Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Gyalogátkelőt alakítanak ki a Híd utcában

A közeljövőben kijelölt gyalogátkelőhelyet létesíthetnek a Lehár Ferenc és a Híd utca kereszteződésében.
A Schönherr-lakópark és a Lehár Ferenc utca környékének lakói arra panaszkodnak, hogy reggelente a forgalmas Híd utcán nem biztonságos az átkelés. Ebben az ügyben egyébként már a december eleji közmeghallgatáson is kéréssel fordultak a városvezetéshez.

– A Szent István-iskola bezárásával gyermekeink a város többi iskolája felé indulnak minden reggel – mondta el a Kisalföldnek Kiss Ottó Schönherr utcai lakó.

– Át kell kelniük a Híd utcán, ami még egy felnőttnek sem könnyű reggel hét és nyolc óra között! Se egy lámpa, se egy gyalogátkelőhely és az autók úgy száguldoznak, mint a versenypályán. Úgy gondoljuk, egy védett „zebra" segíthetne a gondon. Ne várjunk, amíg tragédia történik!
Mint kiderült, a felvetést már vizsgálja a városvezetés. Simon István alpolgármester a Kisalföldnek elmondta, a közmeghallgatáson felvetettekkel kapcsolatban igyekeznek megoldást találni. – A közlekedési hatóság és a rendőrség bevonásával egyeztetés kezdődött egy kijelölt gyalogátkelőhely kialakítására – nyilatkozta az alpolgármester. – Az átkelést biztonságossá tevő „zebra" létesítése azonban feltételekhez kötött, ezek megteremtéséig javasoljuk, hogy a forgalmasabb órákban a szülők segítsék a gyerekeket az átkelésnél.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem terveznek jelentős adóemelést

A vidéki településeken az önkormányzatok hatáskörébe tartozó adók a következő évben nem emelkednek… Tovább olvasom