Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Gizi néni: A hosszú élet titka a munka

Századik születésnapját ünnepelte csütörtökön a soproni születésű Fülöp Lászlóné.
 
Gizi néni rendkívül jókedvűen, szellemi és testi frissességgel fogadta a jókívánságokat, közte Fodor Tamás polgármesternek a város nevében mondott gratulációját.

– A hosszú élet titka a munka – árulta el Gizi néni, aki egy poncichter család leszármazottja. Sokat és lelkesen dolgozott a szőlőkben. Varrónőnek tanult, s a ruhagyár brennbergi kihelyezett üzemében is tevékenykedett 1971-es nyugdíjazásáig. – Hazafelé a buszon mindig szólt a dal, közte „A soproni fenyveserdők aljában" című is – emlékezett vidáman azokra az időkre. Két fia született, László és Károly, akik ma is gondoskodnak róla családi körben. Unokái közül a fővárosban és Sopronban is élnek. A három dédunoka viszont mind budapesti.

Fülöp Lászlóné jókedvűen fogadta a gratulációkat 100. születésnapján. Fotó: Magasi Dávid
Fülöp Lászlóné jókedvűen fogadta a gratulációkat 100. születésnapján. Fotó: Magasi Dávid

A századik születésnap családi ünnepét szombaton tartják, s negyvenketten köszöntik a szépkorú asszonyt. Gizi néni már nagyon várja a jó időt: mint mondta, szeret sétálgatni, a virágokat gondozni. Panaszolta viszont, hogy mostanában egy kicsit megromlott a hallása.


hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Forgácsolóként talán könnyebb elhelyezkedni

Tizenöten vizsgáztak a munkaügyi központ által szervezett és a Vas-Villá’-ban elvégzett CNC-forgácsoló-képzést követően. Tovább olvasom