Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

Gyakorlatot tartott Lővér Mentőcsoport Sopronban

A Lővér Mentőcsoport elsődleges feladata árvízi-védekezési feladatok végrehajtása.

A napokban tartották meg Sopronban a Lővér Önkéntes Mentőcsoport rendszerbeállító gyakorlatát.

A mentőcsoport az adott járásban működik, a katasztrófák elleni védekezésben bevonható civil és gazdálkodó szervezetekre (önkéntes tűzoltó, polgárőr, karitatív szervezet) alapozva szerveződik.

Nem titkolt szándék, hogy a járási mentőcsoport létrehozásával támogatni lehessen a köteles területi rendeltetésű polgári védelmi szervezeteket, ezzel is növelve a katasztrófavédelem reagálóképességét, lakosság biztonságát.

Az önkéntes mentőcsoportok alapját főképp a járásban működő önkéntes tűzoltó egyesületek és polgárőr egyesületek adják, de tagjai lehetnek önként jelentkező állampolgárok, valamint civil és gazdálkodó szervezetek is.

A Lővér Mentőcsoport elsődleges feladata árvízi-védekezési feladatok végrehajtása. A begyakorló gyakorlat során nyúlgátépítési, buzgárelfogási, bordás megtámasztási feladatokat végeztek.

A járás területe elsősorban villámárvizekkel, belvizekkel fenyegetett, az újonnan létrejött mentőcsoport jelentősen növeli a lakosság biztonságát, kellőképpen segítheti a hivatásos szerveknek beavatkozásait.

A gyakorlaton a Máltai Szeretetszolgálat munkatársai biztosították a résztvevők ellátását. A mentőcsoport gyakorlatát a megyei polgári védelmi főfelügyelő megfelelőre értékelte.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Itt alkotni, teremteni kell! Átadták a Széchenyi-ösztöndíjat Sopronban

A Széchenyi emlékünnepségen vehették át Sopron legtehetségesebb fiataljai a város által alapított… Tovább olvasom