Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 22°C Még több cikk.

Gimesi Szabolcs visszalép

A Fertőtáj Világörökség Nemzeti Tanácsa június 24-én alakult meg. A közhasznú egyesület azonban még nem kezdhette meg munkáját, s az is biztos, hogy munkaszervezetét – a titkárságot – nem dr. Gimesi Szabolcs vezeti majd.
Az előzetes elképzelések szerint Gimesi Szabolcs pályázott volna a Fertőtáj Világörökség Nemzeti Tanácsa munkaszervezetének vezetésére, de meggondolta magát és bejelentette az egyesület elnökének, Ivanics Ferencnek, hogy a jövőben ne számítsanak rá. A miért(ek)ről dr. Gimesi Szabolcs a következőket mondta.

– Az elmúlt évben láttunk hozzá az egyesület megalakításához. Az első időszakban önszorgalomból, később pedig megbízásából vettem részt az elképzelések kidolgozásában. Hiába alakult meg az egyesület, érdemi munkát még nem végezhet, mert késik cégbírósági bejegyzése. Ebből következik, hogy a titkárság vezetésére sem írhatták ki a pályázatot. Erre várhatóan már csak ősszel kerül sor. Én viszont a következő év decemberében elérem a nyugdíjkorhatárt, ezért úgy döntöttem, nem pályázom a titkárság vezetésére.

Sopron volt polgármestere arra a kérdésre, hogy az elmondottakon túl más is közrejátszott-e elhatározásában, igennel válaszolt, majd hozzátette: Sopron városa ahhoz a feltételhez kötötte egyesületi tagságát, hogy alelnököt delegálhasson. Ez viszont előrevetíti, hogy politikai szempontok (is) érvényesülnek majd a munkában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vasrúddal támadt a rendőrökre

Kocsmai garázdaság és hivatalos személy elleni erőszak – ez lett a vége K. Ervin… Tovább olvasom