Kisalföld logö

2018. 08. 19. vasárnap - Huba 18°C | 31°C Még több cikk.

Gyerekeket okít Pompi, a tűzoltó manó

Csepregi Csilla húsz év tűzvizsgálói tapasztalatával adta ki a gyerekeknek szóló könyvét, Pompi főszereplésével.
A soproni származású Csepregi Csilla közel két évtizeden át volt hivatásos tűzoltó a fővárosban, húsz év tűzvizsgálói tapasztalatát nem hagyta veszni, amikor leszerelését követően tűzvédelmi internetes honlapot hozott létre. Ez lett a gyujtoforras.hu, ahol az érdeklődők minden információt közérthetően kapnak a megelőzéstől a tennivalókon át a praktikus tanácsokig. A honlapon külön gyereksarok is létezik.

– Innen jött a könyv ötlete, mert a weblapra került gyerekeknek szóló történeteknek nagyon jó visszhangja lett. Kiderült, hogy Magyarországon nincs olyan mesekönyv, ami kifejezetten a tűzhöz való viszonyunkat dolgozza fel a kicsik számára is érthető módon.

Így aztán megszületett Pompi, az erdei manó, aki profi tűzoltó – mesélte el a Kisalföldnek Csepregi Csilla. A Pompi, a tűzoltó manó című gyerekkönyv két éven át, szakemberek bevonásával készült. A meséket Toldi Zsuzsanna írta.

A végeredmény a gazdagon illusztrált kedves kötet, ami már az óvodásoknak is közérthetően, ugyanakkor érdekes történetekbe bújtatva ad hasznos tudnivalókat a tűzről. Pompi Ottót és Jankát tanítja meg a történetekben arra, hogyan előzhetik meg a tüzet és mit kell tenni, ha már megtörtént a baj.

– Amikor szóba került, hogy kellene egy kabalafigura, kiírtunk egy pályázatot és a három legjobb manótervet elküldtük egy soproni óvodának, amelyek kiválasztották a nekik legjobban tetszőt, Pompit. Szóval a manót ebben a formájában soproni ovisoknak köszönhetjük – árulta el Csepregi Csilla.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sokan segítenek Katalinnak

Sokan segítenek Katalinnak
Sokan megkerestek, hála az újságcikknek, nagyon megható telefonokat és üzeneteket kaptam - mondta el… Tovább olvasom