Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Gazdátlan Savanyúkút Balfon

˝Elkeserítő, hogy az egész környék olyan elhanyagolt, mint még soha.˝

Feltehetőleg sokan emlékeznek rá, hogy Balfon, a mostani díszes Savanyúkút építése előtt a palackozóüzem mögötti régi kutat használták az emberek.

Ez két kifolyócsővel rendelkezik, az egyiken folyt az ásványvíz (középen), a másikon pedig gombnyomásra jött a gyógyvíz (jobb oldalt). Ez azonban csak a fénykorában működött, a jobboldali csövön éveken keresztül gombnyomás nélkül is jött a víz.

Az ikvahir.tk ottjártakor azonban már egyik kifolyócsövön sem jött semmi.

A cikk folytatása és további képek >>

Fotó: ikvahir.tk
Fotó: ikvahir.tk

Olvasóink írták

 • 8. öröksoproni 2011. június 15. 14:29
  „FCBAYERN
  Ha hiszi/hiszed, ha nem, mi az utcánkba fákat ültetünk, takarítunk, kitisztítjuk a csatornalefolyók környékét, hogy lefolyjon a víz egy felhőszakadáskor, az úttestről is eltakarítjuk a havat. Pedig nem a mi dolgunk, van, aki ezért kap fizetést, csak nem csinálja. Akkor mire várjunk? Erre akartam utlni.”
 • 7. FCBAYERN 2011. június 14. 17:06
  „öröksoproni!Maga vagy te ne oszd az észt a balfiaknak,rakd rendbe inkább a nagy faludat mert van mit rendbe hozni ott is. Az a rész amiről szó van, tudtommal az ásványvíz üzemé és magán tulajdon.HÁROM éve feltettem a kérdést a balfi részönkörmányzat elnökének mi lesza sorsa azóta sem kaptam választ.”
 • 6. IkvaHírLACEE 2011. június 14. 11:41
  „és jött víz?”
 • 5. nattomi 2011. június 14. 11:11
  „4. öröksoproni 2011.06.14. 10:29, az lehet, hogy a fizetett alkalmazottak dolga a szemétszedés, ennek ellenére az utóbbi időben heteken keresztül tömve volt az új kút mellett a szemetes, nem ürítette senki. A régi kút melletti pihenőhelyen pedig az orion által említett fiatalok rendszerint szétszórva hagyják az energiaitalos dobozokat, azt sem szedik össze a köztisztasági alkalmazottak. A környezet rendbetételéről: Balf közigazgatásilag Sopron része, így hiába van meg helyben az akarat, sok mindenben meg van kötve a helyiek keze, csak akkor jut pénz, ha a nagytestvér Sopron ad. Az IkvaHír által lefotózott állapota óta egyébként annyi változás történt, hogy az4. öröksoproni 2011.06.14. 10:29 új kúttól a régi kútig vezető ösvény melleti dzsumbuj le lett kaszálva, ma voltam vizért. A másik irány - a Fertő utcától a régi kútig - azonban még most sincs lenyírva.”
 • 4. öröksoproni 2011. június 14. 10:29
  „Miért nem egyértelmű a balfiaknak, hogy az értékeiket tartsák rendben? Mi lenne, ha a nagy össznépi önkéntes szemétszedetés helyett inkább az elhanyagolt környzetet tennénk rendbe? A szemétszedésre vannak fizetett köztisztasági alkalmazottak, az az ő dolguk.”
 • 3. Kiss_Gyula 2011. június 13. 23:31
  „Ennél csak a Sopron szívében "díszelgő" Bástya-gödör és környéke gazdátlanabb. Szégyen és tragédia a méteres gaztenger - még a falakon is.
  Lehet, hogy csak én érzem így?”
 • 2. józanparaszt 2011. június 13. 20:51
  „naja az is valami..
  az baj,hogy mifelénk az úgynevezett rehabilitációnak/újrahasznosításnak nincs hagyománya. csinálunk valami újat (ami nem baj),de a régit hagyjuk csak úgy tönkremenni.”
 • 1. orion1 2011. június 13. 17:35
  „A hely ma már más célt szolgál, itt veszítik el esténként a szüzességük a balfi fiatalok, vagy cigizni járnak le”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

VOLT 2011 térkép: kiút a buliútvesztőből

Már csak 15 nap van hátra, amíg kezdetét veszi Magyarország egyik legnépszerűbb vidéki fesztiválja,… Tovább olvasom