Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 13°C | 24°C Még több cikk.

Gödörmentessé teszik a piknikhez vezető utat

A Páneurópai Piknik emlékhelyéhez vezető út magyarországi szakaszán egyre több és egyre nagyobb méretű kátyú található.


A környékbeliek elkeseredettek, mert eddig hiába várták az útjavítást.

Portálunk több ízben is beszámolt a Páneurópai Piknik emlékhelyéhez vezető út egyre romló állapotáról. A környékbeli lakók elkeseredettek, mint mondják, néhány tábla kihelyezésén kívül semmi nem történt az elmúlt hónapokban.

˝Mióta megnyitották a határt, nagy a forgalom az úton, de ez elsősorban személyforgalmat jelent˝ – mondta Galambos György, az út mentén élők szószólója. ˝A teherautók néhány ritka kivételtől eltekintve csak a kavicsbányáig járnak, így nem ezek tették tönkre az utat. A lényeges kérdés nem is az, mitől ment tönkre, hanem az, miért nem javítják meg. Eddig szerencsére nem történt baleset, reméljük, az illetékesek nem várják meg, amíg ez bekövetkezik. Arról nem is beszélve, hogy az út szégyenfoltja a térségnek, hiszen aki Szentmargitbánya felől érkezik, elsőként ezt látja Magyarországból, aki pedig hazánk más részéből látogatná meg az emlékhelyet, kénytelen rossz úton megközelíteni. Több turistabusz sofőrje nem is vállalja az utat, hanem inkább visszatolat az első gödröket látva. Hogyan akarunk így vendégeket fogadni?˝

Galambos György a számos balesetveszélyes úthiba egyikénél. Fotó: Magasi Dávid
Galambos György a számos balesetveszélyes úthiba egyikénél. Fotó: Magasi Dávid

A kérdés azért is aktuális, mert a közeljövőben több jelentős rendezvény is várja a látogatókat a környéken. Szentmargitbányán (St. Margarethen) a július 13-án kezdődő hagyományos Operafesztivál mellett Norah Jones és Leonard Cohen is koncertezik, Fertőmeggyesen (Mörbisch) pedig július 15-én kezdődnek a Fertő Tavi Ünnepi Játékok. Arról pedig portálunk is beszámolt, hogy a fertőrákosi Barlangszínházban közel húsz előadást tervez egy osztrák vállalkozó, aki nyugati látogatókra épít. Akik kíváncsiak a kulturális programok valamelyikére, kénytelenek zötykölődni, hacsak nem akarnak másfelé, hosszabb úton kerülni. Arról se feledkezzünk meg, hogy közeleg a Páneurópai Piknik újabb évfordulója.

A helyenként 10–15 cm mély kátyúk között araszoló osztrák autósok mindegyike szörnyűnek nevezte az út magyarországi szakaszát, és nem értették, miért nem újítják fel az ausztriai szakaszhoz hasonlóan. Egy fertőmeggyesi házaspár keserű mosollyal Magyarország legszebb útjának nevezte a néhány kilométer hosszú aszfaltcsíkot, majd új lendületet véve tovább kerülgette a gödröket.

Az utat kezelő soproni önkormányzat korábban kijelentette, elvégezteti a szükséges javításokat. ˝Az állapotfelmérést befejeztük, jelenleg a kivitelezést készítjük elő, júliusban pedig kijavítjuk az úthibákat˝ – közölte Kuslics Balázs, a városháza szóvivője. A helyzet tehát még időben rendeződhet a nyári programsorozatok kezdete előtt.

Olvasóink írták

32 hozzászólás
12
 • 32. stefan58 2010. július 02. 22:43
  „Kedves vizesnyolcas!
  Örülhetsz neki hogy középvezetőként többet keresel mint az Ausztriában dolgozó szakmunkások,de nehogy bebeszéld magadnak hogy a te adóforintjaidból fogják felújítani az utakat,mert azt ellopja a többi középvezető.”
 • 31. passátos 2010. június 22. 18:01
  „Vizesnyolcasnak! Ej ha akkor te szerencsés ember vagy nem de?!
  Légy büszke arra hogy van munkahelyed mert akik kijárnak azoknak általában itthon nem tudtak álláshoz jutni! Dolgoznék én itthon is csak hát nincs mit és ha van is kérdés mennyiért?!! Én nem kötekedni akartam csak nem kell általánosítani mert azért mindig vannak kivételek! Én csak arról beszéltem illetve írtam, hogy a városvezetőknek nem csak a zsebüket tömködjék ha nem kéne is tenni mindazért ami ebben a városban van! Értem ezalatt azt, hogy utak minősége rend és tisztaság! Na de hát mi ehhez kisemberek vagyunk! Minden marad a régiben! Szép napot”
 • 30. vizesnyolcas 2010. június 22. 09:57
  „A tehetséges,tanult,nyelveket beszélő,alkalmazkodni tudó emberek itthon is elboldogulnak,lásd az én példámat.
  Na be is fejezem itt a diskurzust,boldoguljon ki hogy tud,minden jót mindenkinek az út két oldalán!”
 • 29. zhall 2010. június 22. 04:30
  „Nem igényelek semmiféle támogatást/lakbér ,gáz stb/Havi szinten sok pénzt költök itthon minek az adótartalma több mint hinnéd.
  Azt hiszem többet csorgatok a közösbe mint agy átlag alacsonybérű.
  Az út mindenki előtt nyitva,igaz kell hozzá szorgalom,nyelvtudás,alkalmazkodóképesség...stb”
 • 28. ödenbürger 2010. június 21. 23:01
  „Beethoven, 9. vagy "Európa" szimfónia:

  Freude, schöner Götterfunken,
  Tochter aus Elysium!
  Wir betreten feuertrunken,
  Himmlische, Dein Heiligtum.
  Deine Zauber binden wieder,
  was die Mode streng geteilt,
  alle Menschen werden Brüder,
  wo Dein sanfter Flügel weilt.......”
 • 27. vizesnyolcas 2010. június 21. 21:26
  „beléptem!
  Nem irigykedem.Én 27 éve dolgozom az egyik legnagyobb soproni vállalatnál,középvezetőként a nettó bérem meghaladja az Ausztriában dolgozó magyar szakmunkások bérét.Ha jól tudom ez átlagban 1200-1400 euró.
  Te is leülhetsz,de oda,ahová én gondolom...
  passátos!
  Viszont kívánok én is neked szép napokat!
  Nem az észt osztom,csak felhívom a figyelmed,míg a kint dolgozó magyarok ott fizetnek minden járulékot/már ha nem feketén vannak foglalkoztatva.../addig én itt,Magyarországon! Tehát az én adóforintjaimból is lesz felújítva az út,akik meg a legtöbbet használják/a kint dolgozók/,azok nem tesznek bele.De hát ezen nem csodálkozom,ez a magyar mentalitás...”
 • 26. beleptem 2010. június 21. 20:59
  „8as, ne irigykedj, amúgy meg leülhetsz”
 • 25. passátos 2010. június 21. 20:00
  „Drága vizesnyolcas!
  Hogy mivel járulok hozzá??!!!!!!!!!!!!
  Az elmúlt 15 évben befizetett adóval!!!
  Meg azzal, hogy már vagy több százszor megfizettem de nem csak és hanem minden polgár aki használja útjainkat!!!!!!!!!!!
  És különben is ki vagy te, hogy osztod az "észt"??? Akik meg kijárnak dolgozni azok nem emberek??!!
  Nekik sikerült! Hát neked??
  Na mind egy Boldog napot!:-))”
 • 24. vizesnyolcas 2010. június 21. 19:45
  „Na akkor főleg. :-)”
 • 23. Kukac40 2010. június 21. 18:47
  „Na de skacok, azzal a teljesítményadóval amit azóta el is töröltek? :) Ugye nem komolyan gondoljátok? Le kell zárni az utat, amíg nem épül normális teherbírású és minőségű út. Bár be kellene vezetni, hogy határátlépésenkénti 10Eurót keljen fizetni. Szerintem lényegesen csökkenne ezeknek az utaknak a forgalma, viszont ez a pénz eléglenne a felújjításra. :)”
 • 22. vizesnyolcas 2010. június 21. 17:43
  „bernie72
  Te is arra jársz? :-)
  Te is ennyit teszel a közösbe? Mert akik itthon melóznak,jóval többet dobnak a "nagy kalapba".Had ne soroljam,köztük van az általad említett teljesítményadó és még sok más is.
  Nekik VAN joguk szóvá tenni.”
 • 21. bernie72 2010. június 21. 17:30
  „vizesnyolcas! A teljesítményadóval pl.....”
 • 20. vizesnyolcas 2010. június 21. 16:57
  „Kérdeném a sok háborgótól/de csak tőlük!!!/akik arra járnak ki dolgozni Ausztriába,mivel járulnak hozzá a közteherviseléshez,hogy jusson pénz a felújításra?
  Kint adóznak,/ha nem feketén vannak foglalkoztatva...:-)/kint tankolnak,kint fizetik a járulékokat,stb.
  Ja hogy semmivel? Akkor csitt! :-)
  A többiek felháborodását megértem.”
 • 19. modernsopron 2010. június 21. 13:05
  „NAGY SZÉGYEN A SOPRONI POLITIKUSOKNAK, HOGY ARRA SE KÉPÉSEK HOGY KIJAVÍTSSANAK ILL. ÚJRA ÉPÍTESSENEK (MERT IGAZÁBÓL AZT KELLENE) EZT AZ ÚTAT! FELELÖTLEN, IGNORÁNS ÉS GONOSZ TÖLÜK !
  Itt senki nem gondol a nemzetközi látogatókra, német/osztrák turistákra, bringázókra amelyek így jönnek be Sopronba, Fertörákosra ?!? Vagy csak azért nem fontos az út, mert Mister Fodor vagy Mister Simon nem járnak ott?
  És higyetek el, a virágos díjt se fogja kapni a város, mert ez a pár virág ami a városon látjuk, nem valami csóda.... (föleg a Lackner Kristóf utcai körforgalmak elég GAGYIK néznek ki....mint egy afrikai sivatagban!!)
  nem elég muskátlik ültetni és régimódi virág-dobozok újra festeni, ha egy európai díjra pályázunk.....annyira kicsinyés és vidéki ez a városvezetés ! Remélem ösztöl már nem lesznek ott.”
 • 18. bobo 2010. június 20. 21:43
  „szép nagy terepjárót kell venni az ausztriai keresetből és rögtön kevésbé lesz zavaró a kátyú”
 • 17. Dresi 2010. június 20. 20:51
  „A márciusi cikk óta nem történt itt semmi sem ! Hiszem, ha látom azt a kátyúzást !!!”
 • 16. passátos 2010. június 20. 19:41
  „Bombatölcsér??!!! Van belőle több száz is ezen az uton!!
  Mint azt már oly sokszor leírtuk ,hogy lassan lassan jön Angelika Merkel és meg kell csinálni az utat!
  Én rendszeresen járom azt az utat "bár útnak nem nevezném mert egy trágyadomb" de igen igen el kéne már a felújítás! Érdekes nem de, hogy gödrös lett az út és jöttek a kemény cikkek, de akkor még senkinek sem állt szándékába megjavítani mert, hogy hát senkié sem ez a nevezetes út!!! Most, hogy meg közeleg az évforduló meg csinálják igaz ez csak nekünk fáj mert, hát mi fizetjük meg nem de??!!!!
  Szóval egy szó mint száz ezt nem most kellene megjavítani mert hát már hónapok óta így van az út!!
  Minden városvezetőnek üzenném, hogy ne a zsebüket tömjék, hanem időben kellett volna megcsináltatni ezt az utat! és még a sok többi rossz állapotú utakról ne is beszéljünk!!!”
 • 15. SZILAJ 2010. június 19. 17:23
  „Ez nem gödör...... Hanem bombatölcsér----”
 • 14. jucuska40 2010. június 19. 10:39
  „a lényeg hogy virágos város legyünk!!!! Röhej...és szégyen ...hogy még mindig nemcsinálták meg!!!!”
 • 13. Kukac40 2010. június 19. 09:05
  „Nálunk mindig táblákkal javítanak utat. De ameddig csak a fórumokban háborgunk lényeges változás tuti nem lesz. Felelősségre kell vonni a felelősöket, ekiket nem érdekel az utak állapota, pedig ez a munkájuk. Az, hogy nincs pénz, azt hiszem senkit nem érdekel, az autósok többsége befizeti, bőven. A város pénzét se mi herdáltuk el. Akkor, kit érdekel, honnan szedik össze a rávaló? Az is egy megoldáslenne, ha a bányától lezárnák az utat a megépítés idelyére. Felújjítani felesleges, mert ugyan ilyen lenne egy év múlva újra. Utat kell építeni, nem pénzt elkölteni.”
32 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baleset Sopronban - szemtanúk jelentkezését várják

Segítségnyújtás elmulasztása bűntettének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indult eljárás a… Tovább olvasom