Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Gyereknap az otthon lakóinak, kirándulás a sérült gyerekek családjaival

Negyven gyereknek szerveztek rendhagyó gyereknapot az Erdei Gyermekotthon nevelői. A Törődés Napja alkalmából pedig halmozottan sérült gyerekeket és családjaikat vitte kirándulni egy pénzintézet. Mindkét rendezvényt lelkes sóhajok zárták: „Ilyen jó napunk talán még sohasem volt!"

– Már az nagyon szuper volt, hogy vonattal utaztunk, aztán vidám vetélkedőn vettünk részt, ahol nagyon sokat lehetett nevetni. Most pedig lovagolhatunk! – meséli csillogó szemmel az Erdei Gyermekotthon nyolcéves lakója, Lalika, aki szerint ilyen szuper gyereknapjuk talán még nem is volt.

Negyven társával együtt nevelőik jóvoltából Nagycenken tölthettek két napot, ahol színes programok, különlegességek tették számukra felejthetetlenné az idei gyereknapot.

Az Erdei Gyermekotthon lakóinak óriási élményt jelentett az idei rendhagyó gyermeknap. Fotó: Magasi
Az Erdei Gyermekotthon lakóinak óriási élményt jelentett az idei rendhagyó gyermeknap. Fotó: Magasi


– Szerettünk volna megmutatni egy másik alternatívát, kicsit kinyitni előttük a világot, megmutatni a szépségeit – fogalmaz Planicsek István, a gyermekotthon vezetője.

– Azt szerettük volna, hogy ők is megtapasztalhassák például, milyen étteremben ebédelni. A gyerekek öröme látványos, ugyanakkor az a miénk is, mert bárhová fordultunk támogatásért, mindenhol pozitívan fogadtak bennünket. Nagyon örülünk, hogy nem feledkeztek meg rólunk, s ez a nap így tényleg más lett, mint a többi.

Más és több volt a hétvégéje annak a busznyi halmozottan sérült gyerekeket nevelő soproni családnak is, amelyeknek egynapos utazást szerveztek a Budapest Bank soproni fiókjának munkatársai.

A program része volt a bank hagyományos, Törődés Napja elnevezésű akciósorozatának, amellyel a pénzintézet dolgozói idén tavasszal országszerte 16 helyszínen járulnak hozzá a környezetükben élők életkörülményeinek javításához.

A soproni bankfiók munkatársai a sérült gyermekek gyógykezelésével, értelmi és mozgásfejlesztésével foglalkozó Halmozottan Sérült Gyermekek Fejlesztése Alapítvány közreműködésével szerveztek kirándulást az alapítvány által támogatott családoknak.

Az utazást – amely a kámi Jeli Arborétumot, a gannai Esterházy-mauzóleumot és a döbröntei Szarvaskő várát is érintette – a bank százezer forinttal támogatta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Add elő magad! - Mehetnek a VOLT-ra fotók

Sikeres volt a 2. Add elő magad! Tehetségek Fesztiválja. Több mint 50 színpadi produkciót és több… Tovább olvasom