Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 5°C | 14°C Még több cikk.

Gyakran nyílik az ételszekrény Sopronban

Bebizonyosodott, hogy több az éhes ember, mint ahányat az adományokkal jól tudnak lakatni.
  
A postaládához hasonló szekrényke ötlete Pécsről indult, az irgalmas rend papja, Morvay Imre Pio atya találta ki az éhezőket segítő különös dobozt. Az ötlet egyszerű és nagyszerű, az elmúlt három évben az ország más városaiban is szereltek már fel ételdobozokat.

Henczel Szabolcs plébánost is meglepte, milyen gyakran keresik fel az adományosztó ételdobozt. Fotó: Magasi
Henczel Szabolcs plébánost is meglepte, milyen gyakran keresik fel az adományosztó ételdobozt. Fotó: Magasi 


A soproni Szent György-plébánia falára a sopronkövesdi Bonotec-Hungary Kft. munkatársai készítették el a faliszekrényt, amit elsőként ők is töltöttek fel – írta a Kisalföld májusban (Előzmény: Ételdobozzal segítenek a rászorulóknak, 2015. április 4., Kisalföld).

A dobozba bárki beleteheti a rászorultaknak szánt adományát, elsősorban tartós élelmiszert. Az, aki éhes, s máshonnan nem remélhet tápláló falatokat, bármikor kivehet belőle.

– A doboz bizony sokszor kinyílik – mondta Henczel Szabolcs plébános, akit a tapasztalatokról kérdeztünk. – Hála istennek gyakran érkeznek adományozók. Vannak például pékségek, vendéglátóhelyek, ahonnan minden áldott nap idehozzák a jó falatokat.

De sokszor, még náluk is többször nyitják ki a szekrénykét azok, akik enni akarnak belőle. Én sem gondoltam volna, hogy ennyi éhes ember van a környékünkön... Vannak, akik rendszeres visszatérők, de felbukkannak újak is. Egy óránál több időt nem tölt el a szekrénykében semmi sem – számolt be tapasztalatairól Henczel Szabolcs.

Sokszor a plébánia munkatársai osztják be a kapott élelmiszert, hogy lehetőleg mindig legyen valami a dobozban, mert aki kivenni jön, hajlamos az ott találtakat egyszerre mind kivenni...

Bizony előfordul olyan eset is, hogy épp üres a doboz, amikor valaki azért jön, mert enne belőle. Ilyenkor vannak elégedetlenkedő szavak... De az nyilvánvaló, hogy a szekrény nem megoldást kínál, hanem néhány falatot. Azt is csak addig, míg lesznek, akik segíteni akarnak...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

LÖVŐ - Ilyenek vagyunk: a legvárosiasabb falu

Lövő jelenének alapját a stabil anyagi helyzet, míg vérkeringését a civil szervezetek adják –… Tovább olvasom