Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Gangl-kékfrankos a város bora

Erdészeti Múzeumban rendezték meg a „Sopron Legjobb Kékfrankosa" borversenyt.
Tizenkilenc bor bírálata várt tegnap arra a nemzetközi zsűrire, amelynek feladata volt eldönteni, hogy 2005-ben melyik kékfrankos lesz a város bora. A negyedik alkalommal megrendezett versenynek ezúttal az Erdészeti Múzeum adott otthont.

A bírálóbizottságban a szakembereken kívül közéleti személyiségek is részt vettek, de a zsűri tagja volt Michael Bradlwarter, a bolzanói borkombinát igazgatója és Bartal László dunaszerdahelyi borász is. Idén tizenkilenc borminta került az ítészek elé. A húszpontos bírálati rendszerben lebonyolított versenyben végül, „szétlövés" után a Gangl Pincészet 2003-as kékfrankosa lett a győztes, 19,13 ponttal. Második helyen a Lövér Pince 2002-es, a harmadikon pedig az Iváncsics Borászat 2003-as kékfrankosa végzett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pályázhatnak épületfelújításra?

A panelprogram mintájára a hagyományos technológiával épült soproni lakóházak energiatakarékos felújítását támogatná az önkormányzat. A mai közgyűlés dönt a pályázatról, mely négyszáznál több Ibolya úti, Baross úti, Kazinczy és Kőfaragó téri lakást érint. Tovább olvasom