Kisalföld logö

2017. 05. 27. szombat - Hella 13°C | 24°C Még több cikk.

Gőbl Gábor nem vállalja a pécsi női kosarasok irányítását

Gőbl Gábor nem fogadta el a felkérést, ami a pécsi női kosárlabdacsapatot üzemeltető kft. ügyvezetői posztjára vonatkozott.

Gőbl Gábor a nyugatmagyar.hu-nak elmondta, megtisztelőnek tartja felkérést a pécsi klub, illetve Páva Zsolt részéről.

Ugyanakkor három nap gondolkodási időt kért, s mára ígért választ. Döntését, miszerint nem vállalja a feladatot, egyfelől azzal indolkolta, hogy az elmúlt három-négy évben elkötelezte magát a közéleti tevékenységének, minden Sopronhoz köti. Másrészt úgy gondolja, hogy a soproni sport is tartogat számára kihívásokat. Bízik abban, hogy a labdarúgócsapat hamarosan magasabb szintre jut, s akkor segítségükre lehet.

Előzmények:

Értesülések szerint Gőbl Gábort, a soproni női kosárlabdacsapat korábbi klubmenedzserét szemelte ki Páva Zsolt a napokon belül megalakuló pécsi női kosárlabdacsapatot üzemeltető kft. ügyvezetői posztjára.

Információink szerint a városatya hétfőn tárgyalt Gőbl Gábor sportmenedzserrel, aki néhány nap gondolkodási időt kért.

Páva Zsolt még a május 26-i, késő estig elnyúló szurkolói ankéton jelentette be, hogy a város új női kosárlabda kft. létrehozásában gondolkodik. Hozzátette: a napokban fog tárgyalni azzal a személlyel, akit a gazdasági társaság élére szán, a tervek szerint május utolsó napján felfedi az új vezető személyét - értesült a stop.hu.

Május 30-án, hétfőn Iványi Dalma Páva Zsoltnak címzett nyílt levelében jelentette ki, hogy átveszi az SMM Kft. 50 százalékos részét a Pécsi Női Kosárlabda Kft.-ben. Iványi ezzel a lépésével élére állna a csapat életben tartására irányuló munkáknak, és mint írta, helyrehozná az elmúlt évtized hibáit. Iványi egy 49%-os önkormányzati és egy 51%-os Iványi Dalma tulajdonosi szerkezet kialakítását tartja kézenfekvőnek a Pécsi Női Kosárlabda Kft. esetében. Délután a szurkolók tartottak a csapat melletti szimpátiatüntetést a Széchenyi téren, hangot adva annak, hogy nem szeretnék, ha a múlt heti szurkolói ankéton Páva által bejelentett önkormányzati többségi tulajdonú kft. irányítaná a lányokat.

Páva hivatalosan még nem fedte fel az új kft. élére szánt személy kilétét, a sport24.hu viszont tudni véli, hogy Gőbl Gáborról, a soproni női kosárlabda korábbi klubmenedzseréről van szó.

A stop.hu cikkében téves és hiányos állítások szerepelnek, ami Gőbl Gábor szakmai múltját illeti. A sportmendezser 1997 – 1999 SOPRONI POSTÁS SK. – klubmenedzsereként ,  majd 1999 – 2000 / DKSK – BorsodChem – marketingvezetőjeként dolgozott. A női kosárlabdaválogatottat pedig 2008-ban menedzselte.

Gőbl Gábor kérdésünkre elmondta, az ügyben később kíván nyilatkozni, miután nyilvánosságra hozta döntését.

Olvasóink írták

 • 15. Cortez74 2011. június 03. 14:19
  „Elég nagy szégyen szerintem , hogy egy Soproni születésü, álitolag Soproni szivü ember más városban segit... Má ha segitségnek lehet nevezni azt amit eddig csinált....???? Kár hogy azt gondolom , erröl az egészröl, hogy a G.G csak a saját érdekeit nézi és a zsebét probálja ujbol és ujbol tömni ezzel is...Mert eddig nem igazán tett mást , mint hogy bele k...kált a ventinlátorba!!!! Amiböl mindenki kapott , még ha csak egy cseppet is!!!!”
 • 14. mindigatutit 2011. június 02. 10:02
  „11
  ha nem szóltál volna talán még okosnak is tűnnél”
 • 13. csípőspaprika 2011. június 01. 23:36
  „Döntéshelyzet volt. Gőbl döntött, mert elkötelezettsége, tervei Sopronhoz kötik, pedig egy ilyen szintű kosárcsapat vezetése valódi szakmai kihívás lehet.
  Na ez érdekes nap volt. Volt MSZP, LMP és Jobbik-hír is, igaz utóbbi nem politikai jellegű:-)”
 • 12. molten13 2011. június 01. 22:07
  „Elvtársak! Nem foci, kosárlabda! Mecsoda különbség! Az egyiket lábbal játszák, a másikat ésszel. Lehet tippelni.”
 • 11. coolzsu 2011. június 01. 21:34
  „nem megy Pécsre! olvassuk már el rendesen a cikket, hozzászólás előtt! Gőbl soproni, és itt is marad! nem megy az ellenséghez ...”
 • 10. Ovinkor 2011. június 01. 18:50
  „Csetneky 2011.06.01. 18:06
  Az eredeti cikkben ez még nem szerepelt.”
 • 9. máris 2011. június 01. 18:08
  „Na ezt jól teszi!”
 • 8. Csetneky 2011. június 01. 18:06
  „Úgy látszik, szánalmas elvtárs szövegértésből is gyenge. Gőbl nem vállalta a munkát, ha esetleg ez valakinek nem jönne le a cikkből.”
 • 7. skandi 2011. június 01. 16:55
  „lazioboyhoz csatlakozva, érdekelne, hogy honnan lesz 60-70 millió forintja a soproni focinak kb. másfél hónapon belül, mikor jelenleg egy ft sincs?”
 • 6. lazioboy 2011. június 01. 16:00
  „3-4-es <moderálva> Gőbl legalább tesz valamint eddig egyedül ő ajánlott fel 5 millát. Kíváncsi vagyok, honnan szendjük össze a pénzt”
 • 5. meksz 2011. június 01. 12:31
  „FCBAYERN
  Nálad a pont.”
 • 4. FCBAYERN 2011. június 01. 11:47
  „Köszönjük,hogy Pécsre megy és békén hagyja a soproni sportot.Részvétem a pécsi kosárlabda szurkolóknak lehet ez lesz a kegyelem döfés nekik! Ja, és ki menti meg a mi férfi csapatunkat, nagy a csend körölöttük!HAJRÁ SKC!!!!”
 • 3. Ovinkor 2011. június 01. 11:26
  „30 ezüstpénz...”
 • 2. skandi 2011. június 01. 10:22
  „Lesz..rom, mi lesz a Péccsel. A jól értesült Kisalföld azt is megírhatná, mi van SVSE ügyben, ugyanis tök csend van hetek óta. Mert egy hét múlva felkerül a csapat és jelenleg a jövő szezonra nulla forint van, menedzsment, támogatók, önkormányzati háttér nélkül. Ugyanis a városi és GYSEV évi támogatását is felélte már a klub ebben a félévben. Tehát, ha NBII-es indulás van, pár héten belül kell összerántani 60-70 milliót, meg egy komplett csapatot, hogy elindulhassanak. Érdeklődnék, hogy ez ügyben mi a helyzet? GG gondolom nem véletlenül vár a pécsi válasszal, még mindig bízik abban, hogy nem a politikai hovatartozás alapján döntenek a soproni T. vezetők az SVSE további ügyében, hanem végre egyszer a józan eszükre hallgatva. Vagy, ha van más forgatókönyve Abdai úréknak, olvasnánk már arról is.Mint ahogy az SKC-val kapcsolatos elképzelésekről is olvasnánk, mert ott is hatalmas a baj. Ennyi a mellékszálakról. Pécsről meg: ezek szerint ott kevésbé divat, hogy, ha nem vagy FIDESZ-es, ellenség vagy. Egyébként miért fontos minden esetben kihangsúlyozni egy cikkben, ki milyen pártállású? A sport nem politikamentes? Ha most beesik a városba Th. Gyula ( Munkáspárt ), hogy van évi 50 millióm a focira/kosárra stb. elhajtják? Bár szerintem jelen helyzetben rossz a kérdés...Hajrá Sopron!”
 • 1. skandi 2011. június 01. 10:35
  „Lesz..rom, mi lesz a Péccsel. A jól értesült Kisalföld azt is megírhatná, mi van SVSE ügyben, ugyanis tök csend van hetek óta. Mert egy hét múlva felkerül a csapat és jelenleg a jövő szezonra nulla forint van, menedzsment, támogatók, önkormányzati háttér nélkül. Ugyanis a városi és GYSEV évi támogatását is felélte már a klub ebben a félévben. Tehát, ha NBII-es indulás van, pár héten belül kell összerántani 60-70 milliót, meg egy komplett csapatot, hogy elindulhassanak. Érdeklődnék, hogy ez ügyben mi a helyzet? GG gondolom nem véletlenül vár a pécsi válasszal, még mindig bízik abban, hogy nem a politikai hovatartozás alapján döntenek a soproni T. vezetők az SVSE további ügyében, hanem végre egyszer a józan eszükre hallgatva. Vagy, ha van más forgatókönyve Abdai úréknak, olvasnánk már arról is.Mint ahogy az SKC-val kapcsolatos elképzelésekről is olvasnánk, mert ott is hatalmas a baj. Ennyi a mellékszálakról. Pécsről meg: ezek szerint ott kevésbé divat, hogyha nem vagy FIDESZ-es, ellenség vagy. Egyébként miért fontos minden esetben kihangsúlyozni egy cikkben, ki milyen pártállású? A sport nem politikamentes? Ha most beesik a városba Th. Gyula ( Munkáspárt ), hogy van évi 50 millióm a focira/kosárra stb. elhajtják? Bár szerintem jelen helyzetben rossz a kérdés...Hajrá Sopron!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Óriási harcsák akadtak horogra a Fertő tavon - fotók

Pfeiffer Lajos egy 170 és egy 165 centiméteres harcsát fogott ki a Fertő tóból. Az egyik hal… Tovább olvasom