Kisalföld logö

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

Fuvarozók sikere

A soproni határátkelőn ismét soronkívüliséget élvezhetnek az üres tehergépkocsik – állapodtak meg a Győri Határőr Igazgatóság és a fuvarozók képviselői.
A soproni határátkelőn hétfőn a déli órákban nyoma sem volt kilométeres kamionsoroknak. – Jött volna néhány nappal ezelőtt, amikor jómagam kilenc órát vártam az átjutásra – mondja V. L. soproni kamionos a soproni határátkelőn. – Két-három naponta indulok külföldre.

Az elmúlt időszakban azokat sajnáltuk a legjobban, akiknek üres kamionokkal kellett a sorukra várniuk. A határ felé vezető utat hónapok óta korszerűsítik, s nem engedélyezték nekik a kamionsor melletti elhaladást. Így aztán ezek a tehergépkocsik csak növelték a sort, a várakozási időt.

A nemzetközi fuvarozók kétségbeesett jelzései meghallgatásra találtak az érdekvédelmi szervezetüknél; a Magánvállalkozók Nemzetközi Fuvarozó Ipartestülete magyarországi szervezete pedig felvette a kapcsolatot a Győri Határőr Igazgatóság képviselőivel.

– A megbeszélések eredményesek voltak, a határőrség igen konstruktívan viszonyult problémánk megoldásához – nyilatkozta Karmos Gábor, a Magyarországon több mint négyezer-ötszáz fuvarozó vállalkozót tömörítő szervezet igazgatója. – A még zajló útépítés ellenére a határőrség újra engedélyezte, hogy a közlekedési szabályok betartásával – a soron kívüli átléptetés biztosítása érdekében – az üres tehergépkocsik elhaladhatnak a várakozó kamionsorok mellett. A határátkelőn pedig már külön sáv áll a rendelkezésükre, így érezhető lesz a többi kamionos számára is a várakozási idő csökkenése.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megidézik Cserhátit

A soproni Petőfi Színház művésznője, Keresztes Ildikó is részt vesz a Cserháti Zsuzsa emlékére… Tovább olvasom