Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Gazdagodott a kórház

Sopron - A Soproni Egészségügy Alapítvány jóvoltából 4,5 millió forint értékű, a mindennapi munkához elengedhetetlen műszerekkel gazdagodott a soproni kórház.

Az Erzsébet-kórháznak tegnap 4,5 millió forint értékben adott át műszereket a Soproni Egészségügy Alapítvány elnöke, Szilágyiné dr. Fodor Zsuzsanna. Az urológiára kerülő mintegy 2 millió forintból vásárolt új műszerrel az elöregedett endoszkópokat cserélni tudják. A szülészet-nőgyógyászatra egy új cardiotokographot vásároltak.

Az 1,2 millió forintos eszközzel a méhen belüli magzat állapotát tudják figyelemmel kísérni a szakorvosok. Alkalmazása egyszerű, gyors és nélkülözhetetlen segítséget jelent az intézménynek a kismamák vizsgálatánál. A szemészeti osztály mágneses meghajtású vitrectomfejet és hozzá tartozó mikrokéseket kapott 1,3 millió forint értékben. Alkalmazásával könnyebben és biztonságosabban végezhetik majd a spe-
ciális szemészeti beavatkozásokat a szakorvosok.

A 4,5 millió forintból vásárolt eszközöket a Soproni Egészségügy Alapítvány adta át a kórháznak.
A 4,5 millió forintból vásárolt eszközöket a Soproni Egészségügy Alapítvány adta át a kórháznak.


– Ebben az évben az 1 százalékos adófelajánlásokból a szokásosnál kevesebb – 1,3 millió forint – jött össze, ennek ellenére most sem szakítottunk a hagyományokkal, s a befolyt összegből támogatjuk a kórházat – mondta el a Kisalföldnek Szilágyiné dr. Fodor Zsuzsanna. Hiába volt most nehezebb a dolgunk – az elmúlt években 1,5–2,5 millió forint felajánlás is összejött –, az immár nagykorúvá lett alapítványunk kötelességének érzi a soproni egészségügy segítését. Fontos a munkánk, hiszen a pénz egyre kevesebb, a műszerek elavulnak, így a támogatás iránt az igény nem csökken. Alapítványunknak működési költsége nincs, tehát aki minket segít, biztos lehet abban, hogy a pénze jó helyre kerül. Oda, ahol mindenki hasznát látja majd – mondta az alapítványi elnök.

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kalandparkot terveznek a Károly-kilátónál

Sopron - Igazi turistacsalogató létesítményt terveznek a Károly-kilátó mellé. Ha elkészül, nemcsak a… Tovább olvasom