Kisalföld logö

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 22°C | 32°C Még több cikk.

Gyakorló- és vizsgapályát avattak

Sopron - Hivatalos vizsgapálya épült Sopronban, valamennyi autósiskola tanulói egy helyen gyakorolhatnak. Az új pályán jól megférnek egymás mellett a bóják között szlalomozó teherautók, buszok, személygépkocsik, motorok, sőt, a quadok is.
Gyakorló- és vizsgapályát avattak pénteken Sopron határában a Harkai úton. Az ünnepségen elhangzott: ez lesz a város hivatalos vizsgapályája is, így itt gyakorolhatnak és vizsgázhatnak is a jogosítványvárományosok. Simon István alpolgármester köszönetet mondott a beruházásért a Horváth családnak, akik megálmodták s finanszírozták a tanpályát.

– Újra gazdagodik a város, s ezt csak üdvözölni lehet. Boldogság, ha olyan emberek élnek itt, akik fejleszteni, szépíteni akarják Sopront. Fontos nekünk ez a pálya. Itt lehetőség adódhat arra is, hogy a jogosítványszerzőkön kívül a még fiatalabbakat is megismertessék a közlekedés szabályaival.

A pálya hétfőtől szombat délig a gyakorlóké, a fennmaradó időben rendezvények megtartására is alkalmas lehet. Fotó: Magasi Dávid
A pálya hétfőtől szombat délig a gyakorlóké, a fennmaradó időben rendezvények megtartására is alkalmas lehet. Fotó: Magasi Dávid

Horváth Lajos köszöntötte és emlékplakettel jutalmazta a pálya első vizsgázóját, Holper Balázst. A ceremóniát követően a Kisalföld kérdésére elmondta: a pálya hétfőtől szombat délig a gyakorlóké, a fennmaradó időben akár rendezvények megtartására is alkalmas lehet. Magántőkéből valósult meg a beruházás, ahol a velük szerződésben álló soproni s környékbeli 14 autósiskola készítheti fel jogosítványszerzés előtt álló tanulóit. A tanpálya s a hozzá tartozó kiszolgálólétesítmények megépítése 80 millió forintba került.


Olvasóink írták

 • 19. juditka 2008. augusztus 31. 20:49
  „A képen a Horváth Attila (Henkó) látható. Ő a legvidámabb oktató egész Sopronban. Imádják a tanulói.”
 • 18. luigi 2008. augusztus 08. 06:15
  „Frissen végzett kollégám, köszönöm a a véleményed, luigi.”
 • 17. frissenvégzett 2008. augusztus 07. 15:13
  „luigi!Utálom cserélni a telefonomat,mert sajnálom rá a pénzt,min 2 évet kihúzok 1 telóval!!!Egyébként amit írsz abban neked is igazad van.”
 • 16. luigi 2008. augusztus 06. 06:44
  „Frissen végzet kolléga, nem a képző k száma a sok.
  Hány fogorvos, taxis, mükörmős , fodrász, multi van a városban.
  Ami nem értékes azt a magyar ember könnyben megveszi, ami egy életre szóló beruházás arra pedig sajnálja a pénzt!
  (Mobil telefonodat milyen sürün cserélgeted?)”
 • 15. manócska2 2008. augusztus 06. 00:24
  „Horváth Úr nem az a fajta ember, aki csak úgy megengedi valakinek, valamit ellenszolgáltatás (fizetés) nélkül, hogy gyakorolhasson bárki is a pályán. Sajnos ismerem már vagy 15 éve.”
 • 14. frissenvégzett 2008. augusztus 05. 18:54
  „Nézhetnétek kicsit pozitívabban ezt a rutinpálya kérdést "B" kategóriások!Itt legalább van lehetőségetek "gyakorolni" és nem a városban,a többi autós között fogtok "megizzadni"!Mennyivel jobb ha egy teljesen sík terepen vizsgázol?Mert könnyebb?A tudásotok attól még silány marad...Mit szóljon egy "E" -kat.(nehézpótos) rutinból vizsgázó???Sajnos a kifogásolható pályát elfogadták mint a város hivatalos,egyetlen vizsgapályája!JA! és:Sírunk mi emberek a magas költségek miatt,mégis legalább 5 autóssulit tart el a városunk nem is akármilyen színvonalon.”
 • 13. lui 2008. augusztus 05. 07:00
  „Hallottam olyan rém hirt de nem tudom mennyíre hihető, hogy a városban ha nem oldják meg a képzőszervek a rutin pálya gondot akkor mehetünk Györbe vizsgázni. Sopron városába soha nem volt gyakorlásra, vizsgáztatásra alkamas pályája., ezt szüleimtől tudom .Diák városba nem kell egy ilyen beruházás? Igaza van Simon úrnak amikor úgy nyilatkozott hogy ez vállakozói szféra. Kedves vizsgázni kivánó társaim már sejtem nem lesz igyenes elméleti tanfolyam, több óra kell a vizsgák teljesítéséhez akkor ez bizony növeli a tanfolyam diját.
  Piaci viszonyok piaci árak. Minimum 120-140 ezer Ft ha minden
  vizsga elsőre sikerül! (Komárom, Veszprém)”
 • 12. luigi 2008. augusztus 05. 06:25
  „Jó reggelt.
  Nem csak a Sziklai autós iskola tartotta mag a sport centrumi pályát, van más józan gondolkodású képzőszerv is a városba. Nem akarok reklámot készíteni, de harkai uti pálya nem a nulla órás gyakorlattal rendelkező tanulóknak való. A képzési rendelet feltételeinek megfelel a pálya, de a szint külömbségek miatt inkább gokart pálya és ez az elsődleges célja a beruházásnak. Másodlagos hogy hétközbe kilegyen használva az oktatás. Ehhez nem csak a Horváth úr akarata kellet.”
 • 11. Kriesztó 2008. augusztus 04. 15:20
  „Bizony vannak hiányosságok a pályán. Jómagam másfél hónapja vizsgáztam ott rutinból. Bizony néhány helyen elég nehéz vezetni.. Én még szerencsés voltam, hiszen a Sziklai Autósiskolának van egy saját pályája, ahol az alapokat elsajátítottam. De nem irigylem azokat, akik rögtön ezen az új pályán tanulnak. Egyébként sokat trükköztünk mi is, hogy feltoljuk a váltót hármasba, és rögtön vissza kettőbe. De azóta ezt már elvetették.”
 • 10. okoska744 2008. augusztus 04. 09:15
  „Sajnos igaz. Rosszul tervezett a pálya. másfél-két hónapja vizsgáztam le kb. azóta már jogosítványom van és az oktatóm rendszeresen szidta a pályát és mondta, hogy örüljek, hogy nem azon kell vizsgáznom, mert katasztrófa. a nebulóknak egyből egy lejtőn kell elindulni majd -nem biztos,hogy ez megmaradt- de hármasig kell felválltani. ez nekem ma már nem jelent gondot, de akkor mikor a rutin vizsgám volt hát még nem igazán ment volna. a régi "kpm-es" pálya nagyon jó, csak sajnos kicsi. Horváth úr ötletét és a kialakítást díjazom, becsülöm, de én az iskolák helyében növelném a rutin-oktatás óraszámát.”
 • 9. brrrr 2008. augusztus 03. 22:51
  „Érdekes a cikk hogy rosszul megtervezet a pálya erről nem szól ! két okot tudok erre mondani miért nem!
  Mer nem rosszul megtervezett a pálya !

  Kisalföld cseszet utána járni a dolgoknak !

  Remélem az első lesz igaz bár a másodikat jobban el tudom képzelni”
 • 8. hatoska 2008. augusztus 03. 21:32
  „Hatoska
  Vállalkozó barát városvezetés vicc ezután a cikk után.A pálya tervezése pocsék,veszélyes bár az engedélyt megkapta de hogyan?
  NO korrupció!! Simon úr vicc .”
 • 7. Horváth Krisztina 2008. augusztus 03. 12:36
  „Be kell menni a telephelyre és meg kell beszélni a Horváth úrral,hogy gyakorolni akartok a pályán.Biztos meg lehet vele egyezni.Ismerem a rokonom:)”
 • 6. frissenvégzett 2008. augusztus 03. 08:50
  „Most végeztem a "C" kategóriával,és ezen a pályán tanultam.Nekem sem volt egyszerű,pedig már 10 éve van "B" jogsim,de a tanoncokat kifejezetten szenvedni láttam!Az előnye mondjuk megvan,itt tényleg helyzet van,lehet gyakorolni.Az oktatók,autónkét pedig tízezres nagyságrendű havidíjat fizetnek a pálya használatáért.”
 • 5. tothjudit 2008. augusztus 02. 19:01
  „A képen a Henkó látható!”
 • 4. anyamami 2008. augusztus 02. 18:04
  „Én is ezt kérdezem! Mert a pócsi domb már nem jó !

  És rám férne egy kis gyakorlás...

  valaki illetékes kérem válaszoljon!
  Vgay ha nem lehet javasoljon helyszínt köszönöm”
 • 3. Egy Ember 2008. augusztus 02. 12:58
  „IGEN EZ EGY JÓ KÉRDÉS!4

  HOGYAN LEHET MÁR JOGOSÍTVÁNNYAL RENDELKEZŐKNEK ITT GYAKOROLNI???”
 • 2. brrrr 2008. augusztus 02. 08:46
  „Hu télleg ! Ez egy nagyon jó kérdés !!! Rengeteg ismerösöm van aki friss jogsi után átülve apu vagy anyu autójába szeretne kicsit tolatgatni fordulgatni érezze a kocsi szélét gyakorolni az elindulást megállást. b”
 • 1. 1soproni 2008. augusztus 02. 05:30
  „Gondolom ezt a pályát sem használhatják a friss jogsisok, gyakorlás céljából...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiállítást és koncerteket rendeznek

Nagycenk - A Széchenyi-kastélyban tegnap kezdődött a X. Nagycenki Művészeti Napok. Az előadásokat… Tovább olvasom