Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Gasztronómiai éremeső a soproniaknak

Soha ilyen még nem történt a gasztronómiai szövetség legfőbb budapesti fórumán: a soproni küldöttség tagjait hétfőn éremesővel halmozták el az országos szervezet vezetői.

– Mindez példaértékűen bizonyítja, hogy a soproni régió képes a gasztronómiai megújulásra, a város és környéke minőségi vendéglátásának kiszolgálására. Az elismeréseket a Radisson Béke Blu szállóban Prohászka Béla elnök és Pető István tiszteletbeli elnök, a Szakács Világszövetség örökös tagja adta át – nyilatkozta portálunknak Mészáros Tibor, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség soproni régióelnöke, aki ezúttal ˝Kiváló régióelnök˝ díjat vehetett át.

Vránich István nyugalmazott soproni szállodaigazgató, a Danubius alapítványi iskola jelenlegi igazgatója, a Magyar Szakács és Cukrász Szövetség alapító tagja életműdíjat kapott. – Ötvenhárom évvel ezelőtt a Pannoniában szakácsinasként kezdtem el foglalkozni a vendéglátással, azóta a szakma az életem – nyilatkozta portálunknak a kitüntetett.

Sikeres soproniak – balról jobbra Vránich István, Hegedűs István, Takácsné Pölöskei Dóra, Voleszák Zoltán, Mészáros Tibor a kupával és Dömötöri László.
Sikeres soproniak – balról jobbra Vránich István, Hegedűs István, Takácsné Pölöskei Dóra, Voleszák Zoltán, Mészáros Tibor a kupával és Dömötöri László.

Tanárként fiatalok sokaságát képezte, tanította. Tanítványai közül többen ma már szakiskolai pedagógusok, elismert olimpikonok, világversenyek résztvevői, Schnitta- és Venesz-díjasok, szövetségi zsűritagok, mesterszakácsok. ˝Életpályája példaértékű a ma és a jövő szakmai nemzedékének˝ – áll egyebek mellett a kitüntetés indoklásában.

A soproni régió képes a gasztronómiai megújulásra, a város és környéke minőségi vendéglátásának kiszolgálására - mondta Mészáros Tibor.
Takácsné Pölöskei Dórát és Dömötöri Lászlót a Magyar Gasztronómiáért Érdeméremmel tüntették ki. A díjazottak portálunknak elmondták: újabb erkölcsi elismerésük országosan is szakmai munkájuk színvonalát minősíti. Ugyanakkor igazából nem a kitüntetésért, hanem a vendéglátás főszereplőiért, magukért a vendégekért igyekeznek mindig igényesen teljesíteni, a magas nívót folyamatosan fenntartani.

Hegedűs István olimpikon, többszörös világbajnoki ezüst- és bronzérmes mesterszakács a Séfpárbaj és Séfvacsora szervezője és lebonyolítója volt. Részt vett a Soproni Ízutazás és Telebendő napok szervezésében is.

A nemzeti szövetség most Venesz-díjjal jutalmazta. A Soproni Gasztronómiai Régió alelnöke, Voleszák Zoltán éttermi mester, vendéglátó-ipari, idegenforgalmi szakértő munkásságát Schnitta-díjjal ismerték el. Az ifjúsági tagozat vezetőjeként, szaktanárként és szakíróként is nevet szerzett magának, munkái közkedvelt kiadványok a szakiskolákban. A Soproni Ízutazás és Telebendő napok szervezésében is érdemeket szerzett.

Olvasóink írták

 • 3. Sopron-Berlin 2010. május 12. 21:37
  „Gratulálok én is!!!!

  Talán átveszi Vránich István megint a Deák vendßeglöt????Jó lenne.”
 • 2. Kuvasz 2010. május 11. 14:40
  „Gratulálok!!!”
 • 1. Filtec 2010. május 11. 12:02
  „Gratulálok nekik!
  Így tovább!

  Jó lenne, ha azok a fiatal szakácsok, akiket ők tanítottak, itthon maradnának, és nem külföldön kamatoztatnák a tehetségüket!

  Talán nagyobb kedvvel mennék étterembe itt Sopronban is.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Környezetvédelmi napok Sopronban

Az STKH Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft. május 21–23. között… Tovább olvasom