Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Fúvószenekari koncert a sopronkőhidai BV intézetben

Az udvaron 125-en, a zárkák ablakaiból pedig további elítéltek hallgathatták meg a Sopron Város Fúvószenekara koncertjét.

Egy órás koncertet adott vasárnap a Sopron Város Fúvószenekara a sopronkőhidai fegyház és börtönben. Az előadást az udvaron 125-en, a zárkák ablakiból pedig további elítélt hallgathatta meg. Köszönetképpen a zenekar egy vitorlás hajó makettet kapott, majd megnézték az intézményt.



Mint megtudtuk, a BV intézet rendszeresen szervez programokat az elítélteknek. Az elmúlt héten két együttes is járt náluk.

A fúvószenekar nem először koncertezett itt. Felléptek az 1970-es években, valamint 2007-ben is.

Olvasóink írták

 • 14. Kukac40 2012. augusztus 09. 18:53
  „Elvoltak keseredve, hogy ennyi réz és csak így lehet megfújni. :) Mostantól biztosan nem tesznek semmi rosszat.”
 • 13. samusoma 2012. augusztus 08. 20:42
  „este a rabok fujták? v..”
 • 12. ruig 2012. augusztus 08. 17:25
  „11.kissferencné. A megélhetési jogvédőket raknám be az elvetemültek közé.Nem csak saját maguk kéne eltartani,egy jó pár napközi étkeztetését is meg kellene termelniük.”
 • 11. kissferencné 2012. augusztus 08. 13:48
  „Csak hogy )kaptak egy kis kultárát is :)) persze adnék én neki, eltartja őket az ország, mig kinn meg gyerekek éheznek némelyeknek télen nincs fütés, őket kellene támogatni nem a sok elvetemültbünözüt, ráadásul luxusban élnek”
 • 10. ruig 2012. augusztus 08. 13:25
  „8.karcsika. A Web kamerát a bűnmegelőzési tevékenységgel magyarázta.Bemutatták hova nem kell kerülni.A börtön jelentős pénzt kap egyébként a weben közvetített "műsorért" .
  Mindent visz a hozzászólásod,tiéd az öt pont.”
 • 9. hideme 2012. augusztus 08. 12:29
  „8. Karcsika: ez mindent visz, kiváló cikk! :) Egyes részeit lehetne alkalmazni itthon is...”
 • 8. Karcsika 2012. augusztus 06. 23:16
  „Itt a követendő példa!
  Ezt majmoljuk, ne az USA-ból áradó sz.rt!

  http://bit.ly/N9vmPA

  Németország, a legelvetemültebb bűnözőit Szibériába küldi rabtartásra!!!
  Szibériából gyalogoljon haza a rab. A farkasoknak is enni kell!


  Copy On

  A legenda a 90-es években született meg, amikor is Arizona állam 4 millió dollárért új börtönt akart építeni. Joe sheriff viszont bevállalta, hogy ő ezt 100 ezer dollárből kihozza. És megszületett "Tent City" ...

  Joe a sivatagban felvert több tucat katonai sátrat, feltűrte a sátrak oldalait és elhelyezett vagy 2000 elítéltet. A sivatagban 50 fok van, egy újságíró szelíden megkérdezte, hogy a rabok egészségét ez nem veszélyezteti-e, Joe szerint viszont "ami elég jó a katonáinknak, az tökéletes a bűnözőknek".

  Arpaio börtönében a rabok az udvaron kizárólag láncon mozoghatnak, ez alól a nők sem kivételek. A sheriff szerint ugyanis nagyon fontos, hogy a két nem számára ugyanazokat a jogokat biztosítsa. Világítás is csak akkor van, ha az erre a célra rendszeresített szobabiciklit éppen tekeri valaki, mert az fejleszti az áramot. Egyszer az egyik fennhatósága alá tartozó börtön adminisztrációjából a rabok fekete pólókat loptak, amelyeket aztán a börtön falain kívül értékesítettek. Arpaio ekkor úgy határozott, hogy a férfi rabok által leginkább utált színben vásárol rabruhát. Az elítéltek azóta rózsaszín göncben feszítenek, s a pólólopás is megszűnt.

  Arpaio sheriff még az étkeztetéssel is spórol: mindössze napi 60 centből hozza ki a "vendégek" napi ételadagját. Szerinte a liberálisok azért nyafognak, mert zavarja őket, hogy a rendőrségi kutyák napi kosztjára ő ennél többet, 1,10 dollárt szán. Arpaio kutyaszeretetét mi sem igazolja jobban, mint az a tény, hogy minden kutyának saját matraca és takarója van (!), amit a rabok tisztítanak. Arpaio a rabok alakjára is vigyáz: nem ritka, hogy az elítéltek büntetésből egy héten keresztül csak kenyéren és vízen élnek.


  A legvitatottabb cselekedete az volt, amikor 300 előzetes letartóztatásban lévő gyanúsítottak részére fenntartott fogdákba 4 webkamerát szereltetett fel. A kameráknak köszönhetően az interneten élőben nézhették a fogvatartottak mindennapjait, egy cseppet sem csorbítva az Egyesült Államokban oly gyakran emlegetett emberi jogokat. Az egyik kamera éppen a női cellába nyújtott állandó betekintést, s nem volt ritka az élőben közvetített verekedés és szexuális erőszak sem. Az oldalt már az első nap 3 millió találatot kapott. Sokan azért bírálták a sheriff bekamerázási akcióját, hogy ezzel megsérti azon fogvatartottak jogait, akiket még nem ítélt el a bíróság. Arpaio ezzel szemben úgy vélte, hogy igenis hasznos dolog az átláthatóság :"Szerintem annak a fickónak, akit azért hoztunk be, mert éppen most szedett össze egy kurvát, ez egy nagyszerű alkalom arra, hogy a kamera elé álljon és üzenjen a feleségének:´Édesem, drágám, itt vagyok, ne aggódj, egy kicsit később érek majd haza´."

  Copy off”
 • 7. Lincsi 2012. augusztus 06. 22:38
  „Szerintem meg nem nagyon érdemelnek meg ilyesmit. Elvileg,és remélem gyakorlatilag is büntetésben vannak. Akkor miért is kapnak a jóból? Nem elég, hogy eltartja őket az állam. Mikor az iskolai, óvodai étkezésért fizetnek a szülők nem keveset, és ott a napi ellátást a rabokénak 1/3 ból kell kihozniuk,mert az államnak nincs pénze támogatásra. Na ez itt a szomorú...”
 • 6. gonzo 2012. augusztus 06. 20:54
  „5.lazi,ugye ezt nem azért írtad,hogy megsajnáljuk őket?”
 • 5. lazioboy 2012. augusztus 06. 17:47
  „Szerintem meg örültek, hogy valami pozitív dolog is történt az életükben.
  A napi 23 órás bezártság azért az keméy”
 • 4. ruig 2012. augusztus 06. 17:26
  „Csúnyák vagytok ! A 100 tagú nem ért rá. Maradt a rézfúvós,de a zenészek nagyon féltették a hangszert,nem engedték
  gyakorolni a hallgatóságot.”
 • 3. tati 2012. augusztus 06. 16:34
  „fenét....lesték hogyan kell szaxizni.”
 • 2. rozsautcai 2012. augusztus 06. 14:30
  „Megsültek a napon,szerintem alig várták,hogy vége legyen.Szerintem a renitensek büntetése volt.”
 • 1. Karcsika 2012. augusztus 06. 11:20
  „Biztos erre volt szükségük.
  Önellátó börtönöket!
  Mennyibe kerül egy rab/nap nekünk?
  Szorozzuk már be 365,25-tel!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szabadtéri kiállítás Sopronban

A Várkerületen, a Bástyagödör Rondelláján nézhetik meg az érdeklődők a Soproni Fotóművészeti Kör… Tovább olvasom