Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Gyermekcsalogató tárlat a kismartoni kastélyban

A kismartoni (Eisenstadt) Esterházy-kastélyban gazdag programmal várják a gyerekeket az iskolai szünetekben. Nyáron szinte egész napos vendégeik a kicsik, de a síszünetben is sokan érdeklődnek. Nálunk is lenne igény a múzeumi gyermekprogramokra.

Fritz és a többi denevér

A kismartoni Esterházy-kastély legfiatalabb látogatóit a síszünetben különleges házigazda fogadja: Fritz, a denevérherceg, aki a kastély padlásán lakik – ahol egyébként az igazi denevérek is. A kis mesefigura a rég elfeledett időkbe kalauzolja a gyerekeket és megmutatja a palota titokzatos zugait. A varázslat megálmodója és a különleges gyermekprogramok házigazdája Uschi Kroyer-Zezelitsch gyógy- és fejlesztőpedagógus. 2000 telén indult a kastély első, piciknek szánt rendezvénye, amely a mai napig szerepel a programjukban. Hercegek és hercegnők címmel a 6–10 éves korosztály a korabeli Esterházy-udvar történelmi kosztümeit öltheti magára, varázslatos mese színhelyévé varázsolva a kastély termeit.

Élménydús időutazás

– Három évvel ezelőtt kerestem meg az ötletemmel a kastély vezetését és lehetőséget kaptam tőlük az első gyermekprogram elindításához – meséli Uschi. – A város lelkesedéssel fogadta a kezdeményezést, a siker hatására évről évre bővül a kínálatunk. A legkisebbeket kastélylátogató sétára várjuk, amely felér akár egy időutazással is.

A lelkesedésen múlik

Uschi szerint elsősorban nem pénzen, hanem lelkesedésen múlik a kicsik becsalogatása a múzeumokba. A részben magánkézben levő kastély önrésszel, tartományi támogatással és szponzorok segítségével tudja gyermekprogramjait megvalósítani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kirántják alólunk a megélhetést

Farkas Tamás 1991-től őstermelőként gazdálkodott, de egy sikeres pályázat reményében 1999-ben… Tovább olvasom