Kisalföld logö

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 7°C | 10°C Még több cikk.

Gőbl: „Ellehetetlenítették a juniálist"

- Meggyőződésem, hogy a városvezetés szándékosan lehetetlenítette el a III. Soproni Nemzeti Juniálist - közölte Gőbl Gábor, a Jobbik soproni választókerületi elnöke.

– Még januárban fordultunk írásban a polgármesterhez közterület-foglalási igénnyel. Ezúttal is az Amfiteátrumban kívántuk megtartani a hagyományőrző ingyenes családi programot, mint korábban kétszer is - közölte Gőbl Gábor, a Jobbik soproni választókerületi elnöke.

A kötelező válasz adása a törvényes harmincnapos határidőn belül nem történt meg. Annak lejárta után két héttel Fodor Tamás polgármester levelében arra hivatkozott, hogy a programunkban szereplő Edda és Hungarica koncertek „zajterhelése valószínűleg" meghaladja majd a kisvárosi övezetre szabott határértékeket.

Ezért azt tanácsolta, a Jereván-lakótelepen a Révai utcai iskola mellett, vagy a Lővér kempingben legyen a juniális. A jereváni kutyasétáltató egyfelől alkalmatlan egy ilyen rendezvényre, másfelől még több embert érintene a délutáni koncertek „zajterhelése".

A Lővér kempinggel meg az a baj, hogy mi közterületre, nem pedig magánterületre kértük az engedélyt. A polgármester két hete jelezte, elintézte, hogy a VOLT Fesztivál térítésmentesen biztosítja a kempinget a juniálisra.

Most pedig a jegyzőtől arról kaptam értesítést, hogy mindezt visszavonják, és a Balfi út végén lévő gazos, köves területet, a tavalyi Nemzeti Vágta helyszínét ajánlották fel. 

Az infrastruktúra nélküli színhely nem megfelelő egy egész napos gyermekes családok százainak szervezett ingyenes programokra. Úgy érzem, színtisztán politikai okból gátolták meg sok száz soproni család színvonalas kikapcsolódását – mondta Gőbl Gábor.

„Bárki ott szervezhet tömeges, kulturális rendezvényt, koncertet, ahol ennek jogszabályi és egyéb feltételei adottak. Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján az Anger-pálya melletti közterületet ajánlottuk fel díjtalanul, ahol a Nemzeti Vágta tavalyi rendezvényét közmegelégedésre tartottuk.

A szervező joga eldönteni, hogy ezt a lehetőséget veszi igénybe vagy más tulajdonossal egyeztetve keres helyszínt" – tudtuk meg az önkormányzat szóvivőjétől.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Busz és autó ütközött Sopronban a Tescónál! - fotó

Sopronban késő délután személyautó és helyijáratos busz karambolozott a Győri úton, a város egyik… Tovább olvasom