Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

Gyenge volt a strandszezon

Az idei nyár nem kedvezett a Sopron környéki strandoknak. A szeszélyes időjárás miatt a szezont vendégszámcsökkenéssel zárták.

A Sopron és Környéke Víz- és Csatornamű Zrt. felügyelősége alá tartozó Lövér fürdő, Tómalom fürdő és a Fertő tó az idei strandszezonban rosszabb évet zárt, mint tavaly – mondta el portálunknak Varga Tibor, a fürdők üzemmérnökségének vezetője. A vendéglétszám-csökkenés 2–2,3 százalékos volt a 2009-es évhez képest.

Júniusban a három fürdőhelyet 28 százalékkal többen látogatták, júliusban nem volt jelentős az eltérés, augusztusban viszont az időjárás miatt harmincszázalékos esést tapasztaltak. A természetes fürdőhelyek szeptember 5-én zártak, míg a Lövér fürdő szeptember 12-én.

Radovics Tibortól, a hegykői Sá-Ra Termálfürdő ügyvezetőjétől megtudtuk: ők is hasonlóan gyenge évet zártak. A vendégszám nyolc százalékkal csökkent a tavalyi nyárhoz képest, ami alapvetően az augusztusi hidegnek tudható be. A nyár utolsó hónapjában négyezer jeggyel kevesebb fogyott, mint egy évvel korábban.

A petőházi strand fürdővezetője, Piskolti Béla elmondta, a tavalyinál jobb évük volt, mintegy 5–8 százalékkal több vendéget fogadtak, mivel az újranyitás óta egyre népszerűbb a fürdőhely.

Olvasóink írták

 • 15. mámiáti 2010. szeptember 10. 15:38
  „Tómalomra évekkel ezekött az úszójeggyel munka után szivesen lebiciklizett az ember egy kicsit
  felfrissülni, azonban a jegy ára horror lett alig kevesebb, mint a teljes napi.
  Ennek így semmi értelme, na-ná, hogy még kevesebb vendég megy.
  Remélem ez változni fog.”
 • 14. ödenbürger 2010. szeptember 10. 11:57
  „levi-levi:
  hihi ! igazuk van.... remélem én is, hogy halloták a fodorék ! ;))
  tényleg szégyenfolt a városnak a nem-létezö és rossz minöségü létezö fürdök...”
 • 13. levi-levi 2010. szeptember 09. 18:51
  „Ma szept.09.-én MR 1 Kossuth rádió délelőtti Napközben című műsorában a welnesről, fürdőkről volt beszélgetés.
  Egy Sopronban nyaraló család elképedve tapasztalta, hogy idézem" Sopron város hírnevéhez nem méltó fürdőhelyekkel találkoztak, hogy jól érezzék magukat Ausztriában jártak át fürödni ,, !!!! Nagyon csalódtak a városban..
  Remélem a város vezetés is hallotta a müsort.”
 • 12. ödenbürger 2010. szeptember 09. 10:42
  „Az osztrák részén pozítiv számokat számolnak be:
  http://burgenland.orf.at/stories/468266/

  nagy a baj sopronban a fürdök kapcsán, és senki nem mer kimondani....úgy örülök hogy az osztrák fürdök közelek vannak!
  most miért menjen egy helyi család a régimódi, koszos, igénytelen tomalmi vagy fertörákosi strandra, ha burgenlandban kevesebb pénzért többet kap,és ott tényleg lehet pihenni ?!?
  a 1930-os években a löver fürdö volt a legmodernebb fürdö az itteni régiónkban. most nézzük meg, hol lett: nem történt meg színvonalas felújítás a mai napig, az új medencék és víz-játékok is a legolcsóbb anyagokkal építették, és túl kicsiek.... (kiprobáltam) - pedig ez olyan szép fürdö lenne, fel kellene végre újítani a bauhaus-jellegü tornyot is !!
  abból a pénzböl amely kidobta a soproni városvezetés tavaly a termálvíz furásra, egy csódálatos modern strandfürdöt tudták volna építeni..... de nem baj, majd elsírunk magunkat, tönkre tesszük magunkat, ha így megy tovább ebben a városban !
  ja és még egy tipp aki a színvonalas fürdözés szeret: a bad vöslau-i termálfürdö, EGY CSÓDA ! oda kellene menniük a soproni politikusoknak, hogy lássanak hogy kell felújítani egy történelmi strandfürdö, és ne tönkre tenni, mint a löver fürdö !!!!
  www.thermalbad-voeslau.at”
 • 11. Outsider 2010. szeptember 08. 18:29
  „Termálvíz nélkül is lehet színvonalas uszodát és wellnesst építeni..van rá példa az ország más részein. A kérdés csak az, vajon Sopron mit csinált, amíg mások fejlesztési pénzekre pályáztak és meg is nyerték...a híres-neves Balf egy vicc...hihetetlen, hogy legalább oda ne lehetett volna fejlesztésre pénzt szerezni..vagy volt, csak valahol eltűnt? ...mint a balfi termálvíz?”
 • 10. c77 2010. szeptember 08. 17:08
  „6
  Gondolom keresik, mint az "aranyat".
  9
  Igaz, de 1000%-ban.”
 • 9. VHK 2010. szeptember 08. 12:10
  „A belépő árakon kellene elgondolkodni!
  Nagyon közel vannak az osztrák strandok 1-2 eurós belépő árakkal, az elég messze van a Lővér uszodai ártól.”
 • 8. solin 2010. szeptember 07. 21:10
  „a minőséget kell okolni mindenért nem az időjárást...személy szerint inkább mentem lipótra vagy sárvárra vagy balcsira vagy sorolhatnám, minthogy ide a környéken akárhova is.....egy nulla a színvonal!”
 • 7. BsBe 2010. szeptember 07. 20:04
  „Odenburg 2010.09.07. 19:01 azért adta el a fideszes vezetés mert "biztos az is suskus volt." (a vagy a nevezett magánszemély jobban fizetett) Nem egy tervezett beruházást hiúsítottak meg, de józan megfontolásból, hanem mert "csak azért is megmutatjuk", ami nekik (és a város lakóknak) jó, na, azt már nem. Most mi vagyunk a "főnök".Lehet, hogy a toldozgatás-foltozgatás többe kerül(t) az nem számít. Csak az, hogy a másiknak ne, csak nekik legyen igazuk. Ebben a városban az elmúlt négy év erről szólt - csak remélni merem, hogy ez a következő négy évben változik.”
 • 6. Csetneky 2010. szeptember 07. 19:54
  „Valóban jó lenne egy színvonalas gyógy- és élményfürdő, de megfelelő termálvíz nélkül az eléggé macerás. Az meg ugye nincsen. Vagy még nem találták meg.”
 • 5. Spectrasoul 2010. szeptember 07. 19:27
  „Schattendorfba 2 euro a belépő, a parkolás ingyenes, 3 óriásiu füves focipályával, 1 szép homokos röplabdapályával, szép büfé + csocsó aszatal. sok zárt öltöző, nem lővér uszi szint. szép gondozott fű, a medence nem nagy durranás de csúzda és trambulin itt is alap. 3 tól meg csak másfél euro a belépő. nem csodálkpozni kell csak kicsit körbenézni és alkalmazkodni az elvárásokhoz.”
 • 4. Odenburg 2010. szeptember 07. 19:01
  „Nem CSAK az időjárás miatt volt gyenge, nagyon jó lenne ha Sopron város vezetése végre felébredne, és el dozerolná a szocialista fürdőnket , nem pumpálna bele annyi pénzt a toldozgatásra ,hanem építsenek végre a mai kornak megfelelő színvonalas fürdőt!
  Volt tervezve welnes fürdő a balfi úti körforgalom közelébe, de sajnos eladta a Fideszes vezetés a területet magánszemélynek. Kár volt .”
 • 3. doktore 2010. szeptember 07. 18:48
  „Nálunk semmire sincs pénz ami élénkítené a turizmust! Pedig ez talán az egyetlen bevételi lehetőség, mely munkahelyeket teremt, és jobb megélhetést! Vannak viszont olyan dolgok, amihez nem kell pénz!!! Szemlélet, hozzá állás, motiváltság, kreativitás...stb.”
 • 2. info2009* 2010. szeptember 07. 17:55
  „Eloszor is nincs szinvonalas furdo Sopron es kornyeken. Az egesz evben nyitva tarto szinvonalas gyogyfurdoknek lenne keresletuk, de hol van ilyen Sopron kozeleben? Ha valaki elmegy a jol reklamzott hegykoi furdobe, kiderul, hogy egy ocska, kicsi medence van kint, es mint a heringek ulnek az emberek a huvos vizben, amiben delutan mar a doglott legyek is uszkalnak - egyebek mellett. Volt szerencsem kiprobalni. Petohazan meg nem voltam, mert messze van. Balf "Gyogyfurdo" egy nagy semmi meg kuldo medencejuk sincs. Ezen kivul Fertorakos topart minosithetetlen. Persze, hogy mindenki Fertomeggyesre megy vagy Ruszt-ba (magyarul Szil). Ott tisztasag van, kulturalt boltok, borozok, lehet setalni stb. Itt az ideje, hogy az ocska poszt-kommunista furdoket elfelejtsuk es elkezjunk fejleszteni, hogy a langost itt egyuk es itthon koltsuk a penzt.”
 • 1. doktore 2010. szeptember 07. 15:56
  „Elnézést, de az időjárás egy dolog! Megkérdezték a környékbeli osztrák strandok látogatottságát is? Csupán azért kérdem mert nagyon osztrák autót nem láttam az ottani parkolókban. Nem lehet, hogy esetleg a vendégek oda mentek, mert közel azonos -ha nem kevesebb- összegért igényesebb szolgáltatást kaptak? Ez persze feltevés a részemről... A fertőtavi fizetőparkolás kifejezetten vendégcsalogató volt, főleg úgy, hogy nincs szolgáltatás mögötte: árnyék, kiépített útburkolat stb. Petőházán pl. ingyenes a parkolás, bitumenes a parkoló útja és árnyékban áll az autó. Természetesen az időjárást nem tudjuk befolyásolni, de néha egy kis önkritika sem ártana!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tanévkezdési támogatás patikakoncertből

A Rotary Club Sopron az Arany Kígyó Gyógyszertárral közösen megrendezett patikakoncertjének… Tovább olvasom