalan körülmények között tárolt fegyvereket – közte Parabellum pisztolyt –, továbbá illegálisan tartott lőfegyverfődarabokat, fegyvercsöveket és zárszerkezeteket, s több ezer lőszert találtunk, amelyekről semmiféle hivatalos dokumentum nem volt. Az is bebizonyosodott, hogy tőle kapta S. Zoltán a gyilkossághoz használt pisztolyt, a gyanúsított beismerő vallomást is tett. A fegyverjavító-kereskedő ügyét visszaélés lőfegyverrel és lőszerrel bűncselekmény elkövetése gyanújával vádemelési javaslattal átadjuk a városi ügyészségnek. Ha beigazolódik bűnössége, 2–8 év börtönbüntetéssel számolhat.

Nagy Ernő elmondta még: a kapuvári műhelyben szabálytalanul tárolt fegyverek és lőszerek, gázriasztó pisztolyok miatt szabálysértési eljárás is indult az egyébként büntetlen előéletű férfi ellen, az eszközöket az eljárás után elkobozza a rendőrség. A kapuvári műhely társtulajdonosa (csendestársa) ellen is visszaélés lőfegyverrel és lőszerrel bűncselekmény miatt indul büntetőeljárás. Esetében hasonló ügy miatt már korábban is született bírósági ítélet, akkor felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtották.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alpolgármesterből polgármester

Röjtökmuzsaj - Az alpolgármester, Kiss József lett Röjtökmuzsaj polgármestere. Esküjét két héten… Tovább olvasom