Kisalföld logö

2018. 11. 20. kedd - Jolán 1°C | 5°C Még több cikk.

Gyermekzsivajtól hangosak a falvak

Lövő és Sopronhorpács is gyermekzsivajtól volt hangos a napokban, hiszen nyári gyermektáborok lakói népesítették be a két települést. A lövői tábor a héten is folytatódik.

A lövői családsegítő és gyermekjóléti szolgálat ötödik éve működik tizennyolc településen. A szolgálat munkatársai a mindennapi feladatok mellett megpróbálják minél színesebbé, élményekben gazdagabbá tenni a gyermekek szabadidejét, ezért idén is megrendezték nyári szabadidős programjukat Lövőn.

Az elmúlt héten negyven alsós tanuló töltött két napot a napközis táborban, amelyet a szolgálat és a lövői Szolgáltató és Kulturális Központ munkatársai közösen szerveztek. Hétfőn húsz felsős veszi birtokba a tábort, ők már az egész hetet ott töltik.

A lövői táborban negyven alsós élvezte a kétnapos nyaralást, mától a felsősök váltják őket. Fotó: Lakner
A lövői táborban negyven alsós élvezte a kétnapos nyaralást, mától a felsősök váltják őket. Fotó: Lakner

˝Ötödik éve rendezzük meg ezt a tábort, ami iránt mindig nagy az érdeklődés˝ – mondta portálunknak Lágler Júlia intézményvezető. ˝A hozzánk tartozó tizennyolc település bármelyikéről jelentkezhettek a gyermekek. Közöttük vannak hátrányos helyzetűek is, számukra ez az egyetlen lehetőség a nyaralásra. Jelképes összeget kérünk csak a szülőktől, a két szervező intézmény, valamint a támogatóink is hozzájárulnak a költségekhez. A programban rengeteg vetélkedő, bemutató, előadás és kirándulás szerepel és nagyon népszerű a büki fürdőlátogatás is. Folyamatos felügyeletet és napi háromszori étkezést is biztosítunk a gyermekeknek.˝

A családsegítő és gyermekjóléti szolgálat munkatársai a lehetőségekhez képest igyekeztek minél színvonalasabb programot összeállítani és ebben számos partnerre akadtak. A szolgálat továbbra is várja a támogatókat, akiknek segítségével még több mosolyt csalhatnak a gyermekek arcára.

Sopronhorpácsra mintegy kilencven gyermek és huszonöt foglalkoztató érkezett az ország minden tájáról a Szentjánosbogár-táborba. ˝Ez egy országos tábor, aminek minden évben egy kis község ad otthont. Idén megpróbáltuk mi megrendezni, és nagy örömünkre sikerült elnyernünk a lehetőséget. Érdekesség, hogy a táborlakóknak a falu lakossága biztosította a szállást. Minden évben más a tábor központi témája, idén a tolerancia. A gyermekek játékos feladatok során szembesültek hétköznapi problémákkal, emellett sportolás, kirándulás, vetélkedők szerepeltek a programban˝ – fogalmazott Horváthné Kemény Tünde főszervező.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fertőd lampion-nagyhatalom lesz?

A Múzeumok Éjszakáján tündérek és színes lampionok lepték el a fertődi Esterházy-kastély udvarát. Tovább olvasom