Kisalföld logö

2018. 04. 27. péntek - Zita 8°C | 20°C Még több cikk.

Gazdára talált a Hotel Maroni

Két év huzavona után eladta a soproni Hotel Maronit a Hunguest Hotels Zrt. A vevő kiléte egyelőre ismeretlen.
A tulajdonos Hunguest Hotels Zrt. 2005 februárjában zárta be a 180 ágyas, akkor háromcsillagos Maronit. Abban a reményben, hogy az egyébként szerény nyereséget hozó – gyönyörű környezetben, huszonötezer négyzetméteren fekvő – szállodát gyorsan sikerül értékesíteni. Nos, nem így történt, két év elteltével talált csak új gazdára.
A Kisalföld úgy tudja, a szerződést már aláírták, de a vevő kilétét és az árat azonban – egyelőre – titokban tartják. Szerettünk volna alaposabb információkhoz jutni, de a Hunguest Hotels Zrt.-nél a cég jogi képviselőjéhez irányítottak bennünket. Dr. Havasi József ügyvéd megerősítette értesülésünket, részletekkel azonban nem szolgált. Annyit azért megtudtunk tőle, hogy a befektető magát a Hotel Maroni Kft.-t vásárolta meg, s szállodaként szeretné üzemeltetni.

Annak idején sokan értetlenül álltak a szálloda bezárása előtt. Nos, a magyarázat Sándor Péter volt igazgató szerint – aki a szálloda bezárását követően hamarosan nyugdíjba ment –, abban rejlik, hogy üzemeltetését a tulajdonosok gazdaságtalannak minősítették. Nem hozta az elvárt nyereségszintet, éppúgy, mint a szomszédságában lévő – ugyancsak Hunguest Hotels-tulajdonban lévő – Hotel Szieszta, amelyet azonban működő szállodaként értékesítettek.

A Hotel Maroni ezekben a napokban még csendes, csupán a megbízott őrző-védő cég emberei őrzik. Hogy meddig? Azt egyelőre nem lehet tudni, de várhatóan hamarosan hozzálátnak felújításához.

H. F.

Szállodatörténet

A Lövér Szállodát 1931-ben nyitották meg a Lövér körúton. A második világháborúban bombatalálat érte. Felújították és a szakszervezet tulajdonába került, Csepel üdülő néven. Az egykori SZOT-vagyon hasznosítására a kormány és a hat szakszervezeti szövetség 1992-ben hozta létre a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítványt, amely vagyonkezelő szervezete révén üzemeltette az egykori szakszervezeti üdülőket, közöttük a soproni – ekkorra már teljesen átépített és Maronira keresztelt –, valamikori Lövér Szállodát is. A Maronit az alapítvány 2004 októberében adta el a Hunguest Hotels Rt.-nek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összegző munka a műegyetemi katasztrófáról

Lajtai József (70 éves) soproni tűzoltó alezredes, nyugállományú parancsnok harmincoldalas anyagot… Tovább olvasom