Kisalföld logö

2016. 12. 07. szerda - Ambrus -4°C | 2°C

Gazdasági növekedés az országban jövőre?

A XXII. Vezérigazgató Találkozón résztvevő vállalatvezetők szerint szerény gazdasági növekedés várható Magyarországon 2012-ben, a vállalati topmenedzserek többsége 0-1 százalék körüli gazdasági bővülést vár jövőre.

A Röjtökmuzsajon megrendezett találkozón elhangzottak szerint azonban a várakozások jelentősen szóródnak, Takács János, az Electrolux Lehel Kft. vezérigazgatója - igen optimistán - 2 százalékos gazdasági növekedést valószínűsít jövőre, míg László Csaba, a KPMG adótanácsadó cég adópartnere, volt pénzügyminiszter pesszimistán látja a jövőt, 1 százalékos gazdasági visszaesést jósol 2012-ben.

Az energiaipar jövőjéről megrendezett kerekasztal-beszélgetésen is egyetértés volt abban, hogy számos "bizonytalansági" tényező nehezíti az iparág jövőbeni fejlődését. A résztvevők felvetették: a közelmúltban elfogadott energiastratégia alapvetően jó célokat fogalmaz meg, így például a hatékonyság növelését, a diverzifikálás erősítését, azonban a részintézkedéseket alaposan ki kell dolgozni.

Az iparág jövőjét tekintve az biztos, hogy középtávon a magyar energiaszektor húzó alágazata az atomenergia marad, Magyarország energiaellátásához mintegy 40 százalékkal járul majd hozzá tartósan a Paksi Atomerőmű a meghosszabbított élettartamú blokkjaival.

A fennmaradó 60 százalék előállításában viszont eleinte bizonyosan a gáz alapú erőművek játsszák a vezető szerepet, később egyre nagyobb hangsúly helyeződik a megújuló energiák termelésére - elemezte a jövőt Bakács István, az Accenture tanácsadó cég energetikai vezető tanácsadója.

Jelentős gondként fogalmazta meg Csiba Péter, a GDF Suez Energia Holding Hungary Zrt. vezérigazgatója azt, hogy az Európai Unió szintjén nincs egységesen támogatott energiafejlesztési koncepció, egyes országok már most lemondtak az atomenergiáról, máshol pedig "nem szeretik" a vízi erőműveket.


Olvasóink írták

  • 2. buszsofőr 2011. október 15. 16:51
    „Ez nagyon idevág! http://hircsarda.blog.hu/2011/10/14/a_nap_kepe_toretlen_fejlodes

    :D”
  • 1. embertelen 2011. október 14. 19:57
    „Hol van a fidesz fülkeforradalom után beígért évi 5-6 %-os növekedés? Elvitte az Orbán?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

GYSEV: tavaszra készül az új vonalak fejlesztési koncepciója

A rendszert mindenképpen modernizálni kell, hiszen csupán a Szombathely-Porpác és a Hegyeshalom-Rajka vonal villamosított. Tovább olvasom