Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Gyerekmedence Tómalmon, iszapkotrás a Fertőn

Sopron - Május 1-jén – jó idő esetén – nyitnak a természetes vizű strandok, a Lövér fürdő május 17-től fogad vendégeket. A leglátványosabb fejlesztés a Tómalmon történt, a Fertőn pedig iszapkotrás volt.
Már elkészült Tómalmon a nyolcszor tizenkét méteres gyermekmedence – a látogatók régi vágya valósult meg –, felújították a vizesblokkokat is, ivókutakat építettek, fákat ültettek, növelték a parkolók számát. A tó szerelmeseit új vízibiciklik, napernyők várják és öltözőfülkéket is vásároltak. Levágták a nádat.

– A tómalmi fejlesztésekre több mint 16 millió forintot fordítottunk – válaszolta érdeklődésünkre Hegedüs László, az üzemeltető Sopron és Környéke Víz- és Csatornamű Zrt. vezérigazgatója. – A munkát jövőre folytatjuk, szeretnénk a gyalogosúton kívülre helyezni a kerítést, így a tó másik partja is elérhető lesz biztonságosan, ahol zöldfelületet alakítunk ki. A strand reggel nyolctól este nyolcig látogatható, de szezonban igény szerint meghosszabbítjuk a nyitva tartást. A Fertő tavi strandon a földnyelv mellett iszapkotrást végeztünk, az itteni munkálatokra tizenhatmillió-ötszázezer forintot költöttünk. Gyakorlatilag egy felfrissített, jelentősen megszépült strand várja a vendégeket – reggel nyolc és este hét óra között – sportolási lehetőségekkel. Idén rossz időben nem kell látogatójegyet vásárolni.

Idén a leglátványosabb fejlesztést a Tómalmon hajtották végre, szinte teljesen megújult a tó környezete, a strandolókat új vízibiciklik is várják.
Idén a leglátványosabb fejlesztést a Tómalmon hajtották végre, szinte teljesen megújult a tó környezete, a strandolókat új vízibiciklik is várják.

A Lövér fürdő május 17-én nyit ki, amennyiben a hatósági szemlén mindent rendben találnak a szakemberek. Idén folytatták az akadálymentesítést, a térburkolat cseréjét, felújították a zuhanyozókat, a vizesblokkokat.

– Azért tudtunk idén viszonylag jelentős összegeket költeni az általunk üzemeltetett strandokra, mert már nem kellett forrásainkat a fedett uszodára fordítani, hiszen ott már korábban elvégeztük az elengedhetetlen felújításokat – folytatta a vezérigazgató. – A strandfejlesztés persze sohasem lehet befejezett folyamat, ezért terveink szerint a következő években is folytatjuk a korszerűsítést, bővítjük a szolgáltatások körét.


Belépőjegyek

A Fertőn idén 525 forint lesz a felnőttbelépőjegy, a diák és nyugdíjas 360, a gyerek pedig 210. Zárás előtt két órával 320 forintot kell fizetni a teljes árú jegyért. Az autósok 430 forintért, a motorosok pedig 220 forintért parkolhatnak. A Tómalmon 470 forint a teljes árú napijegy, 300 a diák és nyugdíjas. A Lövér fürdőben 850 forint a napijegy, 500 a diák és nyugdíjas, a 3–6 éves korosztály belépőjegye pedig 290 forintba kerül. Három óra után kevesebbért is lehet jegyet váltani: 550, 375, illetve 150 forintért.

Olvasóink írták

  • 1. Mst 2008. május 01. 12:28
    „A tómalni gyerekmedencét nagyon köszönjük!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Júniusban bontják a Matáv-lelátót

Sopron - A FÉSZ Zrt.-nek továbbra is feltett szándéka, hogy beépítse a József Attila úton az egykori… Tovább olvasom