Kisalföld logö

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 16°C | 26°C Még több cikk.

Graffitiseket fogtak el Sopronban

Aprólékos felderítőmunkával a soproni nyomozók pontot tettek egy régóta húzódó graffitis ügy végére.
illusztráció
Bűnjeleket, köztük festékespalackokat, kesztyűket, símaszkokat, fotókat, sőt, DVD-ket foglaltak le a soproni nyomozók a régóta húzódó graffitis ügyben, melynek során mára nyolc fiatal ellen indult eljárás. Az első feljelentés tavaly márciusban érkezett, akkor még ismeretlen tettes ellen. – Három elkövetői kört derítettünk fel, egy miskolcit, egy sopronit és egy győrit, akik a városban festékszórós rongálással több százezer forintos kárt okoztak – mondta el dr. Reinhoffer Csaba alezredes, a soproni bűnügyi osztály vezetője.

– A nyolc fiatal lakásában és albérletében tartott házkutatás meghozta a kívánt eredményt, hiszen a firkáláshoz szükséges kellékeken kívül olyan bizonyítékot is találtunk, mint például a fényképek vagy a DVD-k, amivel a rongálók megörökítették magukat „munka közben", illetve a végeredményt – mondta el Lőrincz Zoltán rendőr őrnagy, a bűnügyi osztály alosztályvezetője, miközben egy profin összeállított, zenei aláfestéssel ellátott felvételt mutatott.

„ A lefoglalt fényképeken a Deák-iskola, élelmiszerboltok és lakóházak falára, valamint vasúti szerelvények oldalára festett graffitik láthatók."
A lebuktatott graffitizők életkora 17 és 30 közötti. Az esetek többségében a rongálással okozott kár meghaladja a 200 ezer forintot, így a büntetési tétel akár három évig terjedő szabadságvesztés is lehet. A GySEV Rt. és Sopron polgármestere jutalmat helyezett kilátásba a felderítésben közreműködő nyomozóknak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Áprilistól luxusadó, önbevallással

Négy értékövezetet – Lövérek, Kertváros–Kutyahegy, belváros környéke–Jereván-lakótelep, egyéb – jelölt ki a soproni városháza az Országgyűlés által tavaly elfogadott luxusadótörvény alkalmazásához. A jogszabály alapján a 100 millió forint feletti értékű ingatlanok tulajdonosainak a 100 millió forint feletti érték 0,5 százalékát kell befizetniük az önkormányzatoknak. Tovább olvasom