Kisalföld logö

2018. 07. 20. péntek - Illés 17°C | 28°C Még több cikk.

Furcsa ajándék

Ajándékot hozott Sopronba az Inkubátor Koraszülött Gyermekekért Alapítvány képviselője, de az átadáson kiderült, nincs is szükség az adományra.
Sután indult és furcsán ért véget az a sajtótájékoztató, amit az Inkubátor Koraszülött Gyermekekért Alapítvány hirdetett meg szerdára a soproni Pannonia Med Hotelbe. Az előzetes információk szerint a megyei közgyűlés elnöke adta volna át délután egy órakor a kórház gyermekosztálya számára azokat az úgynevezett Apnoe Alarm készülékeket, amelyek a bölcsőhalál megelőzésére szolgálnak. Dr. Tóth Péter főorvos és Khaut András, a FÉSZ Rt. elnök-vezérigazgatója – valamint a sajtó képviselői – fél kettőkor már éppen távozni készültek, amikor végre megjelent az alapítvány képviselője.
A várakozással telt idő azonban nem volt haszontalan. Kiderült ugyanis, hogy a kórház nem szenved hiányt ezekből a készülékekből, s a szükségesnél is több áll rendelkezésükre az ugyancsak felajánlott ultrahangos gyógyszerporlasztó inhalátorból is. Khaut András elmondta, a FÉSZ kifejezetten azzal a kéréssel támogatta az alapítvány elképzeléseit, hogy a berendezések soproni családokat segítsenek.
Szóvá tette ezt az alapítvány képviseletében megjelenő Zemmel Andrea sajtóreferensnek is, aki erre kijelentette: a támogató kérésének megfelelően harmincöt készüléket már kihelyeztek rászoruló soproni családokhoz. Ezt viszont dr. Tóth Péter furcsállta, miután sem a kórházhoz, sem a védőnőkhöz nem érkezett igény a készülékek használatára.
Ennek ellenére a főorvos természetesen aláírta az adományozásról szóló iratot és átvette azt az Apnoe Alarm készüléket, melyet koraszülött kisbabák szülei igényelhetnek, s használhatnak egy éven át térítésmentesen. A készülék tulajdonképpen egy párna, mely érzékeli a gyermek légzését és sípolással figyelmeztet, ha az akadozik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vármegye-sziklák

A gyászos trianoni évforduló alkalmából tegnap a soproni Bécsidombon felszentelték a készülő… Tovább olvasom