Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Gyertek minél többen!

Győr-Moson-Sopron - A végéhez közeledik a felkészülés a Kisalföld Guinness-rekord-kísérletére, amely október 15-én délelőtt tíz órakor lesz a soproni Fő téren. Közel kétezer kisgyerek énekel együtt öt percen át, hogy daluk felkerüljön a Télkergető című CD-re.

Minden várakozásunkat felülmúlta a megye óvodásainak és kisiskolásainak lelkesedése, hogy részesei lehessenek a legújabb Kisalföld-kampánynak.

Az akció célja  a kortárs irodalom és zene népszerűsítése és természetesen egy Guinness-rekord felállítása. A Télkergető című CD Sarkady Sándor költő verseiből készül, a zeneszerző T. Horváth József.
Miközben az óvodákban, iskolákban szorgalmasan gyakorolják a kísérlet dalait, a kiválasztott kis versmondók pedig a verseket – hogy kik ők, arról külön értesítést kaptak –, addig a szervezők sem tétlenednek, ugyanis sokak munkája, segítsége révén valósulhat meg a Guinness-rekord. Kezdeményezésünkhöz az első szóra segítséget nyújtott a soproni önkormányzat, a GYSEV, a polgárőrség, a rendőrség, a megyei mentőszolgálat, a soproni vízmű, a Nemes Fény- és Hangtechnika, a Corvinus és a Generális éttermek, az MKB-sportaréna, az FC Sopron, a központi gyermekkonyha és még sorolhatnánk. Van olyan vállalkozó és önkormányzat, amely autóbuszt biztosít, hogy olyan településről is Sopronba érkezhessenek a gyerekek, ahol nincs vasút.

Mindenki azt szeretné, ha a gyerekek bekerülnének a Guinness-rekorderek közé.

A GYSEV ingyenes utazási lehetőséget biztosít a Győr–Sopron, valamint a Szombathely–Sopron útvonalon a rekordkísérletben részt vevő gyermekek és pedagógusok részére, az őket elkísérő szülők pedig csoportos kedvezményt vehetnek igénybe. Győrből 8 órakor indul a gyorsvonat, amely azonban ezúttal megáll Szárföldön is. A szerelvény végén lévő különkocsikba szállhatnak fel a gyerekek és kísérőik. A soproni állomáson szerkesztőségünk munkatársai várják a csoportokat, hogy együtt induljanak a Fő térre, a Mátyás király utca–Széchenyi tér–Templom utca–Kolostor utca–Fő tér útvonalon, a lehető legbiztonságosabb körülmények között. A Fő téren a Guinness-rekord-kísérlet elkerített helyszínére tíz regisztrációs kapun át lehet bejutni. Itt a „Rendező" feliratú mellényt viselő szervezők nyújtanak majd segítséget, a kitöltött regisztrációs lapot nekik kell leadni. Egy mentőautó is lesz a téren, de reméljük, a mentők közreműködésére nem lesz szükség. A rendezvény helyszínét és környékét rendőrök és polgárőrök biztosítják.
A koncert kezdete előtt minden tudnivalót, technikai részletet elmondunk. A regisztrációt követően – a regisztrációs lapokat már kiküldtük mindenhová, hiszen fontos a pontos létszám – várhatóan tíz órakor kezdődik T. Horváth József koncertje, amelynek keretében lesz a reményeink szerint sikeres Guinness-rekord-kísérlet. Ezt követően – várhatóan 11 órától a Széchenyi-palotában (Széchenyi tér), a TIT-helyiségében – veszik fel CD-re a kiválasztott gyerekek versmondását.  A többieknek lehetőség nyílik egy kis városnézésre vagy más programra, de ez már a pedagógusokon és a szülőkön múlik. (A rendezvény rossz idő esetén sem marad el, akkor minden program a Széchenyi téri Liszt-központban lesz.)  Győr felé a vonat 14 óra 30 perckor indul vissza.

Horváth Ferenc

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átadták az árvízvédelmi tavat

Harka - Harkán tegnap átadták a Gida-patak mellett megépített árvízvédelmi tavat. A mintegy 46… Tovább olvasom