Kisalföld logö

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 22°C Még több cikk.

Gyakran zsúfolt a fertőrákosi autóbusz

Az iskolai és más csoportok Fertő tavi kirándulásai miatt sokszor zsúfoltság alakul ki a Fertőrákosra tartó buszokon. Ha a Volánt erről időben értesítik, pótjáratok beállítására is mód nyílik.
– Hetente többször buszozok Fertőrákosról Sopronba és vissza. Az utóbbi időben, legfőképpen a hétvégeken, szinte már elviselhetetlen a járművek zsúfoltsága – panaszkodott Jakab Lajos nyugdíjas.

– Egyre többször találkozunk a Fertő tóra induló iskolai csoportokkal, más kirándulókkal. Legutóbb is a délelőtti fél 10-es járat egyik pillanatról a másikra olyan lett, mint egy heringesdoboz. A megállóknál csak özönlöttek a kirándulócsoportok: egy csuklós busz is hamar megtelt volna, nemhogy egy sima autóbusz. A sofőr hiába mondta, szíveskedjenek beljebb menni, a tetőre csak nem mehetünk ki. Annyira nagy volt a tömeg, hogy az ajtókat is csak nagy nehézségek árán lehetett becsukni, egy idősebb asszonynak például a lábára csukódott az ajtó. Miért nem lehet ilyenkor kisegítő járatok beállításával csökkenteni a zsúfoltságot?

– Amennyiben az autóbusz-végállomáson azt tapasztaljuk, hogy egy autóbusz várhatóan nem lesz elégséges a fertőrákosi forgalom zavartalan lebonyolításához, azonnal pótjárat beállításáról gondoskodunk, amire volt is példa – mondta el Tóth László, a Kisalföld Volán soproni helyközi üzletágának vezetőhelyettese. – A probléma akkor válik kezelhetetlenné, ha más megállóknál szeretnének a szokásosnál is többen felszállni. Az iskolai és más kirándulócsoportok számára éppen ezért javasoljuk, hogy írásban vagy személyesen jelezzék utazási szándékukat, így a mentesítő járatok időbeni beállításával kiküszöbölhető a zsúfoltság. A mentesítő járat díjszabása megegyezik a menetrendszerűen közlekedő autóbuszokéval.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Továbbra is vonzó a polgármesteri szék

A parlamenti választásokat követően a háttérben már javában készülődnek a pártok és a… Tovább olvasom