Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Füvet kaszáltak szeméttel

Balf-Sopron - A Balf és Sopron közötti úton gépi fűkaszálás során a földbe aprították az árokparton lévő szemétkupacokat is. A hulladékgyűjtésre az eddiginél is nagyobb figyelmet fordít majd a Magyar Közút Kht.
– Már az is felháborító, hogy egyesek az árokpartra teszik ki a szemetüket a hulladéklerakó helyett, de az is bosszantó, hogy a fűkaszálás során e hulladékokat gondolkodás nélkül a földbe aprítják – panaszolta egy soproni autós, aki szemtanúja volt a történteknek.

– Így az a szemétkupac, amit egyszerűen „csak" össze kellett volna gyűjteni, most a lekaszált fűben hosszú métereken át árulkodik egyes környékbeliek igénytelenségéről.

A Balf és Sopron közötti út árokpartját csúfítja a szemét. Fotó: Magasi Dávid
A Balf és Sopron közötti út árokpartját csúfítja a szemét. Fotó: Magasi Dávid


– Szántszándékkal nem tesznek ilyet a kaszálógépek vezetői, hiszen tudják, utána még nehezebb összeszedni a szemetet – kezdte válaszát Kok Miklós, a Magyar Közút Kht. fertőszentmiklósi üzemmérnökségének vezetője. – A hulladékkupacot benőtte az aljnövényzet, ezért nem vette észre, akad ott elszállításra váró hulladék.

Rendes esetben ilyenkor kikerülik azt a részt és jelzik nekünk, hogy intézkedjünk a parkoldal tisztításáról. A közmunkaprogram keretében jelenleg tíz embert foglalkoztatunk ilyen célból. Az viszont érthetetlen számunkra, hogy egyesek miért az árokpartra viszik ki szemetüket, amikor az egy köbméterig ingyenesen rakható le a soproni hulladéktelepen.

Olvasóink írták

 • 5. mtt 2008. május 27. 18:10
  „T.Matriné, mikor hagyod abba az elvtársozást? Sztem mindenki unja, a hozzászólásaidból mindig a politika fröcsög. Uncsi.”
 • 4. miracle 2008. május 23. 13:49
  „matriné, neked sajnos mindenről ugyanaz jut eszedbe.
  És az nem a szex.

  Ha azt írtam volna, hogy szépen süt a nap, kb ugyanezt a reagálást kaptuk volna tőled arra is.”
 • 3. matriné 2008. május 23. 11:08
  „Hát persze! Még azt is gondolhatják egyesek, hogy azok a kispénzű nyugdíjasok hordják ki a falvakból városokból akik a családi házacskájukban "termelik" meg a szemetet! Ugyan is ha van ha nincs nekik, akkor is fizetteik velül a szemétszállítási dijakat! Hisz a rendelet törvényerejü! Még akkor is, ha a testület áll egy: volt munkásőrből, egy lakatosból egy suszterből egy vegyszerésbő egy orvosból és egy kéményseprőből! Mivel egy-egy faluban ezek a legismertebb emberek a képviselők! De a városokban sem sokkal különbek kreálják a rendeleteket! Lényeg a pénz bezsebelése mindenkitől így biztos kifutja a ráforditott költségeket főleg a sok milliós végkielégítéseket amikor megvállnak egy egy "önkormányzeti cég Vezér-Igazgatójátó "elvtársuktól"!”
 • 2. miracle 2008. május 22. 12:55
  „Eléggé megszaporodtak az út mellett mostanában a fekete tömött szemeteszsákok. Ez valami szervezett dolog, vagy mindenki kihordja? Tud erről valaki valamit?”
 • 1. brrrr 2008. május 22. 10:33
  „Ez a felháboródás most ez úgy nézz ki, azt cseszegetik aki dolgozik nem azt aki kirakja a szemetét!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hat település közösen pályázott a 600 milliós támogatásra

Régió - Hat település közösen adott be pályázatot a csapadékvíz-elvezetés korszerűsítésére. A 15… Tovább olvasom