Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Gulyásfőzőversenyes gyereknap

Nagyszabású gyereknapot tartanak május 26-án vasárnap a soproni Hotel Szieszta játszóterén, valamint szabadidős tevékenységre kiépített kertjében és sörsátrában. A programra nemcsak a szálloda vendégeit, hanem a soproniakat és a környékbelieket is várják.

Móka és kacagás

A gyermeknap reggel 8 órakor filmvetítéssel kezdődik a Szieszta negyedik emeletén kialakított játszószobában: a Macskafogó című rajzfilm bizonyára sok gyereknek szerez majd örömöt. Ezt követően a Szieszta kertjében bábkészítés, aszfaltrajzverseny, sportvetélkedők sora – köztük családok mókás versenye – varázsolja kellemessé a délelőtti és a délutáni órákat. (Rossz idő esetén a szálloda konferenciatermeiben és a sörsátorban tartják meg a programokat.)

Titkos receptek alapján

Az egész napos családi rendezvény egyik kiemelkedő eseményének ígérkezik az I. Szieszta Bográcsgulyásfőző Verseny, amelyre korlátozott számban még elfogadnak jelentkezéseket. A kétezer forintos nevezési díj ellenében az induló családok, baráti társaságok – és a szabadban való főzésben felülmúlhatatlant nyújtó erősebb nem képviselői – számára a szálloda egy-egy tízszemélyes bográcsot, tűzifát és étkészletet biztosít, a gulyás alapanyagairól és a fűszerekről azonban a versenyzőknek kell gondoskodniuk. Annál is inkább, mivel itt mindenki saját titkos receptjét teheti közkinccsé. Az étkeket hírneves soproni vendéglátós dinasztiák tagjaiból álló zsűri bírálja el, ennek során értékesebbnél értékesebb nyeremények találnak gazdára. (A várható nagy érdeklődésre és a korlátozott tűzrakóhelyre való tekintettel a szervezők csak személyesen fogadnak el előzetes jelentkezéseket.)
Déltől sramlizenekar szórakoztatja a közönséget a Szieszta sátrában, amely ezúttal sörsátorként fogadja a vendégeket. Azok pedig, akik este 7 után is maradni szeretnének, a Szieszta fitnesztermében, élmény- és pezsgőfürdőjében, továbbá a szemközti Maroni szálló tekepályáján és a nemrég nyitott Pick-Pokol borozóban zárhatják a vidámnak ígérkező napot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Határszéli tévédömping

Négy helyi televíziót emlegetett a közelmúltban egy képviselő-testületi ülésen Ágota Gábor soproni… Tovább olvasom