Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 5°C | 14°C Még több cikk.

Gospeldalok fekete és fehér torkokból

Nem mindennapi felkérést kapott a Sopron Gospel együttest. December 16-án együtt koncertezhetnek Amerika egyik legkiválóbb kórusával, a New York-i Golden Voices of Gospellel a soproni evangélikus templomban.

Lázasan készülnek a Sopron Gospel együttes tagjai a soproni evangélikus templomba tervezett karácsonyi koncertjükre. A tét nem kicsi. Ezúttal nem csupán a közönségüket kell elvarázsolniuk, mint már tették annyiszor, hanem a koncert másik fellépő csapatát, a New Yorkból érkező, igazi harlemi ˝fekete gospelt˝ játszó Golden Voices of Gospel kórust is. Ugyanis a soproni csapat tagjai mint kiválasztottak léphetnek egy ˝színpadra˝ a New York-i énekesekkel, köztük a kórus vezetőjével, Dwight Robsonnal, aki az amerikai zenei élet egyik jeles képviselőjeként koncertezett már együtt Michael Jacksonnal és Mariah Careyvel is. Ezúttal azonban Robson koncertszervezői a Sopron Gospel együttesnél kopogtattak. Hallottak róluk, megtetszettek nekik a soproniak koncertfelvételei, ezért hét állomásból álló európai turnéjuk során egy közös karácsonyi gospelestre invitálták őket.

A Sopron Gospel együttes egyedüli európai csapatként szerepelhet a New York-i kórussal.
A Sopron Gospel együttes egyedüli európai csapatként szerepelhet a New York-i kórussal.

– Úgy tudom, mi vagyunk az egyetlen európai gospelegyüttes, akiket ilyen megtiszteltetés ért – meséli Károlyi-Kun Olga, a Sopron Gospel vezetője.

– Igyekszünk is kitenni magunkért. A több mint kétórás koncertet úgy építettük fel, mint valami izgalmas és mozgalmas show-t. Elsőként az amerikai kórus ad koncertet, majd mi következünk, és néhány közösen énekelt dallal is meglepjük a közönséget. Az advent jegyében karácsonyi melódiák és olyan ismert feldolgozások hangzanak el, mint az Oh happy day és a Glory glory hallelujah... – vázolta a repertoár néhány jól ismert dalát Károlyi-Kun Olga, majd hozzátette: – A Biblia szavait megéneklő, pozitív üzenetet hordozó gospeldalok örömet, hitet, lelki békét adnak hallgatóiknak az ünnepvárás időszakában. Nekünk pedig a reményt, hogy az amerikai kórussal való fellépésünk nem egyszeri alkalom lesz és folytatódhat az együttműködésünk más európai vagy akár tengerentúli város színpadán is.

Olvasóink írták

  • 2. bobo 2009. december 13. 23:39
    „Tavaly voltam az evangélikus templomban a karácsonyi koncertjükön és lenyűgözőek voltak.”
  • 1. c7 2009. december 13. 12:08
    „Sok-sok TAPS!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az E.ON az áramszünetekről

A soproni Tó utca egy lakásában élő hölgy azt kifogásolta, nemrégiben egy teljes napon át… Tovább olvasom