Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Gyerekkorú lányokkal erőszakoskodtak Sopronban

Öt-, tíz- és tizenkét éves lányokkal erőszakoskodott Sopronban az a fiatalember, akit most elkapott a rendőrség. Gyerekkorúakkal szemben elkövetett szemérem elleni erőszak bűncselekménnyel, továbbá rablással és lopásokkal gyanúsítják őt.

Az utóbbi hetekben megsokasodott a kislányokat ért olyan szexuális jellegű támadás, amikor a tettes fogdosni kezdte őket, majd azt kérte tőlük, a kezükkel elégítsék ki. A riadalom már csak azért is óriásivá dagadt a lakótelepeken, mert az áldozatok között ötéves kislányt is találunk, de a „legkorosabb" is alig töltötte be a 12. életévét.

– A közvélemény most megnyugodhat. Az első ilyen jellegű bejelentéstől számított egy héten belül sikerült kézre keríteni a gyanúsítottat – fogalmazott tegnapi sajtótájékoztatóján Farkas Gábor alezredes, soproni rendőrkapitány.

A rendőrség tudomására jutott első ilyen ügy augusztus 3-án történt a Juharfa utcában. Egy ismeretlen férfi követett este egy 12 éves lányt, hátulról megragadta a nyakát, fogdosni kezdte és eközben elővette nemi szervét. A lányra ráparancsolt, elégítse ki őt. Két nappal később a Jegenye soron egy 5 és egy 10 éves lányt ért hasonló támadás.

– Külön nyomozócsoportot állítottunk fel, és sikerrel jártunk – közölte a rendőrkapitány. – Őrizetbe vettünk egy 19 éves szombathelyi illetőségű, de Sopronban hajléktalanként élő személyt. A büntetett előéletű fiatalember bevallotta tettét. A Vasvári Pál utcában, a IV. László király utcában és a Lóki soron történtekről is beszélt, ezekről az esetekről még nem érkezett hozzánk feljelentés. Pedig egyik esetben fajtalanságra akarta kényszeríteni a kislányt, de az elkövetőt megzavarták, elmenekült.
Kérjük a lakosságot, hogy akik kislányok elleni molesztálásról tudnak, jelentkezzenek a rendőrségen. Emellett a szombathelyi férfit rablással és lopásokkal is gyanúsítják, társával, egy 20 éves soproni férfival együtt.
A rendőrség őrizetbe vette őket, a bíróság pedig letartóztatásukról határozott. Szemérem elleni erőszak miatt 5-10 év, a rablás miatt 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatják őket.


Korábban:

Július 17-én a hajnali órákban a Deák téri térfigyelőkamerák rögzítettek egy középkorú férfiről felvételt, amint a padon ülve szeméremsértő magatartást tanúsított. A helyszínre érkező járőrök a férfit előállították, és gyanúsítottként kihallgatták. A férfi a kihallgatás során tettét elismerte. Ellene szeméremsértés megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult.
A személy nem azonos azzal, aki ellen korábban feljelentést tett egy fiatal nő - írja közleményében a Soproni Rendőrkapitányság.


Ismét "mutogatós" bukkant fel Sopronban egy 25 év körüli férfi személyében, aki nem a klasszikus ballonkabát-szétrántós módszerrel, hanem fényes nappal, utcán maszturbálva teszi közszemlére férfiasságát. Van, aki már nem is egyszer látta.

– Két alkalommal is láttam ezt az embert, egyszer a belvárosban, egyszer pedig a Virág utcában – mondta el a kisalfold.hu érdeklődésére egy fiatal nő, aki annyira megdöbbent a látványtól, hogy saját maga fogta menekülőre a dolgot. – Mivel nagyon megijedtem, nem tudtam alaposan szemügyre venni, de azt hiszem, a kettő ugyanaz az ember volt. Világos, rövidre nyírt hajú, fehér bőrű férfi, és a második „találkozásunkkor" egy sötét színű biciklin ült. Én mindenesetre elszaladtam és a közelben egy építkezésen kértem segítséget. Az első eset után még nem fontolgattam, hogy a rendőrséghez fordulok, mert úgy gondoltam, egy bolond ember szélsőséges megnyilvánulása. De a második már annyira felzaklatott, hogy feljelentést tettem. Remélem mielőbb előkerítik és megbüntetik vagy gyógykezelésre ítélik azt az embert.

– Előfordult olyan év, hogy nem kerül a látókörünkbe mutogatós, de akadt olyan is, hogy kettőhöz is volt szerencsénk – mondta el a kisalfold.hu érdeklődésére Nagy Ernő alezredes, a Soproni Rendőrkapitányság bűnügyi osztályánakvezetője. – Az ilyen emberek esetében célszerű kinevetni az illetőt, vagy rákiabálni. Ez váratlanul éri, legtöbbjük ugyanis arra számít, hogy a nő, aki meglátja megijed és elszalad. Aki hasonlót tapasztal, tegyen bejelentést a rendőrségen.

Ön látott már mutogatóst? Mit tenne, ha találkozna vele? Megőrizné a lélekjelenlétét és hidegvérrel kupán vágná? Elszaladna? Mivel büntetné az ilyet? Írja meg!

Olvasóink írták

132 hozzászólás
 • 132. Intel 2009. augusztus 14. 22:44
  „131.
  Minden mondatodban egyetértek.
  Viszont én azt mondom, hogy Sopron esetében, mikor a rendőrség gazdálkodik annyiból amennyit kap.
  Ebben az esetben a megoldást ott látom, hogy az Önkormányzat az alapítványon keresztül plusz forrással biztosít, üzemanyag keretet, ami sose elég.
  Valamint biztosít akár a túl órákra anyagi forrást.
  Ez által lehetne emelni a közterületen dolgozó rendőrök óra számát, több ellenőrzés, nagyobb jelenlét.
  Plusz ha a kapitány drasztikusabb fellépést követelne meg a szabálytalan autósokkal, a drog kérdésben, akkor hónapokon belül érezhető változások lennének.
  Egyenlőre évek óta ezen terület álló víz...

  Ez a meglátásom.”
 • 131. tűzmanó 2009. augusztus 14. 20:47
  „Kedves Intel!
  Ez nem cső látás, hanem ma magyarországon "ez" van.Sok dolgon kéne változtatni, de nem lehet, mert a nagyjaink nem akarnak változtatni. Amúgy államilag a rendőrök vannak a legjobban támogatva. A rendszerben nem ott van a hiba, hogy kit hogyan, és mennyivel támogatnak, hanem azzal, hogy mit tehet meg a törvényes keretek közt. Gondolok itt arra, hogyha a rendőr intézkedik, a drága állampolgár egyből feljelenti, mert megsértette valamilyen jogában. Így nem csoda, ha a rendvédelmi szervek nem mernek cselekedni. Ehhez nem pénz, hanem intézkedési jogokat(tudom van egy pár) kéne megfelelően biztosítani. Ezt az önkormányzatok nem tudják biztosítani, az állam meg nem akarja. A bűnmegelőzéshez tudom, hogy kellene még több ember, de ezt leginkább a mai apukáknak lenne a feladata. Na manapság ez hiányzik az országban. Erről egy tanárom mondása jut eszembe: "neveletlen szülők, neveletlen gyerekei"”
 • 130. Intel 2009. augusztus 14. 20:11
  „Tűzmanó

  Nem hinném, hogy nekem kellene tájékozodni, hogy kit honnan finansziroznak...
  Ha úgy gondolod, hogy jól működik minden, akkor sajnálom, hogy csak cső látásban látsz.
  Kár, hogy mindenki elégedetlen...
  Amúgy a rendőrséget IRM-en keresztül az állam fizeti.
  A tűzoltóságot pedig az ÖKM-en keresztül.
  Mind a kettő esetben történik Önkormányzati plusz forrás biztosítás eszközök beszerzésére.
  Sok esetben a pályázatok Ön erejét így teremtik meg!
  Ezért a Rendőrséget is kell támogatni, sőt sokkal nagyobb mértékben, mint eddig....”
 • 129. tűzmanó 2009. augusztus 14. 18:10
  „Intel!
  A tűzoltóság az államtól kapja a felszereléseit, és nem az ömkormányzattól. Onnan csak támogatást kap, egy kicsit utánna kéne nézni a törvényeknek. Az említett városok meg fele akkora sincs, mint a mienk. Egy kisebb településen könnyebb rendet tartani. Ja meg ezeknél nincs egy olyan intézmény, ahol a visszaesőket tartjuk el az adófizetők pénzéből,mint ezt a pedofilt.”
 • 128. Filtec 2009. augusztus 14. 17:30
  „ 
   
   

  Nem ide kéne írnom, de hát oda nem lehet.

  Miért tiltották be itt a hozzászólás lehetőségét?

  http://www.kisalfold.hu/soproni_hirek/sokan_siratjak_a_vizbe_fult_fiut/2110515/

  http://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/szavazzon_a_legszebb_magyar_szavakra/2107969/

  A Kisalföld feldob egy témát, aztán rájön, hogy pl. itt az utóbbinál kár volt elkezdeni, majd törli az egészet a hozzászólásokkal együtt.
   
   
   ”
 • 127. Intel 2009. augusztus 14. 13:12
  „Elég elmenni és látni..
  Elég kérdezni, és hallani...
  Járl nyitott szemmel, és lásd reálisan...”
 • 126. Reális 2009. augusztus 14. 10:07
  „Honnan veszed,hogy az említett helyeken rend van?”
 • 125. Intel 2009. augusztus 13. 23:10
  „Tűzmanó!
  Mennyi alkalommal kapott Önkormányzati segítséget a tűzoltóság eszközök beszerzésére???
  Ja, persze, úgy könnyebb, hogy azt lehet mondani, hogy az önkormányzati Minisztérium alá tartoztok...

  Sajnos nagyon sok embernek igaza van, hogy Sopronban nagyon nem jól működik a rendőrség...
  Pénz hiány, és azért, mert a város nem kellőképpen támogatja őket...

  Kapuvár, és Csorna esetében rend van! Mivel a Rendőrségnél szigor van!!!
  Remélem nem szabadul el annyira a bűnelkövetés, hogy lassan halálról fognak cikkezni...”
 • 124. .AT. 2009. augusztus 13. 15:24
  „<moderálva durva> Nem veszed észre, hogy ok-okozati összefüggés van? Kislány ringyóruhában, erotikus képpel illusztrált cukrosbácsi-sztorik... legközelebb mi jön? Mit vártok, emberek?”
 • 123. kivagyokén 2009. augusztus 13. 12:43
  „tűzmanó 2009.08.13. 09:02 Intel! A rendőrség állami cég ......

  100 milla Létára van? Ez nem városi feladat. Nem vagyok soproni, de ezek a szemetek mindenhol megfordulnak.

  Aki a rendőröket irigyli, azoknak meg javaslom mutassák meg hogy kell jobban csinálni. Biztos hogy akad köztük nem odavaló, ez a nagy számok törvénye. Viszont elég sokat ismerek közülük és ezek alapján állítom, hogy megpróbálják tisztességgel végezni a hivatásukat. Arról nem ők tehetnek hogy törvényalkotóink tehetetlen és saját hasznukat néző emberek. Pl. Ő beviszi, az ügyész a törvényre hivatkozva kiengedi. Gyorsabban mint ahogy a rendőr a jelentést elkészíti. Tapasztalat!”
 • 122. kertész 2009. augusztus 13. 10:06
  „Farkas Úr! A barátnőjével mikor tart sajtótájékoztatót arrol hogy a soproni utcákon lesz néha járőr.Akkor nem fog ilyen gyakran előfordulni hasonló eset.A " bűnmegelőzés " szó nem újkeletü, ezt régen kitalálták.Az utcákon néha 20-al száguldozó, letekert ablakból kitekintgető rendőr nem elriasztó,legfeljebb pénzpocsékolás.Ma már mindennapos a bukósisak nélkül motorozó,szabálytalanul parkoló autó,stb.Ezt a gyalogos járőr ,ha lenne hamarabb észre venné.A kampány jellegű ellenőrzésnek semmilyen visszafogó ereje nincs,legfeljebb a statisztikákat javítja, és az év végén sok számot fel lehet sorolni eredmény nélkül.”
 • 121. Kukac40 2009. augusztus 13. 09:13
  „Én nem itélném halálra őket (bűnözőket). Úgy is a megújjuló, természetes energiáról beszél mindenki, hát HAJRÁ! Irány a bányák. Gépek fel, bűnözők le, ha kibírják a büntetésük idelyét szabadok lehetnek.”
 • 120. igazságot 2009. augusztus 13. 09:05
  „116-hoz
  ez az egy dolog ez biztos h nem csak a bal oldalún múlik... ahol jobb oldal van hatalmon ott ugyan úgy vannak ilyen retardáltak... sajnos
  de a börtönbüntetés az szerintem nem megfelelő, attól ő még nem fog megváltozni, akkor már inkább párszori kiadós verés aztán utána majd meggondolja magát kétszer is h mit csinál, de a legjobb az sztem a halálbüntetés vissza vezetése lenne...”
 • 119. tűzmanó 2009. augusztus 13. 09:02
  „Intel! A rendőrség állami cég semmi köze nincs a városnak hozzá, hogy miből gazdálkodik. A város csak támogathatja, ha akarja, és ha tudja valamiből. A közbiztonság nem azért romlik, mert rossz a városvezetés, vagy mert nem jól működik egy alapítvány, hanem azért mert Magyarországon ma egyre több a dologtalan munkanélküli. Ezek mind a börtönből szabadult emberek, akik nem tudnak, és nem is akarnak beilleszkedni a társadalomba. Nekik az a céljuk, hogy minnél hamarabb visszakerüljenek a börtön világába, mert ott érzik biztonságban és jól magukat.”
 • 118. Kukac40 2009. augusztus 13. 09:01
  „Furcsa módon minden bűncselekmény felderítése után felmerül a pénztelenség. Rendőröket se éjjel se nappal nem látni a város utcáin sétálni. Autóban feszítenek, néha egy egy emberkét igazoltatnak, de gyakorlatilag ennyi. Nem ellenörzik az ittasvezetőket, (hogy a drogról ne is beszéljünk) a bárok, discók szórakozóhelyek környékén. A várakozni és megállni tilos táblák hatálya alatt parkolókat és még sorolhatnám. Ha nincs pénz sétáljanak gyalog, de sétáljanak. Nagyon sok dolog szervezésen és nem a pénzen múlik, hogy a korrupciót már ne is említsük.”
 • 117. olvaso02 2009. augusztus 13. 08:05
  „Azért itt igencsak meg kéne emelni a büntetést , Belegondolhatna egy biró hogy ez a tett a kislányokat élete végéjig el fogja kisérni . Bezeg a pedofil meg leüli azt a pár évet eszik iszik meg el szorakozik a börtönbe és kiszabadul folytasa az életét mindha semi nem történt volna.”
 • 116. Reális 2009. augusztus 13. 07:49
  „A baloldali káoszpolitika miatt szaladgálnak szabadlábon ilyen deviánsok!”
 • 115. Anilla 2009. augusztus 13. 07:44
  „Ez a magyar igazságszolgáltatás??? 5-10 év??? Szerintem még öt évet sem fog kapni, de ha mondjuk kapna tízet, ki gondolja, hogy 29 évesen akkor már nem fog többé ilyet csinálni? Fog!!! Csak lehet, hogy az áldozatok majd rosszabbul járnak. Ha már egyszer elkapnak egy ilyen beteg állatot, miért kell visszaengedni emberek közé???”
 • 114. igazságot 2009. augusztus 13. 01:41
  „nem éveket kéne számolni, ha nem napokat h mennyi van még az ilyeneknek vissza...! undorító... remélem hamarosan vissza állítják a halál büntetést... meg 19 évesen hajléktalan... nagyon komoyltalan a dolog”
 • 113. Intel 2009. augusztus 12. 22:06
  „111.
  20millió Ft volt a tét a közgyülésen amit a rendőrség nem kapott meg, arra hivatkozva, hogy állami fentartású az intézmény.
  A katolikus iskolák az ekkora pénz összeget megkapták... Tudtommal az is állami...
  Hogyan is van ez???

  Sajnos a rendőrségbe több pénzt kellene pumpálni, majd drasztikusabb törvényekkel vissza szórítani a bűnözést...
  Sopron helyzetében ilyen cselekmény nem az első volt az évben.
  Eddig ez itt nem volt jellemző...”
132 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyermekcipőben az állatvédelem

Sopron - A Soproni Állat- és Természetvédők Egyesülete néhány hete bejegyzett szervezetként működik.… Tovább olvasom