Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Gyanú: utazó bűnözők?

Sopron - Három betörés is történt Sopronban az elmúlt napokban, több mint 17 milliós a kár. A rendőrség szerint utazó bűnözők lehettek a tettesek. Kérik a lakosságot, minden gyanús jelre figyeljenek oda, s értesítsék a hatóságot.
Sopronban a Mészverem utca egyik családi házába betörtek. Az elkövetők úgynevezett ablakfúrásos módszerrel jutottak be a családi ház alsó szintjére, s míg a háziak fönt aludtak, a tettesek lent kutakodtak. Végül is hetvenötezer forint zsákmánnyal távoztak. A háziak csak reggel vették észre, mi történt. A helyszínen értékelhető nyomokat rögzített a rendőrség.

– Sajnos ezen túlmenően két betörés is történt. A Citadella és a Sarudi utcában valószínűleg ugyanazok voltak a tettesek. A két családi házban egy éjszaka jártak a betörők – tájékoztatott Nagy Ernő alezredes, a Soproni Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője. – Mindkét családi ház teraszajtaján hengerzártörést alkalmazva jutottak be a lakásokba. Közös vonás az is, hogy míg a tulajdonosok fönt aludtak, a tettesek tüzetesen átkutatták az alsó szintet. Fölfele már nem merészkedtek. Az egyik helyen egy női táskára leltek, a benne lévő tizenhatezer forintot magukkal vitték. A másik házban ennél nagyságrendekkel nagyobb lett a zsákmány: a megtalált és ellopott hetvenezer euró mintegy 17,5 millió forintot jelent. Mindkét háznál csak reggel, ébredés után vették észre, hogy hívatlanok jártak a lakásban.

– A hasonló módszerrel elkövetett bűncselekmények megszaporodtak az egész Dunántúlon. Még ha sikerül is használható nyomokat rögzíteni, akkor is nagyon nehéz elkapni ezeket a betörőket – fogalmazott Nagy Ernő alezredes. – Nagy valószínűséggel utazó bűnözőkről van szó, akik az ország túlfeléről érkeznek. Spontán módon kiszemelik a nekik megtetsző házakat, az éjszaka leple alatt hajtják végre bűncselekményeiket. Csak készpénzt és ékszereket tulajdonítanak el, hogy a visszafele úton egy esetleges ellenőrzéskor ne legyen náluk semmi feltűnő.  A rendőrség kéri a lakókat, hogy amennyiben az éjszaka csendjében bármi furcsát látnak, hallanak, tapasztalnak, jelezzék azt a 107-es telefonszámon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csak elvben szabad a határ - Aláírásgyűjtés Fertőrákoson

Fertőrákos - Aláírásgyűjtésbe kezdtek Fertőrákoson annak érdekében, hogy az osztrák oldalon… Tovább olvasom