Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Geológiai park Fertőrákoson

Rövidesen megújulhat a fertőrákosi kőfejtő informatikai és táblarendszere. A különleges természeti adottságokkal rendelkező környezetben a védett állatok és növények bemutatására akvarellel festett táblákat helyeznek ki.
Ezenkívül egy eligazító, információs táblát szerelnek fel a bejáratnál, valamint a Világörökség részévé nyilvánított Fertő-táj kulturális értékeit felsoroló nagyobb táblát is kitesznek az idelátogató turisták számára. Valamennyi táblát angol, német és magyar nyelven olvashatják majd a tájékozódni kívánók.

Mint azt a projekt felelősétől, Hoszpodár Katalintól megtudtuk, a fertőrákosi kőfejtőben megvalósuló látványpark kialakításához a Fertő – Hanság Nemzeti Park szakembereinek segítségét kérte a helyi önkormányzat. Az állatritkaságok között többek között bemutatják a zöld gyík, a sarlós fecske, a vörös vércse, a hajnalmadár festett képét. Mindenki könnyen felismerheti a táblák alapján az itt honos tavaszi héricset, leánykökörcsint és kövibengét. A látványpark részeként a kőfejtő és a lajtamészkő geológiai keletkezésének történetét is ismertetik.

A fertőrákosi önkormányzat saját erőből és a Széchenyi-terv pályázatán elnyert pénzeszközökből valósítja meg az idegenforgalmi fejlesztéseket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Esti fény hívogat

Fényben úszik esténként Ágfalva katolikus temploma, köszönhetően annak a felajánlásnak, aminek… Tovább olvasom