Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 4°C Még több cikk.

Füvészkönyv gyermekeknek

Sopron - Régi kedves álmát váltotta valóra Rakovszky Zsuzsa írónő Füvészkönyv gyermekeknek című új könyvével. A kötet az Artemisz Kiadó gondozásában jelent meg a napokban.
– Gyerekkoromban volt egy régi kedvenc könyvem, melyben az Angliában őshonos növények „mutatkoztak be" kis versekkel, történetekkel – mondta el az írónő.

– Nagy hatással volt rám, de sajnos elkallódott valahol. Amikor Angliában jártam, felkutattam ezt a könyvet, akkor láttam, hogy nem is kötet, hanem sorozat. Volt, amelyik erdei, másik mezei növényeket mutatott be, létezett bokrokról, virágokról, fákról szóló rész.

Rakovszky Zsuzsa gyerekenek szánt kötete a közelmúltban jelent meg.


Rakovszky Zsuzsa először arra gondolt, ezt a kötetet fordítaná magyarra. Később azonban – mivel a magyar gyerekek nem ismerik igazán a hazai növényeket – arra az elhatározásra jutott, jobb lenne, ha a magyarországi növények „mesélnének" az olvasónak. A füvészkönyvben tehát a növények mellett versek és kis történetek olvashatók.

– Az illusztrációkat a fiam egyik általános iskolai osztálytársának édesanyja készítette, aki gyönyörű szépen rajzol és a mesevilághoz nagy érzéke van – tette hozzá Rakovszky Zsuzsa, aki nemrégiben Turbuly Évával közösen alapította meg az Artemis Kiadót. Korábban Észak és dél címet viselő Elisabeth Gaskell-fordítása ugyanezen kiadó gondozásában látott napvilágot.

Az írónő most rövidebb prózákat, novellákat ír és kisregényeken dolgozik, melyekből jövőre szeretne összeállítani egy kötetet. Többségüket a Holmiban olvashatta a közönség.

Olvasóink írták

  • 2. G.I 2007. december 18. 19:28
    „Én is nagyon boldog vagyok. De a sok írás melett kicsit fordíthatna több időt a kutyájára is. Mondjuk kifésülhetné a szerencsétlen eb bundáját, vagy ha erre nem képes vigye el kutya kozmetikushoz. (rossz ránézni)
    Jó egészséget, boldog ünnepeket kívánok. G.I”
  • 1. bakó edit 2007. december 18. 13:01
    „Boldog vagyok, hogy megjelent Rakovszky Zsuzsa ebben a műfajban is. Nagyra becsülöm. Unokáimnak van végre megfelelő ajándék. Jó egészséget, boldog ünnepeket kívánok szeretettel: Bakó Edit”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Karácsonyi CD-t adott ki a Berzsenyi-líceum

Sopron - A soproni Berzsenyi Dániel Evangélikus Líceum fennállásának 450. évfordulója alkalmából… Tovább olvasom