Kisalföld logö

2018. 10. 20. szombat - Vendel 9°C | 19°C Még több cikk.

Gyászol a kapitányság

Tragikus balesetet szenvedett a nagycenki körzeti megbízott, András Zoltán rendőr főtörzszászlós. Kölcsönkért traktorral felborult az erdőben, ami maga alá temette a 46 éves férfit.
illusztráció
Fekete zászlót lenget a szél a Soproni Rendőrkapitányság homlokzatán. Az épületben is nagy a csend. Kollégát gyászolnak az egyenruhások, akik közül sokan nem is aludtak az éjjel...
– Végzetes balesetet szenvedett a nagycenki erdőben András Zoltán körzeti megbízott – tájékoztat dr. Boros Gábor rendőrkapitány. Hangján hallani, ő sem aludt.
A Pinnyén élő András Zoltán csütörtöki szabadnapján egy kölcsönkért traktorral, pótkocsival fát gyűjtött a pinnyei erdőn. Az utolsó fordulóra délután három óra körül indult el, azután már nem látták.

Késő délután telefonált férje közvetlen felettesének a kétségbeesett feleség: Zoltán nem ment haza és a mobiltelefont sem veszi fel. Sejtették, hogy baj van, kollégái azonnal keresésére indultak. Átfésülték a pinnyei erdőket. A rendőrök mellett tűzoltók, erdészek, határőrök csoportjai kutattak az eltűnt férfi után. A főtörzszászlósnak péntek reggel munkába kellett volna állnia, de minden eredménytelenül eltelt órával csökkent a remény a keresőkben, hogy reggel valóban felveszi az egyenruhát.

Késő éjszaka volt már, amikor egy erdésztől megtudták a keresők, hogy András Zoltánnak a Nagycenk melletti erdőben is van fagyűjtési engedélye. A kutatást kiterjesztették oda is. Hajnalban megtalálták a felborult traktort, alatta kollégájuk holttestét.
– A pótkocsis, fülke nélküli traktor kereke valószínűleg megakadt, emiatt borulhatott fel a jármű. Zoltán alászorult. A helyszíni orvosi vizsgálat a sérülései alapján megállapította: azonnal meghalt – mondja fáradtan a rendőrkapitány, majd hozzáteszi: – Nagyon jó kollégát veszítettünk el, tapasztalt rendőrt, aki közel húsz éve dolgozott a kapitányságon.
András Zoltán főtörzszászlóst hiába várja már haza felesége és két gyermeke. Hiába várja Pinnye is, és Nagycenken sem eredhet már a rosszfiúk nyomába...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Túlköltekezés után böjt következik

A csütörtöki közgyűlés örömteli pillanatokkal kezdődött: dr. Horváth Patrícia, a Világkupa-győztes… Tovább olvasom