Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Gőbl: „Kimondom a problémákat"

A Jobbik polgármesterjelöltje úgy érzi, Orbán Viktorral sikeresebben tudná felismertetni a soproni valós helyzetet, mert nem terhelné a pártmegfelelési kényszer. Gőbl Gábor szerint ez is záloga lehetne a város fejlődésének.

– Második alkalommal indul a polgármesteri székért. Siker esetén hogyan működne együtt a fideszes kormányzattal és a más pártbeli helyi képviselőkkel? – kérdeztük Gőbl Gábort.

– A Fidesz által is gyakran emlegetett hatalmi forrásból, a „népfelség elvéből" kiindulva nem jelenthet gondot a nemzeti együttműködés a parlamen-
ti többséggel. A miniszterelnök felfogásában a sport, ezen belül a labdarúgás a kultúra része. Ezt vallom én is.

Sikeres labdarúgóklub-vezetőként könnyen szót tudnék érteni Orbán Viktor miniszterelnökkel és jobban fel tudnám ismertetni vele Sopron valós helyzetét, a problémák megoldásának sürgető szükségességét. Előnyt kovácsolnék abból, hogy engem nem köt a „pártmegfelelési kényszer" a Fidesz felé. Vallom, hogy a közügyek intézése során vezérlőelvnek a jóakaratnak és a józan észnek kell lennie.

Gőbl Gábor, a Jobbik polgármesterjelöltje
Gőbl Gábor, a Jobbik polgármesterjelöltje


– Mire gondol a „sürgősen megoldandó" problémák felvetésekor?

– Ezek összefüggnek a rend, a nyugalom és a biztonságérzet növelésének általános igényével. Tudunk sok olyan esetről, amikor négyen jelentkeznek be egy önkormányzati lakásba, aztán 10–12-en élnek benne.
– A polgármester feladata ezzel szemben fellépni?

– Természetesen, hiszen a rendpárti emberek vannak többségben, én pedig őket képviselem. Olyan rendeletet hozatnék, hogy a büntetett előéletűek ne kaphassanak önkormányzati bérlakást. Az antiszociális, rendbontó embereknek ne Sopron városa legyen a paradicsom. Jól bevált külföldi példák nyomán fizetett önkormányzati városőrséget állítanék fel.

– Van rendőrkapitányságunk, polgárőrségünk. Mivel tudna többet a városőrség?

– A belügyi költségvetést Sopron vonatkozásában a ’90-es évek lélekszámához és az akkori viszonyokhoz méretezik. Napjainkban Sopronban a belső migráció miatt – a be nem jelentettekkel együtt – már több mint hetvenezren élnek.

– A bűnügyi statisztika szerint Sopron a legbiztonságosabb városok közé tartozik.

– A rendőrség munkája csak a statisztika számára kielégítő, a különféle sérelmet elszenvedettek számára már nem. Megválasztásom esetén a városháza nyitna a polgárok felé. Ingyenes jogi tanácsadásra, érdekegyeztető fórumokra, tiszta, világos beszédre számíthatnak a polgárok.

A civil szervezeteket jelentősebb támogatásban részesíteném, mint azt a korábbi időkben megszokták. Parkolóházzá alakulnának az Árpád utcai, funkcióikat vesztő áruházak, mindeközben a jelenleg bécsi árszínvonalú parkolódíjakat a felére csökkenteném.

Újraindítanám Sopronban a szőnyeggyártást, és öt év alatt 500 lakás felújításával megindítanám a belváros lakóházainak rendbetételét. A belvárosi részeken csendes és környezetkímélő elektromos buszokkal képzelem el a tömegközlekedést. 

Sorrendben
A Kisalföld mind a négy soproni polgármesterjelölttel elkészítette az interjút, amelyeket a választási bizottság által jóváhagyott szavazólapon szereplő sorrend alapján közlünk. Következő alkalommal Walter Dezső független jelölt interjúját olvashatják. 

    

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Walter: a polgármesteri fizetéséből jótékonykodna

Nyílt közgyűlések lennének, a nyilvánosságnak és az átláthatóságnak igen nagy szerepet biztosítana… Tovább olvasom