Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Gőbl Gábor - Egy köbméterig legyen ingyenes kommunális hulladék lerakása Sopronban!

Azt tapasztalni, hogy kommunális- és építőanyag hulladékkal telítettek az STKH szelektív gyűjtő konténerei - monda Gőbl Gábor (Jobbik)

A zöld szemléletű polgárok sokasága rendre azt tapasztalja, hogy kommunális- és építőanyag hulladékkal telítettek az STKH szelektív gyűjtő konténerei.

Ennek oka abban keresendő, hogy a város vezetése megszüntette a Harkai úti lerakóban a lakossági és közületi szemét lerakásának lehetőségét - mondta el sajtótájékoztatóján Gőbl Gábor.

A Jobbik soproni polgármester-jelöltje azt tapasztalja, hogy az „munkásszállókon" az üzemeltetők nem biztosítanak megfelelő mértékű hulladékgyűjtő konténert az ott lakók számára, majd a keletkezett szemetet szervezetten a legközelebbi szelektív gyűjtőhelyekre ömlesztik. Ez a rendbontó, normaszegő gyakorlat a szelektív gyűjtés szempontjait teljesen felrúgja, s természetesen elfogadhatatlan a fegyelmezett zöld szemléletű polgárok és az STKH számára is.

A közterület-felügyelőknek fokozottan ellenőrizniük kellene a munkásszállót üzemeltető cégeket és videokamerás megfigyelést is érdemes lenne kialakítani a szelektív hulladéklerakóknál, hogy az illegális lerakók gépjárműi beazonosíthatóak és megbírságolhatóak legyenek.

Az illegális szemétlerakás visszaszorítása érdekében a Jobbik havi egy köbméterig ingyenessé tenné a kommunális szemét lerakását a Harkai úti telepen – tette hozzá

A Jobbik soproni programjából kiderül, hogy a nemzeti párt városvezető erőként felújítaná a Brennberg, Új-Hermes telep emeletes házait, melyeket környezettakarékos napenergiával üzemelő ökoházakká építenék át. További zöld fejlesztésként a GYSEV pályaudvar és a Jereván lakótelep között 2016-tól elektromos meghajtású autóbuszokat állítanának forgalomba - zárta Gőbl gábor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autós üldözés Peresztegen - 25 rendőr várta a betörőket - fotók

Huszonöt rendőr már előre elrejtőzött egy telephelyen Peresztegen. Négy betörőt fogtak el végül. Tovább olvasom