Kisalföld logö

2018. 09. 19. szerda - Vilhelmina 13°C | 27°C Még több cikk.

Gázláng gyúlt Répceszemerén

Teljeskörű gázellátás. Régiónk legkisebb falujában, Cséren, Csáfordjánosfán és Répceszemerén kiépült a gázelosztó-hálózat, ezzel megyénkben – Vének kivételével – teljes körűvé vált a települések gázellátása.
A helyi önkormányzatok vezetői, a kivitelezők és a gázszolgáltató cég felelősei – Ivanics Ferenc, a megyei közgyűlés elnöke jelenlétében – Répceszemerén, a kultúrházban tegnap ünnepélyes gázlánggyújtást tartottak abból az alkalomból, hogy a három községben befejeződött a gázberuházás.

A megvalósítás gesztorközsége, Csér nevében Várallyai István polgármester, valamint Titkovits Pál, Csáfordjánosfa és Radics László, Répceszemere első embere elmondták, a három falu összefogásának, illetve a tavaly ősszel elnyert pályázatnak köszönhetően indulhattak el a kivitelezési munkák. A beruházás összesen több mint 72 millió forintba került: a társulás 25 millió forintot kapott a megyei területfejlesztési tanácstól, s mint azt Berkes Pétertől, az Égáz Rt. beruházási osztályvezetőjétől megtudtuk, a gázszolgáltató is több mint 25 millió forintot vállalt magára. A lakosság háztartásonként 95 ezer forinttal járult a közműfejlesztéshez: zömük készpénzben fizetett, s csak kisebb hányaduk élt az 5–10 éves futamidejű, kedvezményes kamatozású hitel lehetőségével. A gyermekműsoros avatáson Répceszemere legidősebb polgára, a 91 éves Horváth József gyújtotta meg a gázlángot a megyei közgyűlés elnöke, a polgármesterek és a gázszolgáltató osztályvezetője segítségével.

– Répceszemerén most nagy az öröm – mondják Ruisz Andrásék. – Végre vezetékes gázt használhatunk, nem kell többet fagyban, hóban gázpalackért menni. Sok-sok éve vártunk erre a pillanatra. Ezért most, első este ünnepi vacsora készül a gáztűzhelyen...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vakon és kilátástalanul

Lágler Mátyás, a Lenkey utcai rendelő telefonközpontosa emberi sorsok, tragédiák, bánatok és örömök… Tovább olvasom