Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 8°C Még több cikk.

Gyermekvédelem: közös igazgatás

Sopronban, a József Attila utcában egy épületben működik két gyermekvédelmi intézmény igazgatósága.
Várhatóan a szeptemberi megyei közgyűlés dönt arról, összevonják-e a József Attila Gyermekvédelmi Központot és a Soproni Gyermekvédelmi Központot. Az elképzelések szerint a hasonló feladatokat ellátó intézmények közös igazgatás alá kerülnek.

Sopronban, a József Attila utcában egy épületben működik két gyermekvédelmi intézmény igazgatósága. Mindkettő hasonló feladatokat lát el, ezért fenntartójuk, a megyei közgyűlés valószínűleg szeptemberben dönt összevonásukról. Szabó Miklós, a megyei közgyűlés alelnöke érdeklődésünkre elmondta, szakellátási tervükben szerepel ez az elképzelés. Az összevonást követően a férőhelyek száma nem változik. A jelenleg részben önállóan gazdálkodó Soproni Gyermek-védelmi Központot megszüntetik. Hozzájuk tartozik a harkai és két soproni lakóotthon, az utógondozó, valamint a Cseresznye sori gyermekotthon. Szakmai feladatait és intézményeit a József Attila Gyermekvédelmi Központ veszi át.

– A szervezetben annyi változás lesz, hogy a Sopronhoz tartozó szakonyi lakóotthon megszűnik, helyette Jánossomorján alakul egy, az épületet már megvettük – mondotta Szabó Miklós. – Az átszervezett intézmény vezetésére pályázatot írunk ki, elbírálásáig megbízott igazgató irányítja majd a munkát. Az összevonás ellen nem emelt kifogást a soproni önkormányzat és a megyei közigazgatási hivatal sem.

Mint megtudtuk, az összevonás nem jár elbocsátásokkal és jelentős megtakarítással, elsősorban szakmailag indokolt.
Tresó Zoltánné, a József Attila Gyermekvédelmi Központ igazgatója úgy látja, amennyiben a gyermekek érdekében történik az összevonás és a munkában egységes szakmai elvek érvényesülnek majd, akkor egyetért a változtatással és támogatja. Hasonló véleményt fogalmazott meg Eszes József, a Soproni Gyermekvédelmi Központ igazgatója is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb kenderültetvény

Lakossági jelzésre újabb, ezúttal 25 tőből álló indiaikender- ültetvényt számoltak fel a rendőrök… Tovább olvasom