Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Füzetcsomagot kaptak az elsősök

Már csak néhány napjuk maradt a szülőknek és a diákoknak az iskolaszerek beszerzésére.
Az iskolákban megkezdődött a következő tanévhez szükséges könyvek osztása. A diákok többsége már túl van az írószerek és füzetek beszerzésén, de ha valaki az utolsó pillanatra hagyta a bevásárlást, akkor sincs gond, mert mind a hipermarketek, mind a kiskereskedők széles választékkal és persze eltérő árakkal állnak rendelkezésre. Vásárlás előtt azonban érdemes meggondolni, mi is kerüljön a kosárba.

Iskolatáska 2–10 ezer forintig

Az A5-ös füzetek 12 forinttól egészen 40 forintig terjednek, a spirál pedig 179–399-ig. Extra minőségben 800 forint felett is kínálnak spirált. Az iskolatáskák esetében is nagy a kínálat, hiszen 2–10 ezer forint közöttiekből választhatunk. Általános tapasztalat, hogy a papírboltok előre nem készítenek füzetcsomagot, hanem a szülők igényei szerint válogatják össze. Ez azért is lényeges, mert a tavalyról megmaradt füzet, zsírkréta vagy vízfesték idén is felhasználható.

65 millió forint a támogatásokra

A Szülők Egyesülete a Gyermekekért álláspontja szerint egy elsős diák felszerelésének költsége a beiskolázásnál nem lehet több, mint 15 ezer forint. Az összeg már magában foglalja a tankönyveket és a tornafelszerelést. További pénzeket takaríthatnak meg a szülők, ha igénybe veszik az alanyi jogon járó támogatásokat, illetve természetbeni juttatásokat.
Sopronban az elsősök és a másodikosok például ingyen kapják a füzetcsomagot. Palotai György, az intézményfelügyeleti iroda vezetője lapunknak elmondta, a város idén mintegy 65 millió forintot szán a különböző támogatásokra. Ezek közül a leglényegesebb, hogy az általános és középiskolák nappali tagozatán tanulók a helyi autóbuszjáratokra bérlettámogatást kapnak. A tankönyvvásárláshoz is kérhető kiegészítés, ennek mértéke a családok szociális helyzetétől függ.

Ingyenes füzetcsomagok

Sopronban idén egymillió forintba kerül az önkormányzatnak az ingyenes füzetcsomag-juttatás. Walter Dezső polgármester tegnap a Gárdonyi Géza Általános Iskolában adott füzeteket, ceruzákat, vonalzókat, korongot és radírt tartalmazó csomagot az elsősöknek. Holnap a Deák Téri Általános Iskola kisdiákjai kapják meg az iskolakezdéshez szükséges alapfelszereléseket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közműkiváltás miatt áll a munka

Alig fogtak hozzá Sopronban a közgazdaság-tudományi kar Erzsébet utcai campusa udvarának… Tovább olvasom