Kisalföld logö

2018. 08. 18. szombat - Ilona 18°C | 29°C Még több cikk.

Gyalogosok balesete Sopronban - súlyos sérülttel

Szinte egy időben két gyalogos is balesetet szenvedett Sopronban szombaton késő este. Egyikőjük minden baj nélkül megúszta az esetet, míg a másik esetben egy nő nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.


Elhagyta a helyszínt - Vas megyében állították elő

Szombaton késő este egy német férfi az Audijával közlekedett az elkerülő úton, amikor a Pozsonyi utca Híd utca kereszteződésben érintőlegesen elsodort egy soproni fiatal férfit, aki nem sérült meg.

Az autós kiszállt, hogy megbeszéljék az esetet. A kisalfold.hu információi szerint a német férfi mégis elhajtott, mert a gyalogos agresszíven viselkedett vele szemben.

A német autós ellen szabálysértési eljárás indult. Az illetőt a vas megyei rendőrök még aznap este Zsédeny belterületén megállították, majd előállították a Sárvári Rendőrkapitányságra.

A zebrán ütötték el

Szinte ugyanebben az időben a soproni rendőröknek egy másik esetnél is helyszínelniük kellett. A Lackner Kirstóf utcában, a Csarnok utca Patak utca kereszteződésben, a kijelölt gyalogátkelőhelyen akart átmenni egy gyalogos.

Az Ógabona tér felől érkező Suzukis feltehetően figyelmetlenségből nem vette észre az idős nőt, így elütötte őt. A gyalogos nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett, az anyagi kár mintegy 250 ezer forint.

A kisalfold.hu információ szerint vasárnap hajnalban is történt egy közlekedési baleset Sopronban. Itt felmerült az ittasság gyanúja is.

Olvasóink írták

 • 17. hszonja 2010. augusztus 23. 21:48
  „Itt az ideje, hogy az autósok végre megadják a gyalogosoknak az elsőbbséget a zebrán! Nem olyan nehéz dolog és nem kell minden marhaságra fogni, hogy miért nem látom a gyalogost. Vezetés közben figyelni kell és nem telefonálni, sminkelni meg a rádiót nyomkodni. Legtöbbször sajnos még a szándékot se látni az autósban, csak továbbhajt, a szerencsétlen gyalogos meg várakozik és örül, hogy nem lépett le.
  A másik oldalon meg a gyalogos igazán odabiccenthet egy köszönömet ha valaki átengedi.”
 • 16. defg 2010. május 20. 22:07
  „Kedves mindenki!

  Én például mindig megállok a gyalogos-átkelőnél, ha egy gyalogos közeledik felé. Általában (milyen furcsa!) a fiatalok, 15-25 évesek meg is szokták ezt köszönni. Jártam már úgy hogy az említett zebránál a Lackner utcában a velem egy irányban, a jobb oldali járdán haladó gyalogos hirtelen úgy döntött, át akar menni, és körültekintés nélkül elém rohant... Éppen csak meg tudtam állni. Jártam úgy is, hogy az előttem haladó kerékpáros a zebrához érve úgy döntött, hogy ő mostantól gyalogos, és hirtelen balra fordulva áthajtott előttem. De láttam már 50-60-nal hajtó autóst is, aki abszolút nem törődött a zebrával.
  Szóval: elsőbbséged akkor van, ha megadják. A gyalogosnak is körül kell nézni, mielőtt lelép!
  MINDENKI felelős azért, hogy ésszel közlekedjünk, és ne történjen baleset. Gyalogos, kerékpáros, motoros, autós, MINDENKI!!! Ezt tartsátok be. Köszönöm!”
 • 15. hóvirág12 2010. május 17. 23:27
  „Kedves Coolzsu!

  Most OFF leszek a szó szigorú értelmében!
  De egyszerűen nem lehet szó nélkül hagyni, amit írtál!
  Igenis vannak normálisan közlekedő, ráadásul udvarias autósok is a városban.
  És rengeteg önyilkosjelölt, szabálytalanul közlekedő kerékpáros is.

  Ha csak az utóbbi 1 hétre gondolok vissza, akkor is sokkal több szabálytalanul közlekedő kerékpárossal találkoztam, mint autóssal!

  A másik meg: mindenkinek szíve joga, hogy a saját testi épségét kockára tegye azzal, hogy az úttesten biciklizik... de hogy annak a rengeteg veszélynek, ami mondjuk egy autóbuszos utazáshoz képest ott várhat rá, kitesz egy kisgyereket is, na az már sztem büntetendő cselekmény kellene, hogy legyen! Kész életveszély így szállítani egy gyermeket ilyen közlekedési körülmények között!”
 • 14. Mankapunka 2010. május 17. 20:24
  „11. 3,5 tonna felett meg 15 méter.

  kurbli Neked meg van már az új GKI-s személyszállítási vizsgád????”
 • 13. kurbli 2010. május 17. 18:58
  „11.!
  az a 6 méter valóban 5 méter.
  az más kérdés, hogy ha valami eltakarja a zebrát, akkor lassítok,mert arra számítok, hogy ott a gyalogos.
  ha a szembeforgalom torlódik, és a szembe jövő autó igazából zebra után áll, szabályosan, akkor is lassítok, mert lehet hogy balról már lelépett a gyalogos, 40-50-el biztos nem tudok megállni.
  Félni kell a gyalogostól, mert sok a felelőtlen, de ha zebrán ütöd el, te leszel a hibás!”
 • 12. vagyonőr 2010. május 17. 13:12
  „Azt még nem írtam le hogy ez egy kivilágított, jól belátható szakaszon történt. Az agresszivitásról meg csak annyit hogy ha elütök valakit a zebrán az elkezd kiabálni velem (jogosan mert még a szemére hányom hogy neki kellett volna jobban vigyázni és közben meg se kérdem tőle nem kell-e orvos, nem sérült-e meg.... ) Valóban ilyenkor az a leglokisusabb megoldás ha beülök az autómba és folytaton az utamat, hisz csak elütöttem ezért velem ne kiabáljon senki. Az ürgének ugysincs semmi komolyabb sérülése mert akkor nem tudna kiabálni.
  Gratulálok az ilyen emberséges hozzáálláshoz!
  A sérült.”
 • 11. soproni 2010. május 17. 12:46
  „Ma reggel a Laknerban én is arra mentem kocsival,ahol elütötték a hölgyet. A Patak utca elejénél levő zebra előtt most is,mint mindig autó parkolt ami miatt nehéz észrevenni a jobbról áthaladó gyalogost. Este sötétben még rosszabb a helyzet. Jól tudom,hogy a gyalogátkelők előtt 6 méteren belül nem lehet parkolni?”
 • 10. beszélő 2010. május 16. 23:11
  „Tegnap este én is mentem autóval Sopronban, hát nem egyszerű esőben észrevenni a gyalogosokat, főleg, ha valaki szembe jön és az arcodba világít a tuti "szenon" szettjével és a profin beállított fényszóróival! Bár azt látom, hogy a városvezetés kínosan ügyel, hogy a gyalogátkelőhelyeknek megvilágítása a lehető leggyérebb legyen.”
 • 9. Mankapunka 2010. május 16. 21:18
  „Tonxy

  1-0 ide nekünk!!!! :))))”
 • 8. vagyonőr 2010. május 16. 18:45
  „Köszi Esther.”
 • 7. Esther 2010. május 16. 18:28
  „VAgyonör: Jobbulast a ferjednek!!!es a masik balesetet szenvedö gyalogosnak is.amugy a Lakner Kritsof uton az a taktikam, hogy elöre eldöntöm hogy melyik oldalon akarok menni,es csak a lampas atkelönel megyek at. amugy eletveszely.”
 • 6. vagyonőr 2010. május 16. 17:51
  „Mivel a férjem szenvedett balesetet jól tudom hogy mi történt:
  1: A sofőr észre sem vette hogy mit csinált, mikor hajlandó volt megállni nem az volt az első hogy megkérdezze hogy lett-e valami baja, vagy hívjon-e mentőt, odament az autójához simogatta hogy nem lett-e kára, ezekután még neki állt feljebb. Szerintem ilyenkor mindenki egy kicsit felemeli a hangját nem? Főleg ilyen viselkedéskor amit az "uriember" tanusított.
  2: Ez nem elsodrás volt a motorháztetőn landolt és onnan röpült a párom a járdára!
  3: Miután a férjem közölte hogy rendőrt hív, odasomfordált az autójához és elhajtott.
  4: Nem is Audi volt.
  Ezúton szeretnénk megköszönni az ügyben eljáró rendőrök gyors és szakszerű intézkedését!!!!”
 • 5. Tonxy 2010. május 16. 17:05
  „A másik épp egy audis volt akkor most fikázzuk őket is:)

  Ja a Kirstóf még mindig nem igazán jó.”
 • 4. Kukac40 2010. május 16. 16:45
  „Tonxy valyon miért szidják a Szutyukisokat? Biztosan véletlenül. :)”
 • 3. coolzsu 2010. május 16. 16:43
  „engem szerdán délután a Lackneron hazafelé kétszer is kis híján elütöttek, holott abszolut szabályosan, az út jobb oldalán, nyílegyenesen mentem biciklivel a jereván irányába!... sok balfék autós senkire és semmire nincs tekintettel... mert ő épp velem szemben, a buszvégnél balra óhajt bekanyarodni a Patak utcába, akkor hol érdekli, hogy egy anyuka a hároméves gyermekével a bicikliülésben ott megy?! ugyan már! mi az neki, csak egy bicikli, a másik épp kikanyarodott a körforgalomnál a Ferenczy J utca jobb oldali részéből, a kollégium felől, valahogy neki sem tűnt fel a biciklis, pedig sajna nem vagyok egy kicsike darab.....de ugyanezt átéltem egyik nap a Shell kút előtti körforgalomnál, gyalog a zebrán! mennek a kedves autósok, mint a homály, nem néznek sehova, nem érdekli őket senki.... - természetesen tisztelet a kivételnek, habár ilyet nem sokat lehetne felsorolni a városban (vajon miért nem áll meg a zebránál, hogy átmehessen a gyalogos? vagy hogy negyed órányi várakozás után esetleg a mellékutcából kikanyarodni szándékozó másik autós is indulhasson végre? pl.... ) - sajnos a legminimálisabb udvariasság és a mások iránti tisztelet is hiányzik már az emberek zöméből... és ehhez nem kell se németnek, se suzukisnak lenni”
 • 2. Tonxy 2010. május 16. 12:32
  „Még szerencse hogy a Lakcner Kirstóf utcában a suzikis balesetet okozott:) Probáltam megkeresni a térképen de nem találtam a google sem dobott ki semmi találatot a suziki-ra:)

  Amúgy nem kell mindig szidni a suzukisokat. Nincs suzukim, csak már tele a **** hogy mindig őket fikázzák.”
 • 1. Mankapunka 2010. május 16. 11:13
  „Elég drága Suzuki lehetett az!!!!!!!!!!!!!!!

  Német meg suzukisok..........”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Isten veled, Rudi bácsi!

Ahol jelen van a halál, ott néma csend honol. Vannak, akik gyászukat a zene köntösébe bújtatják. Ezt… Tovább olvasom