Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Gyakoribb büntetés a kerékbilincselés

Sopron - Az útfelújítási nagyberuházások elkészültével gyakoribbá válik Sopronban a kerékbilincs használata. A nem fizető és tilosban várakozó autósok 9600 forint alatt nem ússzák meg.
Rövidesen – az ígéretek szerint augusztus 20-ra – elkészül a Várkerület felújítása és rendeződik a soproni belváros forgalma. A nagyberuházások lezárultával a jogszabály által eddig is engedélyezett, de ténylegesen nem használt kerékbilincs bevezetését tervezi az önkormányzat.

– A város egész területén a szabálytalanul elhelyezett, illetve fizetőparkolási zónában díjfizetés nélkül várakozó járműveket szankcionálja ilyen módon az önkormányzat – tudtuk meg Horváthné Seregély Jolán irodavezetőtől.

A kerékbilincselés költsége 9600 forint, ha annak levételét a felszerelés napján kérik. Minden további napon újabb 4200 forintot számítanak fel. Ha az autós a helyszínre érkezik, mikor autóját lebilincselnék, négyezer-nyolcszáz forint büntetésre számíthat. 48 órával a lebilincselés után az autót el is szállítják a helyszínről. Ilyenkor a „rendelkezésre állás", azaz a kiszállás 6000, az elszállítás 12.000, a napi tárolás 1200 forintba kerül.

Olvasóink írták

 • 13. hanna07 2008. augusztus 13. 11:00
  „"..szabálytalanul elhelyezett, illetve fizetőparkolási zónában díjfizetés nélkül várakozó járműveket...."

  (Sógornak): tehát akik tilosban parkolnak, vagy nem fizetnek parkolódíjat azok kapják a kerékbilincset. Aki 10 percet késik annak talán még nem rakják rá, max késedelmi díjat. Vagy lehet hogy tévedek, és mindeki autóját lebilincselik...”
 • 12. DerMan 2008. augusztus 12. 22:07
  „Nem tudom, milyen törvények alapján dolgozik az önkormányzat... Kerékbilincset tilosban parkolás esetén lehet alkalmazni, díjnemfizetés esetén még véletlenül sem.”
 • 11. Sógor 2008. augusztus 12. 15:47
  „...és akkor Így a parkolás is meg lesz oldva ugyebár?? Lehet, hogy kések majd 10 percet és bilincset kapok, igenám, de addig más kocsi nemtud odaparkolni mert ugye én ott állok, holott már elmennék mégha 10 perc késéssel is, amire majd kiérnek, hogy leszedjék a bilincset a kocsiról addig más meg tiltott helyen fog parkolni. Gratulálok kedves városvezetésnek! Nyissák meg a mélygarázst és nem kell ide kerékbilncs. A jelenlegi parkolók egy részét tartsák meg meg menjenek le a mélygarázsba parkolni az emberek, higyjék el, hogy hosszabb távon ez sokkal kifizetődőb. Mivan ha nemtdok fizetni? Beperelnek? Mire lesz abból pénze a városnak? Ez autólopás! Egy szabálysértés miatt senki de senki ne kerékbilincselje le a kocsimat és ne is szállítsa el az a kocsi az enyém! Mi lenne ha a rendőrség egy akármiylen szabálysértés miatt elvenné az autómat? Mivan ha elszállítják és megsérül?! Valaki vállalja majd a felelősséget?? NEM! TUTI NEM! Majd azt fogják mondani, hogy kérem! Ez már akkor is rajta volt...”
 • 10. Tárgyilagosság 2008. augusztus 12. 10:03
  „Először meg kellene nyitani a mély garázst, aztán szórakozni a kerék bilinccsel, ha lesz már elég parkoló az e yre növekvő számú gépkocsiknak.”
 • 9. brumi2 2008. augusztus 12. 07:05
  „Szerintem a szabályos parkolás mindenki számára kötelező!
  Eddig az volt a tapasztalat, hogy az osztrákok rendszeresen tiltott helyen parkoltak, és a kirótt bírságot nem fizették meg, még a csekket is eldobták. Ez Ausztriában is müködik, nem is lehet tilosban parkoló autóval találkozni.Az már tűrhetetlen állapot, hogy egyesek a buszmegállót használják parkolónak, és egyes helyeken nem lehet autóval közlekedni, mert a parkoló autók miatt veszélyes helyzetek alakulnak ki.”
 • 8. yupper 2008. augusztus 11. 20:44
  „Tudom nem kerékbilincs, de mégis parkolás !

  Néhány helyen, ahol engedélyezve van a parkolás nagyon veszélyes helyzeteket termtenek a parkoló autók.
  ugyanis számukra sokszor nincs kijelölt parkolóhely, hanem az egyik sávból veszik el a teret. a legbizarabb példa erre talán a Kertváros; az Ady Endrével és az Ágfalvi közt, velük ph-on futó utca (neve nem ugrik be).. de még megannyi példát tudnék sorolni Sopronban.

  Ezeket mielőbb orvosolni kéne..”
 • 7. koko62100 2008. augusztus 11. 19:05
  „Csatlakozom az 5. hozzászoláshoz hiszen 10perc tolerancia van!Meg hogyan van az lebilincselik a kocsit meg a mikulás zacsit is rárakják vagy mi?Ez elég komolytalan!”
 • 6. L.Péter 2008. augusztus 11. 18:23
  „Kicsit pontosítani kell a tájékoztatást arról, hogy mikor és hol teszik fel a kerékbilincset. A díjfizetős parkolókban elég nehéz lesz bizonyítani, hogy jogosan tették fel a bilincset. A többi helyen is jobb megoldásnak tartom a folyamatos ellenőrzést, és a helyszíni bírságot. A kerékbilincs durva, és sok visszaélésre ad lehetőséget.
  Inkább azzal foglalkoznának, hogyan tudják megoldani kultúrált módon a parkolást, és akkor nem lenne szükség ilyen balkáni módszerekre.”
 • 5. soproni 2008. augusztus 11. 12:52
  „Kíváncsi leszek,hány autón látok majd kerékbilincset,hisz a szabálytalanul parkolókat a mellettük elhaladó rendőrök sem szokták büntetni.:))”
 • 4. Egy autós 2008. augusztus 11. 11:06
  „Nem baj! Kezdhetik a Petőfi téren és a Casino környékén ott már a kedves szomszédok nagyon elszemtelenedtek......”
 • 3. wendriner 2008. augusztus 11. 09:16
  „Helyes. Ha útban van, bilincseljük oda, hogy biztosan sokáig útban legyen.”
 • 2. eskorpio 2008. augusztus 11. 07:58
  „Erre van ész. Különben a parkolási díj szedése a legocsmányabb adófajta az egész világon, főleg ott, ahol a közlekedő útfelöletből veszik el a helyet a parkolási díj szedédére.”
 • 1. Harry Krueger 2008. augusztus 11. 07:23
  „Ki lesz az a bátor autómentős, aki felvállalja, hogy egy tilosban parkoló (mondjuk ráadásul szűk helyen álló) autót sérülésmentesen fog elszállítani egy ma még nem létező telephelyre, ahol majd őrzik és tárolják az autót?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fék nélkül ketten a halálba

Sopronkövesd - Tragikusan végződött egy szerb származású, hosszú évek óta Bécsben dolgozó család… Tovább olvasom