Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

Gödörbe zuhant és meghalt

Több mint két méter mély árokba zuhant csütörtök éjszaka egy munkás Sopronban egy építkezésen.

A baleset helyszíne
Megrázó látvány fogadta pénteken reggel Sopronban, a Baross utcában a szórakozóhely melletti építkezésre érkező munkásokat. Társuk, egy 57 éves, Kelet-Magyarországról érkezett építőmunkás a 220 centiméter mély és 70 centiméter széles építési gödörbe esett és ott életét vesztette. A munkások értesítették a mentőket és a tűzoltókat, akik a testet kiemelve már csak a halál beálltát tudták megállapítani. A férfi, aki társaival egy közeli albérletben lakott, a feltételezések szerint csütörtökön a késő esti órákban egyedül tartózkodott a területen. Halála az éjszaka folyamán következett be.

A Soproni Rendőrkapitányságtól kapott információk szerint a munkás legálisan dolgozott a Baross utcában egy építőipari vállalkozás alkalmazásában. Előző nap erősen ittasan érkezett dolgozni, emiatt munkaadója hazaküldte.
Bársonyné Ferge Anikó főhadnagy a Kisalföldnek elmondta: valószínűsíthetően baleset áldozata lett a férfi.

– Az építési gödör szakszerűen körül volt kerítve és a baleset munkaidőn kívül történt, így kizárható, hogy mulasztás történt volna. Arra, hogy a munkás mi célból tartózkodott a tragédia helyszínén, nem sikerült fényt deríteni – mondta el Bársonyné Ferge Anikó főhadnagy a Kisalföld érdeklődésére, majd hozzátette, azt csak a boncolás után lehet egyértelműen megállapítani, hogy miért hunyt el a férfi. Mivel a gödör alján egy pocsolyában találtak rá a holttestre, valószínűleg fulladás okozta a halálát.

A helyszínelés idején az építkezés területén tartózkodó munkások lapunknak nem kívántak nyilatkozni, mindanynyiukat mélyen megrázták a történtek. Azt azonban nem árulták el ők sem, vajon hogyan fordulhatott elő, hogy a férfi egyedül maradt az építés alatt álló házban.
A rendőrség a nyomozást orvos szakértő bevonásával államigazgatási eljárás keretében folytatja le.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szökés után vizsgálat Kőhidán

Két vizsgálóbizottságot is felállított a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka, hogy kiderítse,… Tovább olvasom