Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 4°C Még több cikk.

Gőbl Gábor: nyereségadó a nagyáruházak vasárnapi nyitva tartása után

A Jobbik terve az, hogy öt év alatt legalább 500 önkormányzati lakást újítson fel ha hatalomra jutnak - mondta Gőbl Gábor.

- Elfogadhatatlannak tartom, hogy csak azért mert az EU pályázat kiírásai között meglehetősen ritkán szerepel közösségi tulajdonban lévő ingatlanok felújítására vonatkozó program, a fideszes városvezetésnek nyolc év alatt esze ágában sem volt áldozni a saját tulajdonú, sok esetben műemlék jellegű leromlott nívójú lakásainak a korszerűsítésére pénzt áldozni.

Ilyen lakásokba pedig normális ember értelemszerűen nem szívesen költözik - mondta el csütörtöki sajtótájékoztatóján Gőbl Gábor, a Jobbik polgármesterjelöltje.

Így folyatta: a Jobbik terve az, hogy öt év alatt legalább 500 önkormányzati lakást újítson fel az általa vezetett önkormányzat. A lakásokat nem piaci alapon kívánjuk bérbe adni, hanem szociális alapon és kizárólag a soproni közösséget szolgáló és sajnos alulfizetett hivatást választók számára.

Köztudott, hogy a központi költségvetést gúzsba köti az éves 1300 milliárd forintos kamatteher, amely összeg szolgalelkű megfizetése a jelenlegi kormánynál is az elsőszámú tétel. Ezért nincsenek megfelelően megfizetve rendvédelem, a büntetés végrehajtás területén vagy az egészségügyi, pedagógiai hivatást vállalók Magyarországon!

A lakás felújításokhoz szükséges évi 500 milliós forrást szükséges átcsoportosításokkal biztosítani lehet a jelenlegi 18 milliárdos költségvetésből is. De tervünk megvalósításához fedezetet biztos fedezetet jelent az is, ha megadóztatjuk az 500 négyzetméternél nagyobb áruházak vasárnapi nyitva tartásából fakadó nyereségét - zárta Gőbl Gábor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orosz Zoltán lemezbemutató - Jazzlegendák Sopronban - videó

Jazzlegendák, Kossuth- és Liszt-díjjal elismert zenészek adnak lemezbemutató koncertet Sopronban, a… Tovább olvasom