Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Gőbl Gábor sportmenedzser ajánlata az SVSE-nek

Gőbl Gábor megtette ajánlatát. A megalapítandó új labdarúgó kft-ből négymillió forintos, kisebbségi üzletrészt vásárolna.

Gőbl Gábor, sportmenedzser közleményt juttatott el szerkesztőségünkbe

Gőbl Gábor, mint soproni lokálpatrióta, 2000-06 évek között az élvonalbeli (Matáv) FC Sopron Futball Kft, 5 százalékos majd 21 százalékos kisebbségi tulajdonosa, a labdarúgó kft ügyvezető igazgatója, sportmenedzser - az alábbi ajánlatot teszi, a Soproni Vasutas Sport Egyesület elnöksége számára.

Az SVSE mint alapító egyesület, gazdasági társaságot kíván létrehozni a Soproni VSE – GYSEV másodvonalban szereplő labdarúgó klub professzionális versenyeztetése céljából. Ezen nagyszerű kezdeményezéshez szeretnék csatlakozni, ezért szándéknyilatkozatot teszek, hogy sportvezetői munkásságomat és tapasztalataimat felkínáljam városunk egyetlen felnőtt labdarúgást üzemeltető klubja számára.

Mint soproni vasutas család sarja a Soproni VSE mint az alapító egyesület, céljaival azonosulva négy millió forint összegért kisebbségi – 20 - százalékos üzletrészt vásárolnék a megalapításra kerülő labdarúgó kft üzletrészéből.

Ezen túlmenően vállalom a kisebbségi üzletrészem arányának, és a tulajdonosok által elfogadott üzleti tervnek megfelelően az éves működési költség biztosítását a kft. számára.

Olvasóink írták

29 hozzászólás
12
 • 29. Chris_Sopron 2012. július 05. 09:06
  „Cortez úr!

  Megkértem Tóth Krisztiánt, a soproni klub hajdani klubmenedzserét, hogy tegye fel az Ön tájékoztatására az alábbi írást!

  Gőbl Gábor vagyok! Az ismeretei és a megállapításai totálisan hibásak!

  2003-ban 5%-os üzletrészt vásároltam 5 milló Forintért egy olyan futball vállalatban, melynek a tartozása 145 millió Ft volt, tehát nem 110, megy 70 mint ahogyan itt mások írták. Ugyanakkor, amikor én, Sopron MJV Önkormányzata 25%-ot vásárolt 15 millió forintért, - a 2003 év első felére eső támogatási összegből - amit akkor is adniuk kellett volna, ha nem lépnek be a tulajdonosi körbe. A támogatási összeg tehát másképpen lett címkézve, ergo O forintért jutott üzletrészhez Sopron MJV. ( De ez nem különösen gond, hiszen egy önkormányzatról van szó ) Antók urat én hoztam Sopronba, én győztem meg, én tárgyaltam le vele a részleteket, a szándéknyilatkozatot én vittem Bodnár úrnak, és természetesen Bodnár úr fogadta el, az Antók úr által meghatározott feltételeket. Tévedés, hogy Ő Sopronba akart jönni! Ő Pápán volt, és onnan csábítottam el, többek között azzal, hogy így Pintér Attila nálunk debütálhatott az élvonalban. Antók úr, 20 %-os üzletrészt vásárolt 16 millió forintért. A többi 50% maradt az utánpótlás nevelő egyesület birtokában, melynek igazgatója is voltam. Felettesem Dr. Cserich Zsolt elnök úr volt!
  Tehát a legdrágábban én jutottam tulajdonrészhez, hiszen 1% - 1 millió Ft volt.

  Bodnár úr kapcsolatrendszerén keresztül az utolsó támogató 2003 augusztusában lépett be a szponzorok közé egy évi 2 milliós partnerrel lettünk gazdagabbak.

  2005 júliusában vásároltam további 16%-os üzletrészt 11.6 milló forintért, így lettem 21%-os tulajdonos. Az üzletrészt nem jó szántamból vettem, hanem tartozás fejében vettem át Antók úrtól aki 2004. májusától tartozott nekem ezzel az összeggel. A busás haszon sajnos elmaradt, mert Vizer úr, látva a korábbi vételi összegeket, pontosan annyit fizetett érte 2006. márciusában, amennyiért vettem.

  Ha vannak további kérdései, állok személyesen is a rendelkezésedre és mindezen tényeket módomban áll alá is támasztani számviteli bizonylatokkal, és elolvasás erejéig a 2005-ös mérleget is megtekintheti, csak kérem utána adjon hírt majd róla itt a fórumon meg a kocsmákban!

  30 9579 212 ér el!

  Ovinkort üdvözlöm! Ő is felhívhat:)”
 • 28. olvasó68 2012. július 05. 07:46
  „Cortez:Nekem az tetszik, hogy "nem szeretnék belemenni, hogy honnan vannak az infók":-) meg a "közeli forrásból"...ja, hát kb. ennyire hitelesek is azok az infók.Nincs miről beszélni. De tényleg, és ezzel a fajta mentalitással vitatkozni sem érdemes, mert rágalmazni tud, persze csak soha nincs se forrás, se név, csak a mérhetetlen ostobaság.
  Szánalmas vagy.”
 • 27. Chris_Sopron 2012. július 04. 21:02
  „Kedves Mindenki!Nem gondoltam, hogy hozzá kell szólnom a témához, de megteszem, SAJÁT névvel, mivel érintve érzem magam. Rövid leszek: a Matáv (FC) Sopron 2001 és 2006 közötti ÖSSZES levelezése, dokumentumai, szerződései, költségvetési adatai, kiadásai, bevételi oldali anyagai, mérlegei stb. a birtokomban vannak. Ezért bárkitől elnézést fogok kérni és saját magamat jelentem fel, ha EGYETLEN olyan számlát, szerződést, anyagot mutat nekem, ami arról árulkodik, hogy Gábor vagy a stáb a szerződéseinkben meghatározott bérünkön kívül egyetlen fillért is felvettünk a klubtól. cortezt pedig el kell keserítenem, mert Gábor egy deka tulajdonrészt sem vásárolt a ZTE-ből, így azt vissza sem tudták vásárolni. Ezt onnan tudom, hogy 5 éve a ZTE egyik ügyvezetője vagyok, talán értesültem volna róla... Szóval kérek minden név nélkül fikázót, sőt KÖNYÖRGÖK, hogy mutassanak egyetlen olyan dokumentumot, amelyek a rágalmazók igazát támasztanák alá. Skandi lenti tényszerű megállapítását kis pontosításokkal meg tudnám erősíti, akár dokumentumokkal is. cortez! Ne kívánd, hogy leírjam , Antók Úr, vagy Vízer úr mennyiért vásárolt tulajdonrészt, vagy a városnak mennyiért volt tulajdonrésze. Lehet, hogy meglepődnél ( természetesen az adás-vételik is megvannak). Szeretnélek tájékoztatni, hogy a vételár egy dolog, a másik az, hogy utána a 20% arányában biztosítani kell a működési költségeket ( egyszerűség kedvéért: 100 misiből 20 millió, erre vállalkozna Gábor ). Tehát zárásként: szívesen fogok bemásolni egy-két doksit és levelet azok legnagyobb örömére, akik ezeket a "biztos infókat" nektek átadják:-) Kérlek tájékoztassatok már arról, hogy lehetett az a csoda, hogy a 2003 -as majdnem csőd után, két évvel később csaknem anyagilag makulátlan volt a klub és közben a soproni foci legjobb két évét produkálta, úgy, hogy ezek szerint Gábor meg a stáb szétlopta a klubot, hm? Közben a 110 milliós ligahitel pl. visszafizetésre került... Hogyhogy az általatok vélt "busás haszonszerzést" sem a tulajdonosok, sem a város által delegált képviselők ( Kránitz úr majd Abdai úr ), vagy a Felügyelő Bizottság elnöke, Vörös Sándor úr soha nem jelezte? Én továbbra is csak rágalmakat látok, név és tényadatok nélkül. Várjuk ezeket szeretettel.Üdv: Tóth Krisztián, 2001-2006-ig a Matáv FC Sopron munkatársa, 2006-tól a ZTE FC marketing igazgatója.”
 • 26. cortez7 2012. július 04. 20:40
  „raptor12
  Igy van! Igaza van! És köszönöm a kiigazitást! Valoban nem jutott fel a hön nem szeretett Gyirmóti csapat! Soproni lévén inkább a soproni fiataloknak szurkolnék !!!
  Ha jol tudom, de ha nem kérem javitson ki, a soproni csapat szeretett volna visszajutni a kiemelt bajnokságba! Önnek valoban igaza lehet, a tulkorosok szerepeltetésében, de azt gondolom ha érdemi munkát szeretnének végezni sopronban azt nem a II osztályban kellene és ha szerettek volna visszajutni akkor azért tenni is kellene!
  Jah és még azt szeretném megkérdezni, h a Gyirmot ezzel a tulkoros szerepeltetéssel csalt? Esetleg jogtalan volt???”
 • 25. cortez7 2012. július 04. 20:29
  „skandi
  Kicsit hiányosak a tudásaid! Mert az Antok ur, már korábban szerette volna megvásárolni a csapatot! Tehát nem Gáborunk hozta! :) És azt is tudnod kéne ha már ennyire jol értesült vagy Gáborunk pénzügyeiben, hogy ö apro pénzért vásárolt tulajdon részt !!! És azt is tudnod kellene , hogy azt vállalta hogy hoz befektetöket a csapathoz...
  És ha ilyen jol értesült volnál, akkor azt is tudnád, hogy akiket hozott az a MATÁV kft leányvállalatai voltak! És ha ilyen jol értesült vagy akkor azt is tudnád, h Bodár ur közbenjárásaival sikerült ez is!!!!
  Ez amiket te leirtál szépen van tálalva a közvéleménynek! Semmivel sem több mint amit tett!!!”
 • 24. cortez7 2012. július 04. 20:17
  „olvasó68 Tisztelettel!
  Nem szeretném ,ha nagy csalodást okoznék önnek ... de vannak infóim... :) Ebbe sem szeretnék belemenni , h honnan... De elég közeliek! :) És nem kocsmázom! :)
  Amiket ön leirt azok a média és valoban kocsmai hiresztelések, ezeket pedig cáfolni tudnám, de nem fogom! Gondoljon amit szeretne! Én tudom , h Gáborunk milyen munkát végzett! :) Nem vagyok tisztában milyen anyagi háttere van Gábornak , de azt tudom mennyi pénzt rakott annak idején bele! Amit busásan ki is vett...
  Tudja mi az amiben ö segitett??? Mert én tudom!
  Értelmezni! Ugy van! Tehát ön szerint a 4milli ft al 20% ot lehet vásárolni??? Ennyit ér ön szerint ez a klub?
  ZTE igen itt is szerepet vállalt... tulajdon rész vásárol a futball klubnál... aztán megvásárolták a tulajdonrészét és kiebbrugdalták! És ezt sem kocsmai körökben hallotam! :)
  A pécsi ténykedésérol csak annyit tudok , h szerette volna ott is megvásárolni a kosárlabda csapatot egy befektetöi csoportal, ami szintén nem jött össze... Pécsiek nagy örömére! Ez valoban hallomás! Mi az igazságtartalma nem tudom! :)
  Komoly klub ??? Ugyan már! Sajnos soha nem is volt, és félek töle hogy nem is lesz komoly klub! Az okok: mert ilyen nyerészkedök mint Gáborunk probálnak segiteni , leginkább saját hasznukra .... Nem pedig a csapat érdekeit nézve!
  Gondolatmenet ? Sajnos látom azt amit sok ember nem és csak csapatot akarnak... mindent feláldozva önös érdekeik miatt! És az is látom , h a mai gyerekek nem sportolni akarnak , hanem pénzt keresni!!!”
 • 23. raptor12 2012. július 04. 19:38
  „Skandi!

  Jó hogy leírtad mert így már nekem nem kel!
  Parádés válasz volt!
  Köszönet érte!”
 • 22. skandi 2012. július 04. 19:20
  „Ovinkor!
  Egyet magyarázz meg kérlek: mi lehetett az oka, hogy 2003-ban, mikor ügyvezetőt kellett választani, az MSZP-s Walter Dezső és Kránitz László, Kalmár Istvánnal együtt kiállt GG mögött és támogatták a kinevezését és egészen 2006-os távozásáig teljes mellszélességgel kiálltak mögötte? A pártszimpátia? Ez a "hiteltelen" ember 10 évig az ország egyik legnépszerűbb zenekarának egyik frontembere volt ( ma is az), a zenekar kb. olyan népszerű volt és annyit keresett, mint a Tankcsapda mostanában (milliókat). Nem fényezi senki, de te a rágalmazáson kívül semmit nem tudsz felhozni, azon kívül, hogy rühelled, mint embert és a pártját. Bár azt sem írtad még, miért, hiszen ennyi gerinc sincs benned. Itt feljelenti egyébként téged lehetne, mint SZDSZ-es kollégádat, aki, mióta nyilvánosságra került a neve és nyilvánosan bocsánatot kellett kérnie az újságban GG-től, nem nagyon kommentálgat.Egyébként össze kellene gyűjteni a különböző témákban a hozzászólásaidat, még pozitív nem volt. Nagyon sz.r életed lehet, hogy a fikázásban és a rágalmazásban éled ki magad. Te vagy az az ember, aki SOHA nem vállalná fel, ki is valójában. Úgyhogy ne kéne hiteltelenségről beszélni.”
 • 21. olvasó68 2012. július 04. 18:21
  „Ovinkor, tart még a munkaidő a maszop székházban ????”
 • 20. Ovinkor 2012. július 04. 17:33
  „19. raptor12 2012.07.04. 16:34
  Dehogy irigykedem, egy csöppet sem akarok rá hasonlítani. Sem gondolkodásban, sem stílusban, sem ápoltságban... A nyugodt megélhetésem pedig anélkül is biztosított, hogy beszálljak olyan ügyekbe, ahol tisztességes ember csak koldusbotra juthat, hacsak nem olyan tehetséges, mint Gáborunk. Tőlem fényezhetitek reggeltől estig, teljesen hiteltelen alaknak tartom.

  Egyébként ki akarta feljelenteni? Teljesen reménytelen ügy lenne ez a fideszes ügyészek korában egy a Jobbikba beépült volt fideszes ellen.”
 • 19. raptor12 2012. július 04. 16:34
  „Ovinkor!

  A komcsi reflex működik benned: feljelenteni, ha már megdöglött az én tehenem dögöljön meg a szomszédé is stb...
  Nem irigykedni kell "barátom"...

  Cortez!

  Ha már ennyire jól informáltnak tünteted fel magadat felvilágosítalak a Gyirmót úgy verte meg az U19-t hogy 3 db 92 születésű játékos szerepelt náluk a 93-ok mellett! Sopronban 3:2 Gyirmóton pedig 2:1-re nyertek a soproni zömmel (94-es 95-ös születésű) játékosainkkal szemben!
  Egyébként nem jutott fel az általad hőn szeretett Gyirmót a kiemeltbe mert az első körben oda vissza kikapott a Budaörstől”
 • 18. skandi 2012. július 04. 15:10
  „Cortez!
  Elég jó információm szerint a Matáv Sopron 2002. júniusára 140 millió körüli kötelezettséggel rendelkezett ( ebből 110 milliót az akkori klubvezető ligahitelként vett fel, azt a klub felélte ). 2002-2003-ben Bognár György erre még rápakolt 17 millió sikkasztást és még némi aprót. 2003 nyarán ebben a helyzetben senki nem vállalta a klub vezetését, csak GG, akit egyhangúlag kineveztek. Ő hozta Antókot tulajnak is. A kiadások lefaragták, a helyi szponzorok száma megtöbbszöröződött, kiváló játékosok, csapatunk lett, átlagosan 3000-3500 néző előtt. Megalapította Sopron első női focicsapatát, együttműködési megállapodást kötött az SVSE-vel, ezzel megmentve a klubot a kieséstől. 2003/2004-ben 5. lett a csapat, minden idők legjobb szereplésével, 2004-2005-ben 7., ez a második legjobb + kupagyőzelem. Kérdezd meg a munkájáról Tóth Misit, Huszit, Petőt vagy Bagoly, talán ők hitelesek neked is... 2006. közepén lemondott a Selymes újbóli kinevezése miatt, akkor kb. 7 millió forint mínusszal adta át az ügyvezetést Köteles Zsoltnak. Ő egy évvel később kivégezte a klubot,150 milliós tartozással. Lehet nem szeretni valakit, mint embert, de a munkáját nem lehet megkérdőjelezni. Mint ahogy Bodnár úr, Pintér vagy Antók urak munkáját sem. A GYSEV támogatására szükség van, de ha ők KIZÁRÓLAG maguk akarnak mindenről döntetni, nem biztos, hogy helyesen teszik.”
 • 17. Ovinkor 2012. július 04. 14:50
  „Gőbl hozzáértését nem tudom minősíteni, de valahogy a saját pénztárcája is igen vastagra hízott az említett években. Nem tudom, hogy van-e kapcsolat a két dolog között, de tudatlan népek esetleg arra gondolnak, hogy az APEH-nek nála kellene vagyonosodási vizsgálatot végezni. Mondom, a tudatlan népek! Mi tudjuk, hogy Gabi becsületes, s amikor kiszáll a luxusterepjárójából ez a tiszta tekintetű ember, szinte én is érzem, ahogy fellelkesít a nemzeti gondolat.”
 • 16. olvasó68 2012. július 04. 13:57
  „Cortez, neked milyen konkrét infóid vannak arról, hogy hogyan végezte GG a munkáját ? Amit a kocsmában mondtak a haverok ?
  Konkrétan nagyjából 70 milliós hiánnyal vette át a klubot anno, lefaragta a költségvetést, megszűntette az eszement szerződéseket, játékosokat hoztak akikkel aztán kupát nyert a Sopron.
  Szóval, konkrétan milyen negatívumokat tudsz felsorolni mindezzel szemben???
  Voltak eredmények, működött a futball Sopronban.
  Ennyire nem volt szerepe...ne szimpátiából, hanem a tényekből alkoss véleményt, ha meg nincs tény ,akkor nézz utána a KONKRÉTUMOKnak...
  A 4 millió a tuladonrész, ha világosan látnád, hogy miről van szó, a költségvetéshez semmi köze.
  A tulajdonrészhez kapcsolódó költségeket fedezi, ez is ott van a cikkben , meg kéne próbálni értelmezni amit olvasol.
  ZTE-s ténykedésről és pécsiről konkrétumok ??? Jöhetnek azok is...ott mit hallottál ??? Próbált "nyerészkedni"???? :-)
  Óriási "tény".
  De saját magaddal is ellentmondásba keveredsz, mert hol azt írod, hogy gyenge az utánpótlás, hol azt, hogy azokkal kellene valamit kezdeni. Logikus a gondolatmenet, tényleg.
  Nem felesleges kerékkötők kellenek, hanem olyanok akik már letettek valamit az asztalra, ez számít csak semmi más.Legyen csapatunk, komoly klub.”
 • 15. cortez7 2012. július 04. 12:35
  „Tisztelettel !
  Azt gondolom h aki azt mondja milyen eredményeket értek el az utánpotlás csapataink, az nem tudja mit jelent ez az utánpotlás bajnokság amiben szerepeltek!!! Nos ezek embereknek mondom el, hogy II. osztály az regionális, tehát az azt jelenti hogy a régioban szereplö csapatok (alacsonyabb osztályokban szereplö felnött csapatok utánpotlása) Ezekböl a Gyirmot aki kiemelkedö... Akik oda-vissza verték a soproni u19 et! Nos ök jutottak fel a kiemeltbe!!!! Ök azok akik nem férnek be az ETO utámpotlás csapataiba!!! A többi csapat sajnos olyan gyenge , hogy a soproni csapat golokkal verte öket! Sajnos a megyei csapatok utámpotlása reménytelen! Tehát azt gondolom, a mostani fiatalokbol senki, nem nagyon ütné meg az NB s szintet sem!
  Göbl? Háááát nem tudom! 4 millio ft /20% ???? Mikor a költségvetés 100 millio ft körüli??? De lehet én számolok rosszul, de az elég karcsu az a 4 millio!!!
  Másik! Annak idején elég sok helyen probálkozó volt csak a mi Gabink! Zalaegerszegen! Pécsen is probált nyerészkedni!!! Ö is sajnos csak a pénzt látja és nyereséget szimatol ! Jah és akkor a hozzáértést is céfolnám vele kapcsolatban, mert annak idején se sok köze volt a csapat jó szerepléséhez!
  Ezt a Vasut vezetésének kell tudni beletudnak e pumpálni ebbe a csapatba közel 100millio ft ot avagy sem... Ha nem akkor nem szabad erölködni és pénzt kidobni az ablakon! Én azt gondolom, ezt valahogy ugy kellene mint annak idején a Haladásnál elkezdték! Saját fiatalokkal elkezdeni , alacsony osztálybol és vinni öket mig el nem érik azt a kort h bevethetöek NB III-NB II ben!”
 • 14. skandi 2012. július 04. 08:49
  „Ha GG-t vagy Csiszár Ákost 3 éve odaengedik a klubhoz és nem a Bojanra bizzák a csapatot, akkor lehet, hogy már NBI-et ünnepelhetnénk. GG-nek és Ákosnak is nagy ismeretségi köre van a városban, biztos, hogy rengeteg vállalkozót és pénzt tudnának bemozgatni támogatásként. Régen úgy emlékszem 50-60 helyi támogatója is volt a Matáv (FC) Sopronnak, az akkori vezetésnek köszönhetően. Ezt is erősíteni kell, ez majd hozza magával a jó csapatot és a nézőket is.”
 • 13. skandi 2012. július 04. 08:46
  „http://www.nb1.hu//hirek/nem-minden-feljuto-vallalta-szereplest”
 • 12. olvasó68 2012. július 03. 23:05
  „A kiemelt up meg a másodosztály azért nem említhető egy napon...nézzétek már meg kik vannak kiemeltben, milyen háttérrel, infrastruktúrával...Sopronban 1 db normális műfüves pálya nincs. Ősztől tavaszig nem lehet tisztességes edzésmunkát végezni, így aztán irreális elvárás a kiemelt bajnokság. De nem is ez a lényeg, Gőbl-lel volt eredmény, csapat, ment a szekér.
  Itt az alkalom, rá kell bízni, vagy legalábbis hagyni kell szerepet vállalni, még ha ez bizonyos emberek hiúságát sérti is.”
 • 11. Cordoba 2012. július 03. 22:11
  „raptor12
  Ezt be, de rendesen.....”
 • 10. pulci 2012. július 03. 21:55
  „Így van Jimms ha csak U-17-en múlott volna akkor jövőre akár ismét kiemelt osztályba kerülhetett volna soproni utánpótlás és az U-19-esek 2. helye sem véletlen.
  Ez elhatározás kérdése, hogy egy csapatban akarnak-e építeni az utánpótlásra mint ahogy most számos vidéki Nb2-es csapatban teszik és ahogy sopronban 2-3 éve nem tették!!!
  Persze néhány hozzá nem értő aki nincs képbe a dolgokról annak semmi sem jó de igenis be lehetne építeni évente 2-3 játékost az utánpótlásból ha nagyon akarnák és akkor lehetne egy soproni mag kiegészülve rutinosabb játékosokkal...”
29 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyolc táncosnak ajánlanak szerződést Sopronban

Castingot tartottak kedden a Soproni Petőfi Színházban. Az újonnan alakuló tánctagozat tagjainak… Tovább olvasom